Kezdőlap » Blog » Asztrozófia » Kos (Aries) csillagkép
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.
Kos csillagkép

Ekliptikai koordinátája: Bika 2° – Bika 22°50’

Időszaka: Április 24. – Május 15.

Olümposzi védnöke: Pallas Athene

Alfacsillaga: Hamal

Kos csillagkép üzenete

A Kos a kezdet, a tavasz, az új élet. Az életerő, lendület, élni akarás, az nagyon erős benne, emiatt mindenen átmegy, az életet hirdeti. Ő az az energia, akivel az egész földi létezésben el kell indítani, óriási bátorság, vakmerőség kell hozzá, kockáztatni kell, belemenni az ismeretlenbe. (Ezt fogja majd lecsillapítani a Bika, mert neki az lesz a feladata, hogy amit a Kos elindított, azt fixálja).

Nagyfokú konokság párosul hozzá, ez a kb. 3 év körül megjelenő dackorszak. Az ego ébredése. Ez az iszonyatosan erős akaratosság tipikusan Kos minőség. Az énnek az ébredése és erősödése. A Kos az öntudatra ébredés pillanata.

A Kos vezető minőség (Bak és Oroszlán is). A Kos nem a király, ő a hadvezér, a hadaknak a legfőbb ura, a harciasság is Kos minőség (nem feltétlen rossz értelemben). Szellemi vezetői erő is ott van benne. A legmagasabb szintje a szellem erejével vezetni.

Nagyon impulzív, lendületes, folyamatosan zajlanak a dolgok, pörögnek az energiák.

Elve: a járt utat hagyd el a járatlanért. Ő mindig új utakra megy, fogalma nincs, hogy mi vár rá, végig sem gondolja. Neki kell kitaposni egy ismeretlen, járatlan utat.

Tudatosság is a Koshoz kötődik.

Részei:

Feje: A fejével a Tejútra tekint, előre tekint, megjelenik a jövőbe tekintés, a jövőbe látás. Másrészt a Kos a fejével a Tejútra néz. (Idenéz a Capellára). Itt jelenik meg a jövőbe látáson kívül az a lehetőség, hogy az isteni minőséget tudod meglátni.

Amíg a Kos meglátja az isteni minőséget, amikor a Tejútra néz, de ez kicsit még messze van, még tenni kell ezt, azt. A Bika, amit már meglát isteni minőséget, a szarva már a Tejúttal érintkezik, ott már kézzelfogható közelségben van. Hasonló az üzenet, de nagy a különbség.

A Kost nem lehet a Halak nélkül értelmezni!

A kezdet és a vég összeér. Nagyon nem mindegy, hogy a Halakat, hogy oldod, meg, mert azon múlik, hogy a Kosban mit és hogy tudsz elkezdeni. A Kos indító üzenete összefügg a Halak belső összegző, lezáró stációjával.

Csillagképi környezete:

A Kos csillagkép fölött ragyog a Perseus–Androméda párosa és az Északi Háromszög (Triangulum) csillagkép.

A Kos csillagkép alatt a Cet feje van.

Aries csillagképi környezet

Az alatta levő csillagképre alapoz. A Cet tudására alapoz. Ahhoz, hogy a Kos jól működjön, a Cetre kell alapozni. A Cet az elvonulás, és ebben az elvonult belső csendben megszülető belső rendrakás.

Kicsit vonulj el. Olyan elzárt állapotba kell lenni valamennyi időre, mintha a külvilág számára meghalnál. Ebben a belső átminősülésedben tudod megérezni, hogy az isten milyen küldetést bízott rád. Amikor megvan, hogy mi a küldetés, akkor indulj el.

A fölött levő csillagkép az elérendő cél. Az az állapot, az a minőség, ami fölötte van. Ez egyrészt a Triangulum, a hármasság, test-lélek-szellem legyen egységben. Másrészt az Androméda-Perseus párosa a férfi és a nő szövetsége, az igazik találkozása. Ők végül összeházasodnak és új birodalmat alapítanak. Az ő dédunokájuk lesz Heraklész. A Kos még magasabb szintű törekvése, elindulni azért, hogy egy szent vérvonal, isteni minőség, istenhez méltó emberi élet megszülethessen.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 21. hét

2024. május 20-26. Hétfő 05.20. Nap-Neptun szextil Érzékenyebbé válsz más emberek és a környezeted rezgéseire.

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!