Halak (Pisces) jellemzése

Kezdőlap » Asztrológia » Jegyek értelmezése » Halak (Pisces) jellemzése

Az Állatöv tizenkettedik jegye, 330°- 360°

Évszaka: A tél vége (kb. február 19-március 19.).
Polaritása: Negatív – Nőies-befogadó.
Eleme: Víz. – Labilis, változékony, hasonuló jegy.
Uralkodó bolygója: Neptunusz. Másodlagos uralkodója: Jupiter.
Háza: 12. ház (labilis, mozgékony ház).
Az Állatöv szemközti jegye: Szűz.
Üzenete kulcsmondata: Én hiszek.
Kulcsszavai: Megváltás / Egység mindennel.

A két félkör, amelyet egy vonás köt össze, két halat szimbolizál. Az egyik a kozmosszal, az eredeti Egységgel való újra egyesülés felé úszik, amelyből minden származott és amelyben az egyén felolvad, hogy ismét az egész része legyen (12. ház). A másik hal az individuális ember újjászületése irányába úszik, amely egyéni, „elválasztott” részként válik ki az Egészből, hogy megélje önállóságát (I. ház).

El is érkeztünk az utolsó jegyhez a zodiákus kör tizenkettedik jegyével a Halakhoz.

Megvolt ugyebár a kiinduló alfánk (Kos) és most beértünk az omegához a Halakkal. És akkor meg is van minden a fejedben, amit az előző 11 jegynél felsoroltunk ugye… na akkor azt a tudást, amit halmoztál, egy Halakban meg is élheted. Sőt ők azok, akik leginkább megélnek mindent. (Nem kevés érzés ez, megfelelő mennyiségű alkohol nélkül még a Halak is nehezen bírja 🙂 )

Elképesztően érzékenyek, de nem úgy ahogy azt első hallásra gondolod. Neeem, ők ennél többek már. (persze ha képezi magát és nem “alsó polcos” 1. szinten levő, ezt sose felejtsük el!) Sokkal szenzitívebbek bármely jegynél; egy szobába belépve azonnal átérzik milyen energiák munkálkodnak éppen. És ez az érzékenység a legnagyobb keresztjük is… Mivel környezetükhöz igazodnak, elképesztő fogékonyak. (jóra-rosszra egyaránt.) A Halak típusú emberek jellemzően világos szeme mindig a távolba réved, vagy inkább neptunuszi mivoltának köszönhetően (olvastad-tudod, hogy a Halak uralkodó bolygója a Neptunusz) más ködös világokba is betekinthet. (Legtöbbször a saját kis fantázia világába, de az se hétköznapi 🙂 )

Oly annyira ember szeretőek, hogy a legtöbb halak hivatásaként választva ténykedik szociális régiókban, igazi segítőként. Azonnal ugrik, ha segítségre van szükség, nem mérlegelve, hogy meghálálják-e azt neki. Bár bízik benne, bízik az emberi jóságban (olyan édesen naivok e téren:-) ) és sajnos itt éri a legnagyobb csalódás ezért. Mivel sokkal inkább érző, mint gyakorlatias, nagyon nehezen illeszkedik be a fizikai valós világba. Nem is igazán célja ez, mert az ő energiái az ő gondolatai fizikális értelemben vett racionalitással nem behatárolhatóak. Nagyon nagy szüksége van a támogatásra egy “mederre”, hogy vizes energiáit valaki összefogja, mert enélkül csak úszik az árral és elveszik.

Kiváló művészek gazdag fantáziájuknak köszönhetően, de a művészeteken kívül nem túl aktívak, (hal vérű 🙂 ) , a “majd lesz valahogy” írja le leginkább életstílusukat. Ez nem azt jelenti, hogy nem stresszelnek, sőt befelé fordulásuk miatt rengeteg ki nem mondott fájdalom is van bennük. De ha egy halat kifogsz az sem ugrik neked Kos energiával, hogy dobd vissza 🙂 , így ők is elfogadóak a sorssal szemben is. Sőt sokszor már-már lemondóak ebből fakadón a Halak között sajnos sok depressziós, vagy tudatmódosító szerekkel élő ember van. Pedig micsoda tiszta lelkek ők. Csak az a pici szikra, az a kis akarat, ha megfűszerezné őket, hogy képesek változtatni a csillagokat is elérnék. Sőt, egy emelkedett Halak a legnagyobb guru, tanító, gyógyító lehet.

