Kezdőlap » Asztrológia » Arab pontok » Szerencsepont

Talán a legtöbbet használt Arab pont a Szerencsepont.

Ezt a pontot a következő képen számoljuk:
Nappali születések: Szerencsepont = Aszcendens + Hold – Nap
Éjszakai születések: Szerencsepont = Aszcendens + Nap – Hold

Szerencsepont a házakban

Szerencsepont az I. Házban

Azért jöttél ebbe az életbe, hogy független legyél anélkül, hogy ártanál másoknak, vagy megvetnéd mások hiedelmeit. Nagyon versenyszerű, szereted a kihívások és a győzelem izgalmának játékát. De őszintén kell nyered, anélkül, hogy csalnál vagy megkárosítanál másokat.

A szemben levő pozíciód a VII. ház, nem szabad függő kapcsolatokba bonyolódnod. Lehetsz szerető, támogató, gondoskodó és hűséges anélkül, hogy boldogságodért mások szeretetétől függenél.

A szülött a saját erőfeszítéseinek köszönheti a szerencséjét.

Szerencsepont a 2. Házban

Fel kell fedezned, mi az igazán fontos az életben, és ragaszkodnod kell hozzá. Mitől érzed magadat biztonságban és szilárd talajon. A 2. ház a biztonságról és a kézzelfogható dolgokról szól. Csak olyan dolgokkal kell rendelkeznie, amelyek tükrözik az igazából tükröznek téged. Bátornak kell lenni. Ne dőlj be a hóbortoknak és mások elvárásainak az értékkel kapcsolatban.

Szerencsével nyersz pénzt (kivéve, ha a szerencsepontodnak vagy más bolygóknak vannak nehéz fényszögei a 2. házban). Projektjeidnek és céljaidnak összhangban kell lenniük valódi értékeiddel, hogy pénzügyileg sikeresek legyenek.

A szemközti pozíciód a 8. ház, mások pénze és vagyona. Az egyensúlyozás trükkje az, hogy meg kell különböztetni, mi a tiéd, és mi a másoké. Ez vonatkozik a szexuális értékekre is. Légy saját magad és csak saját szexuális értékeidnek hódolj.

Segíthet a szerencséjét a gyakorlatiassága és a pénzhez való érzéke révén megcsinálni

Szerencsepont a 3. Házban

A nyelv és a szavak fontosak, örömöd abból fakad, hogy megérted, hogyan gondolkodnak mások és tapasztalják meg az őket körülvevő világot. Arra törekszel, hogy megértsd a kapcsolatok működését. Ez segít önmagad megértésében. Tehetséged van a kapcsolatok és a kommunikáció természetének megértésében, valamint bölcsességed másokkal való megosztásában.

Szembenállásod a 9. házban van. Itt az a húzóerő, hogy el kell vetni az emberi tudatot és elmerülni a spirituális kapcsolatokban. Eltévedhetsz az idealizmusban, és kimaradhatsz abból a valóságból, hogy az idealizmust az emberek elméje fejezi ki. Remetének lenni egy barlangban vagy ashramban, vagy elrángat azoktól az emberektől, akiknek tanítani kellene. A test, a lélek és a szellem egyensúlya a lelked célja.

A szerencse írások révén, rokonok vagy közeli ismerősök, esetleg testvérek révén jöhet el.

Szerencsepont a IV. Házban

A megszerzett karmád a gyökerek lerakásáról szól, akár képletesen, akár szó szerint. Az élet kezdeteinek táplálása, a növények, a háziállatok, az ötletek, a projektek és egyebek ott, ahol ragyogsz. Fontos olyan érzelmi alapok felépítése, amelyek kiállják az ellenállás próbáját. Ismerd meg a szíved és maradj vele.

Szembenállásod a X. házban van. Annak megtanulása, hogy a növekedést elősegítő alapot felépíteni időbe telik. A türelmetlenség és az eredmények azonnali vágya aláássa a munkádat. Ha túl korán feladod, az félreviszi a kitűzött utad. Állj ellen ezeknek a kísértéseknek, és az életed gördülékenyen fog működni.

A szerencse és boldogság a négy fal között, vagyis otthon várja a szülöttet, esetleg a szülei révén.

