Felszálló holdcsomópont a Szűzben, leszálló a Halakban (radix)

Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Felszálló holdcsomópont a Szűzben, leszálló a Halakban (radix)

Előző életedben álmodozó, az ideák világában élő, kifinomult lelkivilágú és önfeláldozó típusú ember voltál. Érzékenységed segítségével könnyen rá tudtál hangolódni mások gondjaira, problémáira. Jótékony természeted, a bensődből fakadó együttérzés azonnali segítségnyújtásra ösztönzött. Gyakran magaddal sem törődve, önfeláldozó módon igyekeztél mások problémáját megoldani, miközben a sajátodat nem voltál képes.

Hiányzott a gyakorlati érzék, a helyzetek reális felismerése, a praktikus, célirányos cselekvés képessége és a kitartás. Következetesség, rendszerezettség nélkül magad is instabil személyiség voltál.

Ennek következtében a segítő szándék is többnyire zátonyra futott, vagy megrekedt az együttérzés, a másokkal való együtt szenvedés állapotában. Az ingadozó kedélyállapotok hol érzelmi túltengéshez, hol pedig visszahúzódó, a nehézségek elkerülésére ösztönző magatartáshoz vezettek.

Érzelmileg erősen befolyásolható voltál, ezt sokszor kihasználták, ami keserű depressziós állapotok forrásául szolgált, ezzel is erősítve az áldozatszerepet. Képes voltál sérelmeidet éveken keresztül magadban hordozni, ami idegrendszeredet próbára tette.

Az akaratgyengeség folytán a problémák megoldása elől gyakran menekültél az italhoz, drogokhoz, vagy az álmodozásban, meditációban, a szellemiségben kerested a kiutat. Az sem kizárt, hogy az önzetlenség álarcába bújva, te használtad ki mások segítő szándékait.

Életed első felében valószínűleg sok nehézséget okoz a gyakorlati világba való beilleszkedés, a saját lábon állás. Erősen befolyásolnak a hangulatok, az ösztönösség. Gyakran vállalsz felesleges áldozatokat és hagyod magad mások által kihasználni. Úgy érzed, visszaélnek a jóindulatoddal, önzetlenségeddel.

Ha felismered, hogy leggyengébb pontod, a lágy szíved, akkor tudsz a Szűzben álló felszálló holdcsomópontod irányában fejlődni. Ott tanulsz meg különbséget tenni, hogy mivel érdemes együttérezni és mivel nem. Igyekezz érzelmedtől elvonatkoztatva szemlélni az embereket és a különböző szituációkat. Meg kell tanulnod a dolgok reális megközelítését, az ésszerű, logikus gondolkodást az érzelmek elé helyezni.

Alakítsd ki magadban az elővigyázatosságot, a biztonságra törekvést anyagi és érzelmi szinten is, mert a lelki egyensúlyt csak így találhatod meg. A dolgok praktikus és célirányos megközelítése, a célirányosság, a rendszerezettség és rendszeretet segít a lehetséges hibák, rossz döntések kizárásában és megadja a biztonságérzetet. A csalódásokat egészséges önkritikával sikerülhet elkerülni.

Most is jellemző lehet a segítőkészség, és ösztönzést érezhetsz arra, hogy hasznossá tedd magad mások életében. Ezt azonban ne az együttérzés által motivált áldozatvállalás, hanem a józan, praktikus cselekvőkészég vezérelje. Fel kell hagynod azzal, hogy elmenekülsz a realitásoktól, mert az álmodozások annyira elgyöngítenek, hogy akár el is felejtheted, miként élj a fizikai világban.

Tartsd magad távol minden nyomasztó és terhes élménytől, körülménytől és kapcsolattól, mert a mások iránti együttérzés olyan helyzetekbe juttat, hogy te húzod a rövidebbet. Rá fogsz jönni, hogy korábban minden ember, akire támaszkodni akartál, azért keresett, hogy nálad keressen támaszt.

