Skorpió

Skorpió (Scorpio) jellemzése

Kezdőlap » Asztrológia » Jegyek értelmezése » Skorpió (Scorpio) jellemzése

Az Állatöv nyolcadik jegye, 210°- 240°

Évszaka: Ősz (kb. október 23-november 21.).
Polaritása: Negatív – Nőies-befogadó, yin,
Eleme: Víz, – fix, szilárd, konszolidáló jegy.
Uralkodója: Plútó. Másodlagos uralkodója: Mars.
Háza: 8. ház (fix ház).
Az Állatöv szemközti jegye: Bika
Üzenete kulcsmondata: Elkötelezem magam egy eszméhez. / Elképzelésekhez, célokhoz és emberekhez kötődöm.
Kulcsszavai: Kötés, lerögzítés, szélsőségek, transzformáció, halj meg és szüless újjá!

A Skorpió mint halálhozó állat, a mitológiában a halál és a feltámadás szimbóluma. A nagy őszi csillagkép „m” szimbólumához csatolták a skorpió fullánkját (lásd a „Szűz szimbólum”-át).

A zodiákus körén a nyolcadik jegy a Skorpió. És el is érkeztünk vele (a szó jó értelmében) az egyik legmélyebb jegyhez. Ahhoz, hogy megértsd a Skorpiót elevenítsd fel a korábbi jegyekről tanultakat. Áhh az kevés lesz, olvasd újra őket, hogy tudd/érezd mit jelent a Skorpió jelleg! Ő az, aki a végletek embere. Na nem úgy, mint egy szétáradó felületes Ikrek (mert ugye végig olvastad és tudsz viszonyítani, hogy akkor az milyen!), hanem aki nézeteiben a két ellentétes oldalt is magáénak tudhatja.

Rendkívül mély érzésű, de nem úgy, mint egy Rák (és persze ezt is újra olvastad most ugye?!) hanem úgy, mint aki a legnagyobb letargiát és katarzist is képes megélni. Ő az, aki az eddig szedett tapasztalatokat és érzéseket próba alá veti kivétel nélkül. Na nem azért, mint egy Oroszlán, hogy igazságot szolgáltasson, az nem megy neki, mivel ragaszkodik saját kialakított eszményeihez, hanem hogy újra komponálja őket, mást alkothasson a saját elképzelései által. (Apropó az állatövi jegy e két szereplője – Oroszlán és Skorpió – sok szempontból a legerősebb jegy, és rendkívül jól tudnak együtt működni, de erről majd később 🙂 )

Nem fél alámerülni a legnagyobb bukásnak és főnixként újjá születni. Ezt segíti uralkodó bolygója a Plútó. (A bolygókról már olvastál, így tudod, hogy a Plútó rombol annak érdekében, hogy építhessen). Rendkívül szenvedélyes, de ez a fajta szenvedély őt a másik irányba sodorja: mazoista. (ez most fájt, de tudom, hogy élvezed:-) )  A szerelem számára nem gyönyörű, hanem velejéig felrázó élmény, így rögtön érzi, hogy ez bizony csak a felszíne annak a végtelennek, amit meg akar ismerni. Leásni a dolgok mélyére, felkaparni a legalsóbb szintről mindent mert lelke mélyén (el nem tudod képzelni milyen mély érzésű) tudja, hogy van egy felsőbb láthatatlan erő. Ebből a folytonos alá és felszállásban (nyilván sérül közben, ha nem így lenne sebezhetetlennek hívnánk 🙂 ) tökéletesen használja veleszületett regenerációs képességét.

Akkor nézzük vagy inkább érezzük át milyen egy Skorpió-pillanat;

Mikor “mély vízbe” merülünk és valamit bevett stratégia nélkül építünk fel Skorpió-pillanatnak nevezünk.
Mikor a legrosszabbra és a legjobbra is egyben felkészülünk Skorpió-pillanatot élünk.