Szerencsepont az 5. Házban

A kreativitás, a lehetőségek világának kiterjesztése és a belső éned kifejezése a megszerzett karma. Az álmok valósággá válnak, a boldogsághoz vezető út az alkotásaidon keresztül örömben és boldogságban élni. Akár művészeten, filozófián, zenén, kalandon, felfedezésen vagy bármi máson keresztül fejezi ki magát, kreatívnak kell lennie, hogy megvalósítsa a választott utat.

Szembenállásod a 11. házban van. Ez a barátok, szervezetek és mások álmainak és kívánságainak háza. Ne hagyd magad rávenni, hogy mások által változtasd meg elképzeléseidet. Marad hű kreativitásodhoz, és meríts inspirációt másoktól anélkül, hogy veszélyeztetné azt a kifejezésmódot, ami örömet okoz neked.

A kockázatvállaló kedvéből vagy a gyermekei révén lehet szerencsés a szülött.

Szerencsepont a 6. Házban

A munka és a felelősség az örömhöz vezető út. Az időd és energiád gyakorlati felhasználása beteljesülést és elégedettséget jelent. Jól vagy abban, hogy másokat is megtanítasz erre. Ügyes vagy abban, hogy ne ragadj bele a határozatlanság és az érzelmi nehézségek zűrzavarába. Rendszerezheted és megszervezheted az életedet, hogy zavartalanul és felesleges terhek nélkül szabadon és élvezhesd.

A szemben levő pozíciód a 12. ház, amely az érzelmek és a belső világok mélységébe vonz. Együttérzésre van szükség ahhoz, hogy sikeresen dolgozhassunk az emberi psziché mélységével, és ne vesszenek el útvesztőjében. Együttérzés nélkül eredménytelenné válsz a szisztematikusan szervezett életvezetésben. A 6. és 12. ház energiáinak egyensúlyba hozásához az asztrológia, a numerológia és hasonlók tanulmányozása elég szisztematikusak ahhoz, hogy foglalkozz a szervezettséggel és az együttérzéssel.

A saját erőfeszítései vagy a közösség szolgálata hozhatja meg a szerencsét a számára.

Szerencsepont a VII. Házban

Boldogabb és sikeresebb leszel az életben, ha szerető, stabil kapcsolatban élsz. Ha bármilyen jellegű szerető kapcsolatban élsz, közelebb kerülsz a magasabb szintű, spirituális tudatodhoz. Minél több örömet okozol a partnerkapcsolatodban, annál több örömöt találsz magadban.

A szemben levő pozíciód az 1. házban, az önazonosság házában van. Ha nem tudatosítod a 12. házat és egyedül élsz, akkor mindig a tökéletes partnert fogod keresni, de nem feltétlenül fogod felismerni. Nehezen találod meg valódi identitásodat, mert soha nem tudsz igazán mélyen kapcsolódni másokhoz. Érezni fogod a diszharmóniát, és nem lesz egyértelmű célod. Az élet értelmetlennek és magányosnak tűnik, még akkor is, ha valakivel vagy.

Az egyensúly az, hogy megtanuld, hogyan kapcsolódj mély szinten másokkal. Érezd, milyen érzés ez számukra. Tapasztald meg az irántad érzett szeretetüket és az irántuk érzett szeretetedet. Tudd, hogy az ő igényeik ugyanolyan fontosak, mint a tiéd. Légy hajlandó feláldozni a boldogságot a számodra fontos emberek számára, tudva, hogy ők is megteszik ezt érted.

A partnere, házastársa vagy külső emberek lévén lehet szerencsés.

Szerencsepont a 8. Házban

Mások mindig ott lesznek neked. A megoldások mindig megjelennek, amikor szükséged van rá. Önmagunk felfedezése mások ajándékain és áldásain keresztül történik. Másokon keresztül megtanulsz rugalmasnak lenni, és szívesen fogadod a változást és a növekedést. Az a kíváncsiság, hogy mitől működnek a dolgok, hogyan érnek el mások nagyszerűséget vagy elképesztő készségeket, az késztet arra, hogy jobbá tedd magad.

