Tudatalatti, elzárt

A 12. ház tartalmazza a földi inkarnáció végső titkát, az „élet értelmét”, a választ arra, hogy „miért vagyunk itt”. Ez a 12. ház beavatása.

Az életkör minden tapasztalatának kvintesszenciája ebben a házban gyűlik össze: itt kristályosodik ki a küzdelmek, a bukások, remények és csalódások, a kibontakozások és a kudarcok tanulsága. Az hogy a szabad Léleknek az anyag világ börtön. A gondtalanságból a gondokkal teli létbe, a határtalanságból a lehatároltságba lépett – és ezt az utat önként vállalta. Önként, mert mielőtt aláereszkedett volna, ismerte jól e vállalkozás célját és értelmét. S mert ismerte és átlátta, tudta azt is, hogy a cél érdekében éppen e tudást kell önmaga elől elzárnia és önmaga számára elérhetetlenné tennie. Mert e tudás ellehetetlenítené és értelmetlenné tenné az utat magát. Ezért a Lélek, minden leszületés előtt iszik a Léthe folyó vizéből, felejt, és emlékeit kitörölve születik a világra.

Ezek után nem csoda, hogy gyakran úgy érzi: egy periférikus galaxis közepes naprendszerének jelentéktelen bolygóján tölti száműzetését, ahol az égiek – már réges-rég elfeledkeztek róla. Talán egy sikertelen félbe hagyott galaktikus kísérlet alanya ő, aki sokmilliárd hasonlóan magára hagyott társával együtt tengeti életét e parányi sárgolyó szűkös életterén, küszködve az életben maradásér, a túlélésért.

A 12. ház a kiúttalanság, a bezártság, a reménytelenség, a hiábavaló küzdelem és a frusztráció élménye. Ám ahol a legnagyobb a sötétség, ott rejlik a legnagyobb világosság. Ahol a legnagyobb a kétségbeesés, ott nyílik a megváltás kapuja. A 12. ház valójában alkímiai lombik, amelyben fejlődik a Világ Legnagyobb Csodája: a Homunculus. Ő a tökéletessé vált Ember, a Fény Fia, atyjának és a Teremtőnek büszkesége, ő, aki nem volt, s íme lett: a kínban – vérben – sárban vajúdó Teremtés gyermeke, a teljessé vált és önmagához visszatalált Lélek, a Létdráma főszereplője és dicsőséges beteljesítője.

A 12. ház, végső soron a Lélek beavatási régióinak végső szakasza, utolsó és egyben legnehezebb állomása, az Ultima Thule (világ vége): a kételkedés, az elbizonytalanodás, a kitaszítottság, a magára hagyottság, az elfeledettség próbatétele.

Ez a 12. ház titka, a Teremtő, a Nap titka, a Smaragd tábla titka.

Zárt ház és sötét ház. Ez lehet börtön, kórház, szanatórium, kolostor és önkéntes módon saját magamat karanténba teszem. Befele fordulás. Ha pl. valaki elmegy hónapokra meditálni is ez a ház jelezheti.

Az Én számára egyre növekvő terheket jelentő témák, látszólag a megoldás minden reménye nélkül – időtlenség – rejtettség – elzártság – bezártság – krónikus betegség, ami kórházi ápolással is járhat.

A ház témája címszavakban:
– észrevétlen lassúsággal kibontakozó megoldások. 
– reménytelen erőfeszítések 
– frusztráció 
– nyilvánosság elől elzárt tevékenységek 
– készségek és tudás hosszú időn át történő elsajátítása 
– belső munka – befelé fordulás 
– hosszú terápiák 
– spirituális út 
– rejtett belső növekedés 
– az önmegismerés és önátalakítás útja 
– A nagy áldozat 
– magány – elhagyatottság 
– önkéntes vagy kényszerű elvonulás, az Én elszigetelődése 
– a titkok és az eltemetett ügyek 
– megpróbáltatások – korlátozások – elfojtások – terhek. 
– titkos ellenségek 
– börtön, elmegyógyintézet, kórház 
– szörnyű szerencsétlenségek 
– kártékony félelmek 
– gyengeségek – fóbiák 
– bűnhődés vagy súlyos próbatétel 
– büntető perek 
– üldöztetés 
– okkult hajlamok, okkult képesség 
– pszichés és misztikus tapasztalatok 
– médiumi képességek 

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 21. hét

2024. május 20-26. Hétfő 05.20. Nap-Neptun szextil Érzékenyebbé válsz más emberek és a környezeted rezgéseire.

Tovább olvasom »