Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Előrejelzések » 2022. 15. hét

Húsvét – Megújulás és gyökeres átalakulás kapcsolatainkban

A Húsvét a szombat esti Telihold energetikájával lesz feltöltve. Ez egy különleges Telihold, ugyanis egy háromszög áll föl az égen, melynek alapja a Nap és szemben vele a Hold, a csúcsán pedig a Plútó áll. A Nap és a Hold a Kos-Mérleg jegyekben a kapcsolati témakört világítja meg, az egyensúly megteremtését az „Én” és a „Te” világa között, ehhez a Plútó kompromisszumot nem ismerő, radikális átalakító és gyógyító erejét adja. 

04.11. Hétfő

Merkúr a Bika jegyében

Gondolkodásunk megfontoltabb, szilárd és földhözragadt, amíg a Merkúr a Bika jegyében halad, április 30-ig. Könnyebb a józan eszünkre hallgatni, így tudatosabban kommunikálunk, elménk az öt érzékszerv világa felé orientálódik. A kipróbált gondolkodásmódot részesítjük előnyben az újjal szemben. Könnyebben elviseljük a rutinszerű, monoton munkát vagy módszereket. Ebben az időszakban makacsul ragaszkodhatunk állaspontjainkhoz, ahonnan nehezebb tudunk elmozdulni.

Hold-Uránusz kvadrát

A reggeli órákban gyors hangulatváltozásokat és impulzív reakciókat válthat ki. Türelmetlenebbé válunk, nem a rutin és a fontos feladatok elvégzésének az ideje, mert figyelmünket elvonja valami érdekesebb dolog. Izgalomra vágyunk, de ez nem a megfelelő időszak a hirtelen változtatásokra, különösen közeli kapcsolatokban. Az új találkozások kielégíthetik ugyan az izgalom iránti igényünket, de nagyon felborítanák az életünket. Érzelmi kitöréseket is megtapasztalhatunk környezetünkben, ami több türelmet és empátiát. Szeretnénk menekülni az érzelmileg megerőltető helyzetekből. Szerencsére a tranzit hamar kioldódik és visszatér a rendezett állapot.

04.12. Kedd

Jupiter-Neptun együttállás

Egzakt a Jupiter-Neptun együttállás, energetikája egész hónapban velünk marad. A saját hazájukban, a Halak zodiákusban haladó Jupiter (hit, remény, bölcsesség, béke) és Neptun (mélylélek, önzetlen szeretet) bolygók kapcsolódnak egymással. Ebben az időszakban könnyebben rá tudsz érezni, mi az igazság, mi az (vagy ki az), amiért érdemes áldozatot vállalni és mi az, amit el kellene engedni. Ha eddig nem sikerült, most könnyebben fogsz tudni megbocsátani, akár másnak, akár magadnak. Az égi segítség ehhez most érzékenységen, intuíción, álmokon keresztül jöhet. Most sokkal együttérzőbbek, szolgálatkészebbek, jótékonyabbak, odaadóbbak, nagylelkűek vagyunk. A Halak Neptun utat nyithat a tudatalatti világába, megnyílhatunk egy spirituáisabb életszemlélet felé, ugyanakkor sokkal sebezhetőbbé is válhatunk, a Neptun feloldhatja személyes határainkat. Figyeljünk arra, hogy kinek vagy minek nyílunk meg, könnyebben becsaphatnak, kerülhetünk függőségbe és válhatunk áldozattá. Nagyon fontos, hogy milyen testi, lelki, szellemi állapotban vagy, mert a Jupiter hatására a Neptuni energiák óriássá nőhetnek. Most tényleg fontos középpontban maradni és a lehető legtudatosabban használni az energiákat. Az élet jóságába vetett hit, a pozitív jövőkép is meghozza jutalmát.

Hold a Szűz jegyében

Ezt a belső munkát segíti, hogy az érzelmeket, ösztönös reakciókat szimbolizáló Hold a Szűz jegyébe lép.  Ösztönösen a gyakorlati tevékenységeket helyezzük előtérbe. Ahhoz, hogy érzelmileg elégedettek legyünk, igyekszünk a dolgokat rendbetenni, megoldani a problémákat, segíteni másoknak, újra szervezzük és átgondoljuk a terveinket. Fókuszba kerülhetnek az egészségügyi kérdések is. Észrevesszük a kisebb részeket, amelyek az egészet alkotják, és azon dolgozunk, hogy kisimítsuk őket, hogy magabiztosabban haladhassunk tovább.