A szemben levő pozíciód a 2. ház, az értékek és biztonság háza. Ha ebből a pozícióból élsz, akkor a boldogságot a dolgokon és a pénzen keresztül fogod keresni. Nem tanulsz mások kudarcaiból, és újra és újra elköveted ugyanazokat a hibákat. A 8-as és a 2-es ház közötti huzakodás zavarba ejt, hogy mihez érdemes ragaszkodni, és mit kell elengedni. A 8. ház azért van, hogy megmutasson mindent, amit el kell engedni, mert káros vagy már nem hasznos. Embereket fog hozni az életedbe, hogy mutassák az utat. Ez vonatkozik a cselekedetekre, a viselkedésre, az emberekre és az anyagi javakra. Ha nem fogadod meg a 8. ház hívását, az életed a folyamatos gyűjtés, beszerzés és a veszteségtől való félelem élete lesz.

Örökség vagy más egyéb külső pénzek tekintetében lehet szerencsés.

Szerencsepont a 9. Házban

Az igazság, a tudás, a bölcsesség és a kiterjesztés az ajándékod itt. Igyekszel megérteni az anyagi és a hétköznapi világon túli életet. Az Igazság megismerésére törekszel. A föld távoli részei hívnak, hogy megtapasztalhasd az életet a színek és textúrák kaleidoszkópjában. A természettel és magával a kozmosszal kommunikálsz.

A szemben levő pozíciód a 3. ház, a kommunikáció. De ez a mély megértés nélküi kommunikáció. Gyakran arról van szó, hogy megvéded az álláspontodat, beszél valakivel, vagy prédikálsz, előadásokat tartasz, parancsolsz. Ebből az aspektusból élve hajlamos vagy túlzásba vinni, „alternatív” igazságokat alkotni, olyan módon kifejezni magad, ami téged dicsőít.

A 9. és a 3. ház között megteremtve az egyensúlyt, erőteljes és meggyőző módon tudsz kommunikálni, mert ez a kommunikáció az igazság helyéről származik. Más országokba látogatsz, hogy megismerd az embereket, megértd életmódjukat és kommunikációjukat. A legmagasabb spirituális birodalmakkal keresed a közösséget. Nagyszerű vezetővé válhatsz a spirituális világban és/vagy abban, hogy segíts másoknak erősödni.

A tanulás, az utazás és külföld révén lehet szerencsés a szülött.

Szerencsepont a X. Házban

A X. házban lévő Szerencsepontból származó ajándékok elérése gyakran problémás. A hírnévről, a tekintélyről, akiben mások megbíznak, és a saját szabályaid szerint élni az életet témákról szól. Ez kitartó erőfeszítés és a kezeléséhez szükséges érzelmi érettség fejlesztése után következik be. A gyermeki érzelmekhez való ragaszkodás iránti igény valószínűleg nagy bukást vált ki.

A IV. házban elfoglalt szemben levő pozíció, ahol el kell bújni a közélet elől, mert a világ sorsa iránti együttérzés nyomasztó felelősséggé válhat. Az egyensúly az, hogy megértsük, mit kell tenni tiszta látásmóddal és megértéssel, együttérzéssel anélkül, hogy csapdába esnénk.

Esélye lehet a karrierre és a szociális felemelkedésre.

Szerencsepont a 11. Házban

Ebben a házban megvan az az ajándék, hogy igazi látnok vagy, aki képes messzire tekinteni a jövőbe, és meglátja azt az utat, amelyet a legnagyobb jó érdekében meg kell tenni. A hétköznapi élet csapdáitól való függetlenség erős késztetést jelent, és mágneses vonzást hordozol azok számára, akiknek meg kell találniuk az utat.

A szemben levő pozíció az 5. ház. Ez nyugtalanságot okoz és azt az érzést, hogy tenni kell valamit a világért vagy egy ügyért. Az ügy, a projekt vagy a jó cselekedetek terheinek megosztását vonakodva fogadják, ha nem egyensúlyozol a 11. és 5. tengely között, mindig úgy érzed, hogy csak te vagy az, aki képes a feladatra – hogy te vagy a kiválasztott és nincs szükséged segítségre. Az egyensúly abban rejlik, hogy felismerjük, hogy ha másokat is bevonunk a folyamatba, akkor a legjobb módon segítjük őket.