Ki is lehet találni rögtön, hogy milyen egy igazi halak-pillanat;

Mikor lemondasz az akaratról és a mélyen szántó gondolatokról, csak hagyod, hogy minden megtörténjen, Halak-pillanatban vagy.

A halak bájos tulajdonságai:
Rengeteg bájos tulajdonságban úszkálnak:
– fogékony
– művészi
– beleérző
– áldozatkész
– finom lelkű
– ábrándos
– befogadó
– fantáziadús
– sokoldalú
– romantikus
– alkalmazkodó
– alázatos
és ha ezeket meghallja belepirul és csak legyint egyet, hogy ez mind semmiség 🙂

A halak nehéz pillanatai:

Ő azt mondaná neki csak az van; neki sosem süt a nap, mindig esik az eső (ha sosem esne akkor meg azért okolná magát és az se lenne jó 🙂 )
– mártír
– mélabús
– depresszív
– enervált
– tétlen
– ködös
– nem képes a racionalitásra
– mindig fáj valamelyik testrésze (feje, lába vagy az élet csak úgy)
– befolyásolható
– védtelen
– kaotikus
– határozatlan

Nem is írok többet ne legyen depizés belőle, de ezek a tulajdonságok is mind jellemezhetik a halak jegy szülötteit.

A halak motivációja/célja:

Megakarja élni az egész egységét, a mindenki egyért egy mindenkiért helyett a mindenki ugyanabból a forrásból való élményt keresi. (Igen, ez is olyan ködös és megfoghatatlan, mint ő maga, dehát, ha egyszer erre vágyik na 🙂 ) Minden szenvedéstől legyen az fizikai, de inkább lelki, szeretne megszabadulni, lebegni.

Szeretne anonim maradni, és megtanulni hinni a lét értelmében. Elhinni, hogy ez a számára nehéz fizikai valóság lehet jó, lehet örömforrás is.

Halak házi feladata

Drága bájos kis halak:-) Ha valóban hinni akartok a lét értelmében akkor tessék részt is venni benne! Gyere ki a fantázia világodból! Ne legyél mártír, senkit nem fog érdekelni, hogy ettől megfájdul a lábad (uszonyod) amíg ideérsz a valóságba. Legyünk reálisak (ezt is lehet tanulni; a realitást) igen fájni fog (neked a fájdalom úgyse ismeretlen fogalom). Amikor kimerészkedsz álom-buborékodból közénk, azzal a hatalmas szereteteddel, te fogsz minket tanítani! Elfogadásra, elengedésre, önzetlen szeretetre és megannyi fontos emberi érzelemre és kapcsolódásra (emberi és az emberi érzékelésen túlira is).

Mi már nagyon várjuk, hogy ide úszkálj és tanulhassunk tőled! 🙂

Fizikai/érzelmi/szellemi szintjei:

1.szint = Mártír (“Durva migrén gyötör. Nem köszi, nem kérek gyógyszer, ez a sorsom az állandó fejfájás.”)
2.szint = Művészi hajlamai kelnek életre, de sokszor módosult tudat állapotban csak. (1xanax , boros kóla és olyan verset írok, hogy besírsz.)
3.szint = Lemond az önérvényesítés eszközeiről, hogy másokon segítsen viszonzás nélkül. Tökéletes egység, megvilágosodás.

