Kezdőlap » Blog » Asztrozófia » Bika (Taurus) csillagkép
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.
Bika csillagkép

Ekliptikai koordinátája: Bika 20°30’ – Ikrek 24°

Időszaka: Május 12. – Június 15.

Olümposzi védnöke: Aphrodité (Vénusz)

Alfacsillaga: Aldebaran (Bika szeme)

Csillagkép környezete:

Bika szeme: Aldebaran – világoszlop

Bika szarvánál: El Naph – azért fontos, mert innen indul az Auriga. Az Auriga őrzi az egyik tejútoszlopot, a Capellát, egy olyan kapu az égen, amelyen keresztül a Tejút a fenti világból lejön a lenti világba, egy átjáró. Az isteni világból jön le az energia a földi világba. Nem lentről föl!

Auriga kapu: Buddhista legenda úgy tartja, hogy az utolsó időkben megnyílik az ég kapuja és fentről az égi lovasok az isten küldöttei lejönnek ide a földi világba, hogy itt a földön végig vágtázzanak és megtisztítsák a világot. Ezt a kaput Hunor és Magor nyitja ki. Ha felnézel az égre, ott látod mellette az Ikreket, ők Hunor és Magor.

Bika: termékenység szimbólum, termékenység állat, ez vonatkozhat anyagi termékenységre, anyagi bőség teremtési képesség, a bikák elképesztően érzik értik és uralják az anyagot, az életnek a naposabbik oldala a Bika. Imádja élvezni az életet, minden, ami az életben, ami nem biztos, hogy annyira komoly, de szép és örömöt ad, az kiemelten fontos. Ide tartozhat a gyermekáldás, szellemi termékenység. Központi üzenet a Bikában a szerelem, ez nem az a mélységű szerelem, ami a skorpióban lesz. Ide tartozik a testiség, a szexualitás, a külsőségek, de nem rossz értelemben. Minden, ami a mostani modern életünkben is szép. Szép ruha, cipő, karóra, külső szépség, ez fontos a Bikának. Azt hirdeti, hogy az élet szép, a teremtett világ gyönyörű. Azt, amit a Kos elindított, azt ő stabilizálja, állj meg, élvezd azt, amid van. Ide tartoznak a színek és a lakberendezés, az ízek (szakács, cukrász), illatok, formák (fodrász, szabó), anyagok, minden, ami kézzelfogható az Bika. Mindenképpen kifinomult szépérzék.

Taurus csillagkép

Részei:

Bika háta: a Bika stabilitás, stabil erő, leföldelés, két lábbal a földön állni. A Bika feje fölött a Plejádok. A Plejádok a Bika része, nincs külön koordinátája (kb. a Bika első harmada fölött), ő a Fiastyúk, aki a Bika hátán kotlik, görög szkíta mitológiában, az istenek szerelmi fészke, isteni nemzőerő van jelen. Ez vonatkozhat a gyermekáldás kérdésére, pl. ha valaki abban kér segítséget, mikor van a fogantatás legnagyobb esélye, amikor a Hold átmegy a Plejádokon.

Az egyik legtermékenyebb hely az égen a Bika és azon belül a Plejádok. Akinek itt van a napja, minden arannyá válik a kezében. Isteni nemzés történik, szerelmetes csillagkép, az tud elsősorban itt termékennyé válik, ami benned szerelemből születik. Ez lehet egy gyermek, egy alkotás, regény, vers, színházi mű. Pl. a Bikához tartoznak a nyári kalandok, a Skorpió a halálos szerelem.

Bika feje: rálátás, meglátás üzenete. A Bika fejével tudod meglátni a Tejutat, az istenit, de itt már úgy látod meg, hogy tudod, ott van kézzelfogható közelségben, mindjárt odaérsz. Ezen belül elsősorban az isteni minőségre való rálátás csillaga az Aldebaran, aki a bika szeme. Itt jelenik meg az a képesség egy emberben, hogy meglátod a másikban az istent. Ezt van, aki tudja van, aki nem.

Bika szarva: olyan, mint egy antenna. A Bikának (vagy az az ember, akinél ez a csillagkép erősen érintett) van egy antennája, ami egyrészt arra jó, hogy tudod venni az égi jeleket. A másik, hogy ezzel az antennával a Bika közvetlenül tud kapcsolódni az isteni energiához. Titka, hogy ez a szarv tud küzdeni is. A Bika szarva magas szinten belső küzdelem, tehát az önlegyőzés ereje. Ha ez egy emberben meg tud belül történni, a szarvát befelé fordítva önmagát győzi le, akkor tud ez a szarv kapcsolódni az isteni energiákhoz. Amig ez a szarv arra van használva, hogy kifelé küzdök, csatázok, addig nem tud kapcsolódni fölfelé. Rajtad múlik, hogy mire használod ezt a szarvat!

Mi az, amit a Bika szarvával le kell győzni magamban: már elindul az a beavatás, hogy a sötétebbik oldalamat le kell győznöm. A bennem lévő sötétséget, belső lehúzó erőket legyőzöm. Abban a pillanatban, hogy legyőztem magam a Bika szarva emelőerővé válik. Ezzel tudod a többieket is emelni az isteni minőségek felé, a Tejúthoz. Ezzel az emelőerővel lehet a másikat vagy magadat kiemelni egy kilátástalannak tűnő helyzetből.

A tárgyak lelkiséggel való felruházása is Bika. Szent tárgyak, amelyek neked fontosak, pl. gyerekeknek plüssmaci, felnőtteknél szobor, kristály, kereszt, autó. Egyfajta lelkiséggel felruházzuk őket.

Bika jelmondata: Az anyag világa szent.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 8. hét

2024. február 19-25. Hétfő 02.19. Nap a Halakban Központi égitestünk belép a zodiákus utolsó stációjába,

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!