A Skorpió bájos tulajdonságai:
Felesleges hamisan fényezned, lelked mélyére lát. Inkább csak érzékeltesd, mi az, ami bájos számodra vele kapcsolatban, mivel úgyis az érzéseket dekódolja:
– mélyre hatoló – mély érzésű
– kitartó – törekvő
– hatékony – képes az átalakulásra
– bátor – intuitív
– szenvedélyes – megfigyelő – kutató
Bájos (nehogy azt mondd, hogy cuki, a hideg kirázza ettől a szótól 🙂 ) azon őrlődése is, hogy a spirituális megvilágosodás és a fizikai világ nagyfokú élvezete közt őrlődik. Felesleges, úgyis megtapasztalja mindkettőt 🙂 

A Skorpió nehéz pillanatai:
Tekintve, hogy mély érzésű, így nem nehéz megsérteni (pedig senki nem mondta, hogy vegyen magára mindent), ám sértettsége hamar átfordul bosszúállásba, úgyhogy csak finoman:
– manipulatív – hatalomra törő – meghasonlott
– szélsőséges – szurkálódó – kompromisszumképtelen
– önfejű – féltékeny – túlzottan titokzatos
– feszültséggel teli – ambivalens érzelmeiben (egyszerre gyűlöl és szeret)
– hallgatag – sérülékeny – provokatív – szétzúzó – bosszúálló
Inkább ne mondj neki többet mert lófejet találsz az ágyadban reggel, de ezek a tulajdonságok is mind jellemezhetik a Skorpió szülötteit.

A Skorpió motivációja/célja:
Saját magát motiválja az elképzeléseivel, melyeket meg is akar valósítani (taps-taps-taps, rendszerint meg is valósítja). Fantáziája nem hagyja nyugodni, így a fizikális tapasztalások határait is feszegeti, tapasztalja. Célja, hogy olyat alkosson mely maradandó és zengik majd nevét eszméi miatt. Nem, nem kíván a reflektorfénybe lépni ezáltal, hiszen a sötétséget kedveli, a halál a kedvenc témája így csak az elmúlás utáni örök eszméket akarja megalkotni.

Skorpió házi feladata
Na most aztán tojáshéjon lépkedve fogalmazz. Bár belegondolva felesleges, úgyis magára veszi, hogy kicsit szenvedhessen 🙂 Esetleg pont a szenvedése elkerülése végett lenne szükséges megtanulni a fojtogató féltékenységet elengedni. Oké értjük, hogy neked még a fojtogatás is jól esik, de azért hidd csak el, hogy másnak nem akkora buli, azt nézni, hogy te mikor toporzékolsz, rendezel 1 fős dráma előadást szimplán attól, hogy valaki ránk köszönt, akit nem ismersz. Fontosabb lenne a bennetek levő lehetőség kiaknázása; a tudatalatti okkult képességek felszínre hozása és az ezzel járó tapasztalatok feltárása az embereknek, mint igazi összekötője tudatosnak és tudattalannak. Olyan bennetek szunnyadó képességek birtokában vagytok, amitől más jegyű emberek akár meg is rettenhetnek. Fedezd fel, használd bölcsen. Mondom bölcsen! Nem kérünk voodoo babákat hirtelen sértettségből! 🙂

Fizikai/érzelmi/szellemi szintjei:
1.szint
 = Túlzott féltékenység. (“Ne mondd, hogy nem néztél rá, láttam a napszemüveget és a kalapod alatt is.”)
2.szint = Már uralkodni képes az érzelmein, de nem látja át a lényeget. (“Nem haragszom, csak tudnám mi a fenét néztél rajta annyira?!”)
3.szint = Hisz, hogy a legnagyobb siker az önmagunk felett aratott győzelem. Mágus, tanító, gyógyító.