A Halak princípium megfelelői a különböző síkokon

Színei: Tengerzöld, kékeszöld, pasztellszínek, akvarell színek, batik.
Illatai: Kábító, narkotikus; füstölő illat, tömjén; a sós víz illata.
Ízei: Kevert, meghatározhatatlan, vegyszer íz, fűszertelen, halolaj íz, az eredeti ízt elfedő fűszer, ostya íz.
Formái és alakjai: Folyékony, körvonalak nélküli, puha, árnyszerű, áttetsző, formátlan, elmosódott, leplezett.
Növényei általában: Vízi növények, algafajták, hallucinogén növények, törékeny, kevésbé ellenálló növények.
Fái, bokrai: Fűzfa; jázmin.
Zöldségei, növényei: Rizs, algák, spárga, szójabab, görögdinnye, papaya, tök.
Virágai: Vízirózsa, mimóza, liliom.
Fűszerei: Vegyes fűszerek, amelyek elfedik az eredeti ízt.
Gyógynövényei: Hólyagos moszat, őszi kikerics, kakaócserje, kólafa, írlandi moha, golgotavirág.
Állatai: Olyan halfajták, amelyek formájukat tekintve átmenetet képeznek a növények és az állatok között (tengeri kökörcsin, ostoros állatkák); finoman tagolt állatok; egysejtűek; plankton, medúza, csikóhal, kagyló, nemes kócsag, kétéltűek, díszhalak; lepényhal, érdes lepényhal, paradicsomhal, ezüstös ősrovar (cukroska), vízi madarak (sirályok).
Anyagai: Vegyszerek és festékek; üveg.
Ásványai, fémei: Bizmut, kalcedon, titánvasérc. Nézd meg a Halak jegy szülötteihez illő ásvány ékszereket.
Tájai: Víz alatti tájak („Atlantisz”), szigetek, lakatlan, magányos területek (fjordok).
Foglalkozásai: Minden olyan foglalkozás, amely beleérző képességet, intuíciót és segítőkészséget követel meg; olyan foglalkozások, amelyek lehetővé teszik az emberekkel való kapcsolatot, amelyek sokoldalúak és változatosak. Olyan foglalkozások, amelyekben a hangsúly inkább a kreatív-művészi alkotáson van, mint a gazdasági-racionális tevékenységen; zenei foglalkozások; foglalkozások a gyógyszergyártásban és vegyészetben; olyan foglalkozások, amelyek változékony, rugalmas életmódot követelnek meg; segítő szervezetekben való tevékenységek: mentőállomások, menekültek, süketnémák és vakok otthona, intézetek, alkoholisták otthona. Orvos, ápoló, nővér, természetgyógyász, pszichiáter, terapeuta, pszichológus, parapszichológus, spiritiszta, misztikus, diakónus, szerzetes / apáca, egyházi ember, misszionárius, művész, zenész, festő, irodalmár (különösen a költészet), filozófus, gyógyszertáros, gyógyáru-kereskedő, bor- és pálinkakereskedő, hajós, halász, hajógyári munkás, tengerkutató, vendéglátós, szerencsejátékos, színész, cirkuszi alkalmazott és mutatványos.
Hobbijai, sportágai: Meditáció, szerencsejáték, film- és tv-nézés, úszás, vízilabda, vízi gimnasztika.
Közlekedési eszköze: Hajó.
Lakóstílusa: Körvonalak nélküli, egymásba olvadó formák.
Napja: Csütörtök
Társadalmi formái: Kívülálló és peremcsoportok; alternatív, kaotikus, anarchikus formák; cigányok, vallási közösségek.
Országai: Portugália, Brazília, Ceylon, Málta, a Szahara, Sri Lanka, Skandinávia, Észak-Franciaország, Új-Zéland, Kanári-szigetek
Városai: Sevilla, Isztambul, Alexandria, Lancaster, Oxford, Jeruzsálem, Varsó, Santiago de Compostela, Regensburg, Velence
Testrészei: Tobozmirigy., hormonrendszer, aura, kutacsok, lábfej, minden ozmotikus és diffundáló
folyamat a testben (a bőr áteresztő képessége), a véredények átjárhatósága.
Betegségei általában: Fertőzések, ragályok, mérgezés, bénulás, a test csökkent védekező képessége (immungyengeség), hormonzavarok, alkoholizmus, kábítószer-függőség, elhízás, enzimzavarok, neurózis.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 21. hét

2024. május 20-26. Hétfő 05.20. Nap-Neptun szextil Érzékenyebbé válsz más emberek és a környezeted rezgéseire.

Tovább olvasom »