Skorpió (Scorpius) csillagkép

Kezdőlap » Blog » Asztrozófia » Skorpió (Scorpius) csillagkép
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.

Ekliptikai koordinátája: Nyilas 0°30’ – Nyilas 27°20’

Időszaka: november 22. – december 20.

Olümposzi védnöke: Hádész az alvilág ura (klasszikus megközelítés szerint Árész)
Alfacsillaga: Antares

A legmélyebb pont az égen, lelkileg. Az adventi 4 hét. Szép belső utazás is lehet, de mindig hozza a kihívásokat, ez már a beavatás, mert fölötte ott ragyog a Kígyótartó, az egész Skorpiót lefedi a Kígyótartó, tehát Skorpió nincs Kígyótartó nélkül.

A Skorpió az alvilág a saját belső alvilágunk és az azzal való szembenézés. Ezt szolgálja az adventi időszak. Ezen a csillagképi környezetben a Nap áthalad, mindent átvilágít. Az embereknél könnyű elérni, hogy ne figyeljenek magukra belül (plázák, fények, vásárlás). Közben meg az a nagy hiba, hogy így nehezen fog megszületni a fény. A fény születése a Nyilas, de annak a feltétele az, hogy előtte a Skorpióba le kell menni és meg kell szabadulni attól, ami nem fény. De ha nem merek lemenni, akkor, hogy fogok megszabadulni tőle?

Két beavatás van az égen, nyári a Nimród és ez a téli, ez a nehezebb. Az a nagy lehetőség van a Skorpióban, hogy aki rá mer nézni arra, ami benne nagyon csúnya és azt le tudja vágni, arra egy teljes belső átminősülés vár. Itt tud az megtörténni, hogy a régi én meghal és megszületik az új. A rosszabbik énem meg tud itt halni, hogy minőségi emelkedés tudjon bekövetkezni. Egy jobb ember születik meg bennem. A Skorpió csillagkép a Tejúton van. Az átminősülés isteni átminősülés.

Ollója: Nyilas 8°

Szív: Antares (Tejútoszlop és világoszlop, az emberek világát és az istenek világát is meg lehet tartani). A feltétel nélküli szeretet és a legmélyebb szerelem üzenete az égen, a halálos szerelem abban az értelemben, amikor az ego meghal, mélyebb és erősebb szerelem üzenete, kicsit, mint ami a Regulusnál van.

Szenvedély, tűz, valamit szenvedéllyel, szívvel lélekkel csinálni, szenvedélyes szerelem. Teljesen add át magad annak, akit szeretsz, vagy amikor csinálsz valamit, amit szeretsz. Ez a Skorpiónak a nagy ereje. Ha a Skorpió fontos a születési képletben a szülött életében, meg kell nézni, hogy van e valami, amit szívvel lélekkel csinál, ha nincs, akkor azon kell változtatni.

A Skorpiónak két útja van, szenvedély vagy szenvedés, ugyan az az energetikai környezet. Valahogy meg akar nyilvánulni, és meg is fog, ha ott van egy erős skorpió üzenet a képletemben, és nem döntöttem, hogy melyik irányba megyek, szenvedni fogok. De ha beemelek tudatosan valami szenvedélyt az életembe, akkor kielégül és nem fogok szenvedni. Az Antares egy dimenziókapu az emberek világából az istenek világába. A dimenziókapu nem kint van, hanem bent van a szívemben. Vagy a szeretet ereje, vagy a szerelem, más dimenzióba kerülsz.

Fullánkja, farka: a Skorpió itt őrzi a mérgeit, el tudja pusztítani akár önmagát is. Alacsony szinten megélve ide tartoznak a nagy önpusztító életek, az önostorozás, önbüntető programok. Ugyanígy lehetnek azok a rosszul működtetett és rosszul megélt skorpiók, akik gyilkolni tudnak egy szavukkal, egy kérdésükkel, a tekintetükkel. Ezzel a fullánkkal lehet szúrni. Fontos, hogy másokat se szúrjál és magadat se, amikor ez a méreg nem kifele megy, hanem nyomom magamba. A magas szintje, ugyanez az erőpotenciál hatalmas nemzőerővé alakítható át az égen, mivel a Skorpió a farkával a Tejút hasadékába hatol, ott valami isteni nemződik. Ez összefügg a Kígyótartó tudásával. Hiszen az óriási energiahalmaz az összes indulati energia, gyűlölet, harag, irigység, mind ide tartozik, és ha felismered, hogy ezt az erőpotenciált tudom uralni, kézbentartani, akkor el tudom kezdeni jó irányba működtetni, és akkor a Tejút hasadékába hatoló isteni nemzőerővé válik.

A Skorpiónak az átlagnál sokkal nagyobb a lelkiereje – belső erő, elpusztíthatatlan (kivéve, ha magát elpusztítja), az örök túlélő, minden helyzetből ki tud jönni teljesen egyedül is, nincs szüksége segítségre.

Hatalmas átminősítő ereje is van, saját magát is és egy helyzetet is bármikor át tud minősíteni.

Ollója: Az ollónál az a feladat, hogy le kell vágni magunkról mindent, ami nem fény. Fajsúlyosabb, mint a Ráknak az ollója. A Skorpió ollója ott van az Ekliptikán. A Skorpió vágja el az élet fonalát. Az életből a halálba való átlépés pillanata is ide tartozik, akár a halálba segítés folyamata vagy a képessége egy emberben, hiszen a fonalat az adott pillanatban el kell vágni a fizikai testtől el kell szakadjon, ez is a Skorpió ollója. Ide tartoznak azok a kötések, kötődések, amik életről életre közös karmák okán összekötnek két embert, ezt a karmát ezzel az ollóval el lehet vágni. Azokat a karmikus szálakat, amik okafogyottá válnak, de még kötnek, ezeket lehet elvágni.