A Skorpió princípium megfelelői a különböző síkokon

Színei: Vérvörös, méregzöld, vörös és fekete, fekete és fehér, intenzív, feszült színek, sakktáblaminta, foszforeszkáló színek.
Illatai: Rothadó, bomló, erős, büdös, korhadó, penészedő (a rothadási folyamatok- komposzt – az új élet alapjai).
Ízei: Erős, savas, rothadó, romlott.
Formái és alakjai: Erős kontrasztok, intenzív, mélyre hatoló, behatoló, szélsőséges, kihívó, rejtett, alattomos.
Növényei általában: Élősködő növények, húsevők, csábítóan virágzó, intenzív illatú, de gyakran mérgező növények, légyölő galóca, madárberkenye, mohafajták.
Fái, bokrai: Tuja, tiszafa, fügefa.
Zöldségei, gyümölcsei: Retek, fekete retek, póréhagyma, hagyma, fokhagyma, füge, áfonya
Virágai: orchideák, mák, őszi kikerics.
Fűszerei: Torma, vizitorma.
Gyógynövényei: Fokhagyma, kálmos, hunyor (Helleborus), kerti mák, varjúháj, beléndek
Állatai: Ragadozók, kétéltűek, hüllők, őshüllők, skorpió, kígyó, krokodil, piranja, cápa, varangy, tintahal, oktopus, polip, muréna, angolna, hiéna, dobermann, bulldog, keselyű (dögkeselyű), kakukk, zebra, szúnyog, kullancs, ganajtúró bogár, tetű, dongólégy, denevér.
Anyagai: Vas, bőr, kender, humusz, komposzt, láva.
Ásványai, fémei: Ónix, vezúvián, azbeszt, platina, sötét gránát, vas, plutónium, kőolaj. Nézd meg a Skorpió jegy szülötteihez illő ásvány ékszereket.
Tájai: Mocsaras vidékek, láp, vulkánikus táj, kráteres vidékek, forró források és gejzírek, mangrove erdők és sűrű dzsungelek (Amazonas).
Foglalkozásai: Minden olyan foglalkozás, amely nagy feladatot és vonzást jelent a személyes teljesítmény szempontjából. – Olyan foglalkozások, melyek nyomozói készséget, mélyre ásást, kutatói tehetséget és megvalósítási készséget igényelnek; olyan foglalkozások, amelyek egy felettes eszmét szolgálnak vagy elkötelezettek (gyakran az „élet kiigazításának” eszméjét), kriminalisztikus ill. analitikus képességeket igénylő foglalkozások.  Vagy olyanok, ahol rejtett dolgokat kell feltárni, esetleg okkult témákkal foglalkozni; szemét eltávolítással kapcsolatos foglalkozások.
Pszichológus, pszichiáter, terapeuta, pszichoanalitikus, grafológus, hipnotizőr, sebész, nőgyógyász, röntgenorvos, természetgyógyász, baleseti orvos, urológus, higiéné- és szaniter terület, konjunktúrakutató, kísérleti nyersanyagvizsgálat, felfedező, barlangkutató, biológus, gyógyszerész, vegyész, patikus, biztonsági szolgálat tagja, kém, ügynök, rendőr, nyomozó, földalatti mozgalom résztvevője, mélyépítész, teherautó-szerelő. A hulladékok újrahasználója sörfőző (erjedési folyamatok), kártevőirtó és fertőtlenítő anyagot előállító, sírásó, halottkém, hóhér, börtönőr, filozófus, teológus, misztikus.
Hobbijai, sportágai: A Skorpió hobbijait gyakran befolyásolja a tökéletesség kényszere, a játék öröme és az elengedettség fárasztják. Egyébként olyan hobbik, amelyek lehetővé teszik az anyagba való mély behatást – mint a pszichológia, filozófia, ezotéria, bűnügyi és kémfilmek; regények, olyan sportágak, amelyek különleges kitartást és fegyelmet követelnek: küzdősportok, maratoni futás.
Közlekedési eszközei: Tengeralattjáró, kétéltű járművek.
Lakóstílusa: A berendezés egy mottónak vagy egy felettes eszmének felel meg, a forma fontosabb, mint a kényelem (pl. a japán Zen stílus).
Napja: Kedd
Társadalmi formái: Erős titkosszolgálattal rendelkező államok, vagy ahol partizánok agitálnak, rendőrállam, ideológiai irányultságú állam.
Országai: Poroszország, Bajorország, Marokkó, Norvégia, Észak-Szíria, Lappföld.
Városai: München, Danzig, Genf, Davos, Baltimore, Hull, New Foundland, Cincinatti, Nottingham.
Testrészei: A végbél, végbélnyílás, prosztata, húgyvezeték, vesemedence, farkcsont, orr.
Betegségei általában: A nemi szervek megbetegedései, a kiválasztási szervek zavarai, autoagressziós betegségek, allergia, halálos betegségek (rák), kinövések (púp).

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 21. hét

2024. május 20-26. Hétfő 05.20. Nap-Neptun szextil Érzékenyebbé válsz más emberek és a környezeted rezgéseire.

Tovább olvasom »