Nem szeretsz olyat mondani másoknak, amit nem akarnak hallani, ezért kifejlesztetted a szóforgatás művészetét. Jelen életed kiemelt feladatai közé tartozik, hogy tanulj meg nemet mondani, legyen saját véleményed, és kevésbé hatódj meg a könnyes tekintetektől. Ha ellenállsz az érzelmek áradásának, zavartságod előbb-utóbb elmúlik.

Dolgoznod kell önbizalmad kiépítésén, miközben megtanulod, hogy addig nem történik az életben semmi, ameddig a céljaidat világosan meg nem határozod és át nem ülteted a gyakorlatba.

Mostani sorsfeladatod a belső tisztaságra és tökéletességre való törekvés, ugyanakkor a mások gyengeségeivel szembeni belátó türelem. Így jutsz el az önfegyelem megvalósításához, ami a legnagyobb feladatod. Meg kell tanulnod, mikor hagyhatod a dolgokat a maguk útján haladni, mikor kell határt szabni és irányt változtatni.

Ügyelned kell a részletekre is, ugyanis ennek hiánya okozza, hogy nem vagy képes világosan megérteni a dolgokat. Ha kifejleszted a világos gondolkodást, a túlzásokra való hajlamodat kézben tudod tartani. Ha boldog szeretnél lenni, életedet a szolgálatra kell áldoznod, ahelyett, hogy titokban másoktól várd el, hogy a múltban szerzett sebeidtől megszabadítsanak.

Előző életeidben kifejlesztetted az intuíciót, most ezt a tudást tettekre válthatod, ahelyett, hogy a távoli jövőn ábrándozz.

A leszálló holdcsomópont házhelyzete rámutat arra az életterületre, ahol egy korábbi inkarnációban eljutottál a kozmikus tudásig. A felszálló holdcsomópont háza pedig azt az életterületet mutatja, ahol ez a tudás kikristályosodással, megszilárdulással az anyagi világba átültethető.

A felszálló és leszálló holdcsomókat tengelyben értelmezzük Szűz-Halak

Érdekelhet még:

Holdcsomópontok a jegyekben (radix)Holdcsomópontok a házakban (radix)
Felszálló holdcsomópont a Kosban, leszálló a MérlegbenFelszálló holdcsomópont az I. házban, leszálló a VII. házban
Felszálló holdcsomópont a Bikában, leszálló a SkorpióbanFelszálló holdcsomópont a 2. házban, leszálló a 8. házban
Felszálló holdcsomópont az Ikrekben, leszálló a NyilasbanFelszálló holdcsomópont a 3. házban, leszálló a 9. házban
Felszálló holdcsomópont a Rákban, leszálló a BakbanFelszálló holdcsomópont a IV. házban, leszálló a X. házban
Felszálló holdcsomópont az Oroszlánban, leszálló a VízöntőbenFelszálló holdcsomópont az 5. házban, leszálló a 11. házban
Felszálló holdcsomópont a Szűzben, leszálló a HalakbanFelszálló holdcsomópont a 6. házban, leszálló a 12. házban
Felszálló holdcsomópont a Mérlegben, leszálló a KosbanFelszálló holdcsomópont a VII. házban, leszálló az I. házban
Felszálló holdcsomópont a Skorpióban, leszálló a BikábanFelszálló holdcsomópont a 8. házban, leszálló a 2. házban
Felszálló holdcsomópont a Nyilasban, leszálló az IkrekbenFelszálló holdcsomópont a 9. házban, leszálló a 3. házban
Felszálló holdcsomópont a Bakban, leszálló a RákbanFelszálló holdcsomópont a X. házban, leszálló a IV. házban
Felszálló holdcsomópont a Vízöntőben, leszálló az OroszlánbanFelszálló holdcsomópont a 11. házban, leszálló az 5. házban
Felszálló holdcsomópont a Halakban, leszálló a SzűzbenFelszálló holdcsomópont a 12. házban, leszálló a 6. házban

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!