Minden adventi időszaknak a legelején ott van, hogy belül is levágjak magamról mindent, ami nem fény. Ez az évkörön többször eljön ez az üzenet, hogy levágjak minden negatív érzelmet, gondolatot, félelmet stb. Induljon ezzel az advent.

Ez az időszak segíti a legjobban, de a Hold is segít, meg kell nézni, hogy a Hold mikor halad át a Skorpió ollóján.

Oltár: vagy Ara. A Skorpió fullánkja alatt van. Az Oltár csillagkép egyik megközelítésben áldozati oltár. Másik megközelítésben győzelmi oltár, Zeusz tiszteletére emelték és gyújtották meg. Ugyanez az oltár kerül meggyújtásra, a Kígyótartó felett van Herkules (istenemberré válás üzenete, az utolsó munkája után a nessosi inget felveszi és a méreg elindul a szervezetében és szörnyű kínok között kellene meghalnia és akkor meggyújtja a mágját, amire felfekszik), aki az Oltárra, mint áldozati oltárra fekszik fel. Az ego áldozat, ez a Skorpióhoz egyértelműen kapcsolódik, a Skorpió az a nagyon mélyreható beavató csillagkép az égen, ahol az egónak meg kell halnia. Itt jön el az a kozmikus pillanat, hogy nem az ego, hanem az isteni énem irányít, ez egy őrült küzdelem, néha belehalunk.

Az egész mély belső átalakulást, az őrületes belső harcokat azért csinálom végig (fölötte ott van a Kígyótartó), mert varázslóvá akarok válni, mert az erőmet, energiámat én irányítom és úgy működtetem, ahogy csak akarom.

Ez a hely az égen az istenemberré válás beavató titka.

A Skorpió csillagkép belső küzdelem, arra figyelj nagyon oda főleg az adventi időszakban, vagy ha a Skorpióval érintve vagy egyénileg, hogy minden külső csata, le nem győzött és meg nem győzött belső csata. A Skorpió csak kivetít, mert belül nem volt ereje, kedve, bátorsága, hogy a belső csatáit végigvigye, ezért muszáj kint valami konfrontációt keresni.

Magas szinten a Skorpió önlegyőzés.

Lant csillagképhalálos szerelem szimbóluma, amikor Orpheus elindul Euridiké után az alvilágba, hogy onnan visszahozza őt.

A szerelem központi üzenetet kap. Igazi elmélyült szerelem, a szó nemes értelmében, nem a halálos szerelem. Az Oroszlán az lehet egy nyári kaland, a skorpió nem múlik el, akár egy életen át tart, vagy életeken túl. Nagyon fontos a szexualitás, itt mondjuk azt, hogy belehalok a másik ölelésébe. Az Oroszlánnak nem annyira mély kapcsolódás, mint a Skorpió. A szenvedély, a tűz, a teljes eggyé válás, ez nincs benne az Oroszlánban. A Skorpió semmivel nem viccel, mindennél nagy a tét, halálos, ugyan ilyen a szexualitásban való alámerülés is. Abszolút szerelem alapú, az Oroszlán szexualitása nem feltétlen szerelem alapú. A szexuál mágia a Skorpióhoz tartozik. Az igazi mély ösztönök főszerephez jutnak, amit meg kell tanulni uralni. Az uralt és kézbentartott szexuális energiákkal szintén lehet varázsolni. A Kígyótartónál megjelenik ugyan ez az üzenet.

A Skorpiónál fontos az elmélyülés, a felszínen nem maradhatsz, le kell menni a mélységek mélységébe. Ha életfeladat tengelynél jelenik meg: ne állj meg soha, ne maradj a felszínen, hanem mélyülj el! Ebben az inkarnációban az elmélyülési képességében kell fejlődni.

Spiritualitás, okkult praxis. Okkult csillagkép, zsigeri szinten jelenik meg a szülött életében az okkult tudás. A láthatatlan világ és folyamatok és összefüggések nagy tudója a Skorpió. A felszínen nem látható titkos összefonódásokat tudja. Kiváló nyomozó. Titkok nagyon fontossá válnak, érzi, tudja a titkokat, csak akkor tudsz hazudni neki, ha ő hagyja, pontosan tudja, hogy van egy titok a mélyben és az mi.

A Skorpió energiát nagyon magas szinten jól lehet működtetni bármilyen spirituális tudásban, tanulmányban való elmélyüléssel. Kiváló lelki segítők válnak a Skorpiókból.

Alacsony szinten megélt Skorpió: gyakran szoros kapcsolatba kerülhet alvilági helyzetekkel, az az egész 21. sz. világ alvilági rendszere skorpió analógia és ide tartoznak az éjszakai szórakozóhelyek, ez az éjszaka birodalma. A felismerés után innen is át lehet váltani, ha ezt a tudást óriási mágikus erővel át lehet fordítani, ha elindul a spiritualitás útján tudatosan, a szülöttől függ. Mindig is vonzani fogják a rejtélyek, a titkok, ebben otthonosan mozog.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 21. hét

2024. május 20-26. Hétfő 05.20. Nap-Neptun szextil Érzékenyebbé válsz más emberek és a környezeted rezgéseire.

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!