Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Események » Bolygók » Holdfázisok szimbólumai

Mit szimbolizál a Hold?

A Hold lélek szimbólum, az intuíció, a megérzések, a változás, a női minőség szimbóluma, a tudatos és a tudattalan közötti birodalmat képviseli.

  • Keringési ideje 27,3 nap. 
  • Egy állatövi jegyben átlagosan 2-2,5 napot tartózkodik. 
  • Jegye: Rák 
  • Háza: IV. Ház
  • Energiája: yin
  • Őstípusa: az anya, a gyermek
  • Féme: ezüst
  • Szervei: férfia bal, nők jobb szeme, gyomor, méh, mell, vízháztartás, kisagy

Holdfázisok jelentése

A Hold különböző ciklusai az élet körforgását szimbolizálják. Hiszen az életben gyakran különböző szakaszokban találjuk magunkat. Van úgy, hogy learatjuk tetteink jutalmát, és megpihenhetünk, máskor pedig keményen kell dolgoznunk, hogy elérjük, amit szeretnénk.

A Hold minden fázisának sajátos jelentősége is van, az alábbiak szerint:

Újhold – A Hold nem látható a Földről, mivel a Föld és a Nap között van. Ez a szakasz az új kezdetekhez kapcsolódik.

Növekvő Félhold – A Hold megvilágítása növekszik, de a Holdnak csak a felét láthatjuk a Földről. Ez a fázis a találmányok/találékonyság és az állásfoglalások megalkotásához kapcsolódik.

Első negyed Hold – a Hold fele árnyékban van. A felét megvilágítva láthatjuk. Ez a szakasz a döntéshozatalhoz kapcsolódik. (Lásd Hold-Nap kvadrát)

Növekvő Telihold – A dagadó Hold az, amikor több mint felét megvilágítva látjuk. A növekvő, hullámzó Hold azt jelenti, hogy egyre fényesebb. Ez a fázis a gyakorlással és finomítással jár.

Telihold – A telihold azt jelenti, hogy a Nap bevilágítja az egész holdat. Világos körnek tűnik az égen. Ez a fázis a szándékok felállításával és olyan dolgok elengedésével jár, amelyek nem szolgálnak minket.

Fogyó Telihold –Ha a Hold fogy, az azt jelenti, hogy a Hold fényereje csökken. Ez a fázis a hálához és a köszönethez kapcsolódik.

Harmadik negyed – csak a fél Holdat láthatjuk. De az ellentéte annak az oldalnak, amit az első negyedben láttunk. Ez a szakasz a megbocsátáshoz kapcsolódik.Fogyó Félhold – a Hold fénye elhalványul. A Holdnak kevesebb mint negyedét láthatjuk. A fázis az lemondáshoz kapcsolódik.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Hold#Holdf%C3%A1zisok

A Hold sprituális szimbóluma az isteni nő

Természetesen a Hold különböző fázisaihoz kapcsolódó szimbolizmus mellett a Hold, mint entitás is sok mindent jelöl. Például a spirituális hagyományban a Holdat női energiával és női istenségekkel társítják, míg a Napot férfinak tekintik. Valójában több istennő kapcsolódik a holdenergiához, és ezek az istenségek gyakran a gyermekáldás és a gyermekek védelmezői. Ilyen istenségek közé tartoznak:

Szűz Mária – a keresztény matriárka, aki az újholdhoz kötődik, és a békéhez, a tökéletességhez és a tisztasághoz kapcsolódik.

Kuan Yin – a kegyelem, a kedvesség és a tisztaság istennője a kínai hagyományban. A szüléshez és a védelemhez is kapcsolódik.

Artemisz – a görögök vadászistennője, akitől a szüléshez segítségért imádkoztak.

Diana – Erőteljes erdei istennő, a nők és állatok római védelmezője.

Hecate – a ciklusok görög istennője, beleértve a születést, a tökéletességet és a mágiát. Az intuícióhoz és a titkokhoz kapcsolódik.

Megvilágítás

Amellett, hogy a Hold az isteni nőiességet képviseli, a spiritualitásban a megvilágosodással, a tudatunkkal és tudatalattinkkal is társul. Végül is a Hold mindannyiunkra süt, és megvilágítja a sötétséget.

A Naptól eltérően azonban a Hold megvilágítási módszere finomabb, a visszavert fényre támaszkodik. Ez fontos a Hold-szimbolikában, mert a gyengéd, intuitív és passzív tudást mutatja. Valójában a Holdról úgy gondolják, hogy inkább azt a fajta tudást és betekintést képviseli, amely hozzánk érkezik, nem pedig azt, amit aktívan kereshetünk a világban.

Valójában a Hold olyan tényezőket jelképez, mint a belső érzéseink, vágyaink, az árnyék-énünk, a rejtett, fel nem fedezett részünk. A Hold által nyújtott gyengéd megvilágítással azonban megtanulhatjuk ezeket magunkról, és könnyedén integrálhatjuk őket.

Teliholdak a jegyekben (jelentéstartalmuk): Kosban, Bikában, Ikrekben, Rákban, Oroszlánban, Szűzben, Mérlegben, Skorpióban, Nyilasban, Bakban, Vízöntőben, Halakban

Újholddal a jegyekben (jelentéstartalmuk): Kosban, Bikában, Ikrekben, Rákban, Oroszlánban, Szűzben, Mérlegben, Skorpióban, Nyilasban, Bakban, Vízöntőben, Halakban

Felhasznált irodalom: https://thatverynight.com/new-moon-and-its-spiritual-meaning/

Ajánló:

Holdnaptár nyomtatható (xlsx) öröknaptár

990 Ft

Holdfázisok öröknaptár jellemzői Azonnal letölthető Színezhető saját stílus szerint Álló vagy fekvő formátum Nyomtatható vagy PDF-be menthető A4-es méretű Excel formátumban   Csak beállítod az évet (2017-2030) amihez szeretnéd elkészíteni az éves naptárat, szükség esetén akár áprilistól-áprilisig, vagy októbertől-októberig is elkészítheted, nem szükséges januárral kezdődjön. Választasz egy színsémát, ami illik az otthonodhoz, íróasztalodhoz. Majd nyomtatóra…


Megnézem

SKU: holdfazisok-oroknaptar
Category:
Tags: , , , ,

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 25. hét

2024. június 17-23. Hétfő 06.17. Vénusz-Neptun kvadrát Elbizonytalanodhatsz, mert nem tudod pontosan, hogy a valóságot

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!