04.13. Szerda

Nap-Szaturnusz szextil

A tudatos énünket képviselő céltudatos és lendületes Kos Nap harmonikus kapcsolatba lép a kemény struktúrákat, a rendet, az időt, a felelősséget őrző Vízöntő Szaturnusszal. Türelmesebbek, kitartóbbak leszünk, komolyabban állunk hozzá a dolgokhoz, ami hozzásegít ahhoz, hogy elérjük a kitűzött célunkat. Jó időszak a komoly és nehéz feladatok elvégzésére, valamint az idősebbek szakmai tapasztalata után érdeklődni. Esélyes az elismerés vagy előléptetés a szakmai életben, valamint tekintélyszemélyek bizalmát elnyerni. Másrészt ráláthatsz arra, hogy mivel korlátozod, akadályozod magad, milyen önkorlátozó mechanizmusokat működtetsz. A Szaturnusz segít ezt tudatosítani és felszabadítani ezek alól, hogy a sorsod urává válj és ne legyél irányítható.

04.14. Csütörtök 

Jupiter-Neptun szemben a Holddal

Ráláthatunk lelkünk mélységeire, megnyílhat a tudatalatti világa, megnyílhatunk egy spirituálisabb életszemlélet felé. Jó alkalom a spirituális önfejlesztésre, meditációra, könnyebben tudsz kapcsolódni az intuícióidhoz. Ha odafigyelsz, akkor most nagyon sok lehetőség van a növekedésre, a boldogságra és a sikerre. Lelkesedésed és jóindulatod hozzájárulhat a kevésbé szerencsés emberek és méltó ügyek segítéséhez is. Ha időd engedi, 12-13 óra között érdemes meditálni, mi az amire igazán vágysz.

Mérleg Hold

Este a Hold átlép a Mérleg jegyébe. Kapcsolatainkat és a környezetünk esztétikáját illető rend megteremtése van a középpontban. Hajlamosak vagyunk a problémákat diplomatikusan kezelni és könnyebben félre tudjuk  érzelmeinket, hogy elérjük azt a békét, amelyre vágyunk. Kerüljük a közvetlen konfrontációkat, nehezen hozunk döntéseket, mivel ilyenkor látjuk mindkét oldalt egy adott helyzetben, valamint attól félünk, hogy elveszítjük mások jóváhagyását. Jó alkalom az önvizsgálatra, a partnerrel, külvilággal, csapatmunkával és együttműködéssel járó tevékenységek végzésére.

04.15. Péntek

Mars a Halakban

Az energetikai erő elvét képviselő Mars bolygó is a Halak zodiákus jegyébe lép a Vénusz után, május 25-ig folytatja itt útját. Ezen idő alatt inkább a spirituális és érzelmi motivációinkat követjük és ezen a téren nem szeretünk konfrontálódni. Cselekvő erőnk, önérvényesítési és küzdési képességünk változó ebben az időszakban, energiánk is hol fent, hol lent van. Mások igényeit a magunké elé helyezzük, kicsit nehezebb lesz saját céljaink követése.

04.16. Szombat

Mérleg Telihold Plútóval

A Telihold este 20 óra 55 perckor pontosul, a Nap a Kos jegyében szemben áll a Mérleg jegyében álló Holddal, a Plútó mindkét fővilágítóval kihívást jelentő (kvadrát) fényszögkapcsoltan van a Bak jegyében. Teliholdkor a Nap bevilágítja az egész Holdat. Ez a csúcspont és az újholdkor megkezdett dolgok beteljesedésének ígérete. A Kos-Mérleg polaritás egy kapcsolati tengely, ahol a Kos az „Én”, a Mérleg pedig a „Te” világát képviseli, a Kos az önérvényesítésről, a Mérleg a kompromisszumról szól, a Plútó nem ismeri a kompromisszumot.

A Mérleg Holddal különösen tudatában vagyunk annak, hogy szükségünk van kapcsolatokra és arra, ami a fenntartásukkal jár, a megalkuvás, megbeszélés, kedvesség és az egyensúlyozás. A Mérleg Hold diplomatikus, egyenlőség-központú és tisztességes. A Kos Nap ezzel szemben önérvényesítő, vezető és bátor, kevésbé tapintatos és független erőfeszítések táplálják.

Ez a Telihold megvilágítja ezt a konfliktust, a Plútó óriási szenvedélyének és elemi erejének köszönhetően radikális döntésekre ösztönöz minket. Feljöhetnek a tudatalattiból felismerések a párkapcsolati témában, a függőség és függetlenség, a saját és mások szükségleteinek kielégítése tekintetében. Most már ki tudjuk mondani azt, hogy eddig és ne tovább. Azok a kapcsolatok, ahol nem lehet megtalálni az egészséges egyensúlyt és nem képesek az átalakulásra, azok végleg megszűnnek.

04.17. Vasárnap

Hold a Skorpió jegyében

Hajnalban a Hold a Skorpió jegyébe lép. Intenzív érzelmekről szól ez a néhány nap. Legyen szó szenvedélyről, lelkesedésről, bánatról vagy vágyról, az érzelmek mélyen megérintenek bennünket. Az a vágy motivál bennünket, hogy a dolgok végére járjunk, a felületesség most nem fog működni. A Skorpióban lévő Hold arra ösztönöz, hogy fedezzük fel saját erőnket. Kiváló alkalom arra, hogy önvizsgálatot tartsunk, megszabaduljunk félelmeinktől és korlátozó szokásainktól.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!