A barátok, támogatók és a csoportban, társadalomban betöltött szerep vezethet a szerencséhez.

Szerencsepont a 12. Házban

Ez a meditáló és a belső béke keresőjének helye. Belső éned igazságának és az univerzum titkainak felfedezése okozza a legnagyobb örömöt. Az szemben levő pozíció a 6. ház, a szolgálat háza. Itt előfordulhat, hogy csapdába esve a hétköznapi világban kell „kötelességeidet teljesítened”, és nem tudsz belemerülni a belső munkába. Az egyensúly az, hogy teljesítsd kötelességedet anélkül, hogy azonosulnál vele, de felismernéd, hogy minden a belső reflexió eszköze lehet. Meg kell teremteni az egyensúlyt a finom és az anyagi világ között.

A boldogság és szerencse a magányban, az önmagához való visszatérésben fog rátalálni a szülöttre.

Szerencsepont a jegyekben

A jegyet, amelyben a Szerencsepont van és a vele szemközti jegyet kombinálni kell annak a háznak a természetével, amelyben van. A jegyek megmutatják, hogyan tudod egyensúlyba hozni a karmát figyelembe véve a Szerencsepont házát és a szembenálló jegy házát.

Kos

Bátorságot és úttörő szellemet hoz magával az elmúlt életekből. A Kos az Te jegye, aki biztos a döntéseiben és a meggyőződéseiben. A Mérleg Te jegye, és elnyomja saját érzéseit, hogy „megőrizze a békét”. Használd ki a Mérleg azon képességét, hogy mérlegeld az előnyöket és hátrányokat, és több oldalát is lásd meg a helyzetnek, de ne ragadj bele a határozatlanságba és a mások normái szerint való életbe.

Bika

Öleld át azt, ami szilárd és tartós. Magával hozod azt a képességet, hogy szilárd alapot építs az életedhez. Ne ess csapdába a szemben álló jegy ítélkező, kritikus és megfigyelő gondolkodásmódjába. Alapozd meg az elmédet az őszinteségben, a nagylelkűségben, a szeretettel és az élet szépségeivel való érzelmi részvételben.

Ikrek

A tudás, a kommunikáció és a tanulás az előző életekből hozott ajándékok. A karma a Nyilas ellentétes jegyéből származik, amely ki akar terjeszkedni, növekedni, ragyogni, és megtapasztalni az élet kalandját anélkül, hogy igazán megértené azt. A Nyilas úgy ítél meg másokat, hogy nem érti őket. A bölcsesség ennek a tengelynek az egyensúlyozója. Tanuld meg, értsd meg és alkalmazd bölcsen.

Rák

Ez a szeretet, a táplálás és a mély érzelmi kapcsolatok karmikus ajándéka. A melegséggel és közelséggel teli élet fontos számodra. A Bak ellentétes jegye megpróbál rávenni, hogy elhatárold magad az érzésektől, és pragmatikusabb legyél. Az egyensúly megteremtéséhez ne tagadd meg karmikus természetedet, az élettel való gyengéd harmóniát.

Oroszlán

Az Oroszlán a vezetésről szól, hogy inspiráció forrása legyen másoknak, és nagyszerű eredményeket érj el, de el kell ismerni, és meg kell fizetni a nagylelkűséget. Az ellentétes jegy a Vízöntő, a jó cselekedetek személytelen cselekvője, aki az egyéninél többet igyekszik segíteni a tömegeken, és kerüli a személyes részvételt, a rivaldafényt és a hírnevet. Az egyensúly megteremtéséhez az egyént és a tömegeket egyaránt figyelembe kell venni. Adj anélkül, hogy dicséretet és viszonzást kérnél, de kegyesen fogadd el, ha megadják.

Szűz

A Szűz elhozza a szervezés és az elemzés ajándékát, hogy a rendben találd meg az örömöt. Az ellentétes jegy, a Halak a rendetlenség és a lenni-hagyás hozzáállás felé áramlik. A Halak az intuíciók, a rendezetlenségek és a mély érzések világába vonzhatnak. Az egyensúly megteremtése érdekében az öröm felé vezető út az, hogy mindkét világot átfogd, és rendet keress az események és az idő ködös áramlásában. A tudományban az a felfedezés, hogy a káoszban rend van, hatalmas felfedezéseket nyitott meg az univerzumról.

