Bak (Capricornus) csillagkép

Kezdőlap » Blog » Asztrozófia » Bak (Capricornus) csillagkép

Ekliptikai koordinátája: Vízöntő 1° – Vízöntő 25°

Időszaka: január 21. – február 14.

Olümposzi védnöke: Hesztia (házi tűzhely őrzője, fény őrzője)
Alfacsillaga: Algedi Prima, Algedi Secunda

Ez az időszak, hogy őrizzük a fényt. Nehéz lelki periódus. A Bak tudása, hogy a legmélyebb, legkilátástalanabb ponton őrzi a fényt. A legkilátástalanabbnak tűnő helyzetben sem adja fel. Kitartó, konok, makacs, elszánt. KITARTÁS. Kitartani a leglehetetlenebbnek tűnő helyzetben is, ezt tudja a Bak. Sorsuraló csillagkép. Ebben a stációban ismét egy olyan kozmikus pillanathoz érünk a fejlődésben, hogy tökéletesen uralni tudjuk az életünket.

Három király van a rendszerben: Oroszlán, Nimród, Bak
A Bak sorsuralása: Régi mitikus ábrázolásokon a bakkecskét úgy ábrázolják, hogy egy nagyon magas és meredek sziklának a tetején áll úgy, hogy kimegy a sziklának a széléhez és ott megáll, a négy lábát összehozza egy pontba. Iszonyatosan instabil helyzet. Meginoghat, le is néz a mélybe. Az az állapot az ember életében, azt a mélységet, ami alattad van, tökéletesen uralod, nem szédülsz meg, mikor lenézel a mélybe. Ha valaki nem uralja a félelmeit, azért esik le, mert saját magát lerántja ez az energia. Ez az, amit a Bak megugrik, azt mondja, hogy nem zuhanok le, mert uralom a félelmeimet, vagyis azt az őrült mélységet, szakadékot, ami alatta van, ő tökéletesen uralja a félelmeit. A Bak nem inog meg. A Bak stabilizáló erő, mindig számíthatsz rá, megbízható. Konok és makacs, nem negatív értelemben, mert őriznie kell a fényt.

A Bak a múltba tekint.

A jelent az tudja uralni, aki a múltját is ismeri és rálát a múltjára. Ha az ember múltjában titok van, vagy letagadott dolog, ami lehet jó is és rossz is, akkor olyan energetikai hatásnak van kitéve emiatt, hogy nem tudja uralni a jelenét. A múltra való rálátás ad erőt a jelen uralásához.

Van egy plusz tudás a Bakban. Felmegy a hely tetejére, maga mögött hagyja a hétköznapok problémáit. Itt történik meg az érzelemmentesség állapota. Gyógyító meditációban lehet használni. Akinél erős ez a csillagképi energia, érzelemmentesen rá tud látni egy helyzetre. Így a tökéletes, tiszta, teljes, objektív rálátás ajándékát kapja meg. Ennek az érzelemmentességnek és az abból megszülető másfajta rálátásnak a lényege, hogy olyan tudást kapok a kezembe, amivel uralni tudom az életemet.

A Bak gyakorlatorientált kézzelfoghatóság törvényében hisz, szaturnuszi energia. Csak az számít neki, ami kézzelfoghatóvá tud válni az anyagban. Anyag orientált. Vizsgázunk abból, hogy a bennem levő remények, vágyak, tervek közül mi az, ami kézzelfoghatóvá válik. Segít abban nekem, hogy kézzelfoghatóvá tegyek valamit. Egyrészt vizsga, másrészt erő ahhoz, hogy kézzelfoghatóvá tegyek valamit.

Felteszi azt a nagy kérdést, hogy mi az, ami kézzelfoghatóvá vált, a többi értelmetlen, idejét múlt dolgokat elveti. A Baknál nagyon magas a mérce és szigorú. Az maradhat, ami örök érték, ami életképes, ami kézzelfoghatóvá tud válni az anyagban.

Előtte ott a Nyilas, a Nyilas indítja útjára a fényt. Jövő tervező, ott vannak a nagy eszmék, ideák A Bak azt mondja, mindazt, amit elterveztél a Nyilasban itt az idő létrehozni, hozd létre, valósítsd meg, teret adok ehhez. A Nyilas célkitűzésének, nagy szabású terveinek a realizálása a Bak.

A Baknál nagyon fontosak a részletek. Mikroszkóp – a picit felnagyítja, hogy lássam a porszemet is, mert ez fontos. Mert enélkül, hogy meg nem látom ezt a részletet megint, nem tudom uralni az életemet, tehát itt nagyon fontosak a részletek, sorsot uralóan fontos.

Alatta levő csillagképek a Mikroszkóp és a Déli Hal csillagkép. A Mikroszkóp a részletek fontosságát hangsúlyozza a sors eseményei, feladatai fontosságában, a Déli Hal a megjelenő segítséget és felemelkedést szimbolizálja.

A Bak halfarkú csillagkép, a Vízöntővel találkozik. A Bak nem önálló csillagkép, mert a felétől lefelé a Vízöntő. Tehát a Bak és a Vízöntő egy párost alkot az égen. A Bakra ráömlik a Vízöntő vize, tehát tisztul. A belső világ részleteinek ismerete általi tisztulás a jövőért történik. Ez az égen a másik nagy termékenyítő nemző hely. Főleg a szellemi termékenység erős nagyon. Vízöntő 11-25 fok között kiemelten nagy szellemi termékenység.

Vízöntő múlt vize ömlik a Bakra: itt van még egy feladat, a Bak egy feladat, van még egy sorsfeladat. Mi a sorsom? Ezt a Bak őrzi. A feladat a múlt terheitől való megszabadulásról szól, az meg a Vízöntő. Aki minél jobban megszabadul a múlt terheitől, annál termékenyebbé válik az életében és szellemileg.

A Bak csillagképhez is az uralás feladata társul, de égi helyzete révén a belül születő fénnyel együtt jön a világra az alázat felemelő fontossága.

A Bak képes uralni a félelmeket, anyagot, pénzügyi dolgokat.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 25. hét

2024. június 17-23. Hétfő 06.17. Vénusz-Neptun kvadrát Elbizonytalanodhatsz, mert nem tudod pontosan, hogy a valóságot

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!