Az alapok, anyagi háttér, gyökerek

A 2. ház tapasztalata, hogy a földi létezés feltétele a birtoklás, vagyis a Lélek számára idegen energiák és anyagok önmagába vétele, megtartása és önmaga rendezése. Mert a Lélek ezek védelme nélkül elveszne az anyag síkján – szükség van testre, energiákra eszközként birtokolt képességekre.

A 2. ház megmutatja, hogy milyen energiával és milyen erőforrásokkal tudja a Lélek azt a hiányosságot, felkutatni, pótolni, ami még hiányzik az ő biztonságos itt tartózkodásához. Egyáltalán milyen eszközei vannak a létének fenntartásához. Ez az első feladat számára.

Eszközök, amivel meghódítjuk a világot. Itt mutatkozik meg, ahogy a környezetünket az anyagi dolgokkal körülvesszük a létezésünkhöz szükséges anyagi dolgok, eszközök megteremtése, begyűjtése. Minden dolog, amit „megszerzünk magunknak” halmozott javak, birtoklás, pénz- érték.

A testi, lelki, szellemi képességek. A hozott tehetség – érték (nem csak a pénz, minden olyan eszköz, amely birtokunkban van, vagy amit kifejlesztettünk magunkban).   Illetve azt is megmutatja, hogy mennyire vagyunk tisztában annak meglétével, ez az önérték tudat – mennyire van Önértékelésünk. Mutatja azt a kisgyermekkort, amikor ez a tudat kialakul, hiszen aki szeretet nélkül tölti el ezeket az éveket, nem kap dicséretet, annak számos problémája adódik, aminek tünetei, itt a 2. házban gyökereznek. Sok gazdag és táplálkozási zavarral küzdő ember permanens szeretethiányban szenved, szenvedett.

A javainkat azért szerezzük, hogy minket és környezetünket szolgálja, valamint, hogy az arra használjuk fel, hogy másoknak is hasznos értékeket nyújtsunk (művészet, szakma) – vagyonunkat vissza kell forgatni a világba, ezáltal mi is és a világ is Élni fog!!!

A ház témája címszavakban:
– Az alapok 
– háttér 
– pénz kezelése 
– adottságok 
– tehetségek 
– képességek 
– megtartás, a támasz meglelése az anyagvilágban 
– belső erőtartalékok.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 21. hét

2024. május 20-26. Hétfő 05.20. Nap-Neptun szextil Érzékenyebbé válsz más emberek és a környezeted rezgéseire.

Tovább olvasom »