Mérleg

A Mérlegnek egyensúlyra van szüksége, és a barátságok és kapcsolatok tükröződése alapján határozza meg magát. A Mérlegnek gyakran nehézséget okoz a prioritások megkülönböztetése, mert a helyzet minden oldalát látja. A szembenálló jegy, a Kos a saját mércéi szerint határozza meg magát. A határozatlanság soha nem probléma. A néha szeleburdi és sietős Kos gyakran befejezetlenül hagyja a projekteket. Az egyensúlyt úgy tudod megteremteni, hogy kialakítod a másoktól elkülönült öntudatodat, de vedd figyelembe, hogy ők önmagad tükörképei. Vedd át az ajándékot a Kos bátorságából és kockázatvállalási hajlandóságából.

Skorpió

A Skorpió Szerencsepont igyekszik megérteni az univerzum titkait. A Skorpió lebontja a régit és az elhasználódottat. Igyekszik feltárni a megtévesztést és feltárni a puszta igazságot. A tiszta Skorpióban nincs béke és türelem. A Bika ellentétes jegye stabil, biztonságos egzisztenciát kíván felépíteni. Egy jól felépített alap biztonságában türelem és nyugalom rejlik. Az egyensúly abban rejlik, hogy az igazság alapjaira építkezel, és új utakat mutatsz meg másoknak az igazságuk felé.

Nyilas

Az igazság, a tudás és a szabadság a kulcsszavak. Tüzes energiád egyre többre törekszik, olykor anélkül, hogy látnád a terved végeredményét, gyönyörködve a terjeszkedés puszta örömében. Gyakran van egy iránytalan hajtás, hogy minden legyen. Az Ikrek ellentétes jegye irányt, belátást és betekintést hoz a kettősség világodba. Az Ikrek a dolgok kettős természete alapján hoz döntéseket. Az egyensúly az Ikrek azon képességét veszi át, hogy a helyzetek két oldalát lásd, elemezd és döntéseket hozz a szabadság és a látókör kiterjesztése felé.

Bak

A Bak Szerencsepont a formáról, szerkezetről, hidakról és fókuszról szól. A törekvés a céltudatos, konkrét alkotás. Az életet a saját kezedbe kell venned, és irányítanod kell. Az ellentétes jegy, a Rák ködös, érzelmes, vizenyős, szabadon támaszkodik az intuícióra és a „zsigerekre”. Ha beengeded a Rák energiáját az életedbe, képessé válsz arra, hogy mély örömöt élj át, és szabadon fogadd el mások segítségét anélkül, hogy feladnád a tekintélyedet.

Vízöntő

Vízöntő Szerencsepont kiemeli a társadalom keretét. Nem játszol a szabályok szerint, és nem a saját útjaidat alakítod, akár logikus, akár nem. A lehetőségek felizgatnak, és nem leszel bezárva a társadalmak dobozába. A szabadság és a tisztesség fontos. Az ellentétes jegy, az Oroszlán hatalomvágyat hoz, és a világnak adott ajándékaiért rajong. Az egyensúly az, hogy ezt az erő iránti igényt befelé fordítsd, és önerővé alakítsd át, és büszkélkedj az általad végzett munkával, amely másokat is erőssé tesz.

Halak

A Halak Szerencsepont az egységről, az egyetemességről és az energiaáramlásról szól, amely mindannyiunkat egyesít. A Halak igyekszik kiszabadulni a hétköznapi élet csapdáiból, és megtapasztalni a szférák zenéjét. A szemben álló jegy, a Szűz megalapozott, szervezett, gyakorlatias. Ha átfogod ezt a részét, és beviszed a Halak ködös világába, inspirálhat és túlléphetsz a hétköznapi világ szabályain, hogy segíts másoknak felfedezni a bennük rejlő kozmoszt.

Érdekelhet még:
Arab pontok
Arab pontok használt kifejezései
Asztrológia pontja
Szerencsepont

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 29. hét

2024. július 15-21. Hétfő 07.15. Mars-Uránusz együttállás Fokozódik a lendületed, azonnal szeretnél cselekedni, nyugtalanabbá és

Tovább olvasom »