Aspektusok, alakzatok

Kezdőlap » Asztrológia » Fényszögek és hatásaik » Aspektusok, alakzatok

A Huber módszer szerinti megközelítés szerint a színek kiemelésével mutatja meg a mintázat fontosságát. 

Vonalas figurák: Amikor az aspektus vonalak nem adnak ki geometriai formát.

Csak két bolygó áll aspektusban egymással, kardinális minőség, azaz a motivációja a tetterő, a tettvágy, a cselekvés. (Mentális)


Működésük szempontjából a “hogyan” a színeik szerint eltérő.

A piros = provokatív vonalas fényszögnél a motiváció a legerőteljesebb,
A kék = harmonizáló, megoldó vonalas fényszög ambivalens, mert cselekvő motivációt akar, a mód harmonikus.
A zöld = kereső, érdeklődő, fontolgató vonalas aspektus a cselekvést tanulás és fejlődés útján valósítja meg.

Egy horoszkópban állhat esetleg mindhárom, állhat esetleg két figurafajta, de állhat úgy, hogy adott esetben egyikből vagy másikból egyáltalán nincs, vagy több is előfordul.

Fontos: hogy megnézzük, melyik figurában állnak az úgynevezett személyiségi bolygóink (a Nap, a Hold, illetve az Aszcendens ura). Elképzelhető, hogy mindhárom egy figurában áll, de az is, hogy mindhárom külön-külön figurában található meg. Azok az aspektusfigurák, amelyek személyiségi bolygót is tartalmaznak, kiemelt fontosságúak a személyiség szempontjából.

Példa 1: tegyük fel, hogy a Nap, négyszög (kvadrát) figurában van, a Hold és az Aszcendens ura pedig háromszög (trigon) figurában. Ebből az a következtetés vonható le, hogy a szülött mentalitásban, akarat, célkitűzések terén (Nap), biztonságra törekszik (négyszög/kvadrát figura), érzelmileg (Hold) és a személyes biztonság kérdéseiben (Aszcendens ura) rugalmas, alkalmazkodó és tanulékony (háromszög/trigon figura).

Példa 2: az Aszcendens ura vonalas aspektusban, a Hold négyszög figurában és a Nap háromszögfigurában található meg, más bolygókkal együtt. Ekkor a személyes biztonság kérdéseiben (Aszcendens ura) a szülött merész, hirtelen, esetleg meggondolatlan, spontán (vonalas figura), érzelmileg (Hold) a legnagyobb biztonságra törekvő (négyszög figura), mentálisan és akarat kérdéseiben (Nap) rugalmas, akadályokat okosan legyőző (háromszög figura).

Így szépen meg tudod nézni a képletben a szülött motivációját az életében

Az aspektusfiguráknál nem csak az alakzatot, hanem a színeket is figyelembe kell vennünk.

A piros színű aspektus figurák, alakzatok feszültséget hordoznak magukban (az egyes energia szimbólumok = bolygók) egymásnak kihívást, feszültséget jelentenek.

– a piros háromszög (teljesítmény háromszög) egy oppozícióból és két kvadrátból áll. A feszültség az oppozíció két végén van, a kihívás hatására a két kvadrát csúcsán álló bolygó a “teljesítő energia”. A piros háromszöggel rendelkező ember nagyon aktív, esetleg hiperaktív, mert képtelen nyugalomban élni. Mindig vannak céljai, teendői, amelyeket maradéktalanul akar elvégezni. Kifejezetten sikerorientált és gyakran szeretet „éhesen” idézi elő magának a stresszt. A hajtóerő a megfelelni vágyás.

– a piros négyszög (teljesítmény négyszög) két piros háromszögből, vagyis két teljesítmény háromszögből áll, amelyek a hosszabb oldalon fekszenek egymáson. Továbbra is az oppozíció feszültsége a kiváltó ok, de a motiváció nem a teljesítmény, az elismerés megszerzése, hanem a biztonság megszerzése és megőrzése. A feszültségből következő ténykedésnek célja a nyugalom, a béke és elégedettség elérése. Örökös elégedetlenkedés, elsősorban magával szemben.

A sok piros aspektus azonban nehezíti ezt a feladatot és ha átmenetileg sikerül is elérni a biztonságot, akkor is elkezdődik az aggodalom annak elvesztésétől.

A kék színű aspektus alakzatok kiegyensúlyozott, nyugodt, netán lustaságra és unalomra utalnak, ugyanis hiányzik belőle a hajtóerő. A kék alakzatok még a kis- és nagy tehetségeket hordozzák magukban.

– a kék kis háromszög (kis tehetség háromszög) azt jelenti, hogy a képesség magja születéskor az emberben van, de ha nem képzi magát, akkor ez a született tehetség nem bontakozhat ki, nem hasznosítható az életben. A kis tehetség háromszög egy trigonból és két szextilből áll. A tehetség legfontosabb mutatója a két rövid oldal csúcsán található bolygóból ered, a trigon két bolygója pedig a siker élvezője.

– a kék nagy háromszög (nagy tehetség háromszög) azt jelenti, hogy a szülött kész képességekkel érkezik a világra, amelyek továbbfejlesztésére az életben nemcsak alkalom, hanem érdeklődés is van, ezért, ha megelégedettség nem teszi lustává, valódi sikereket érhet el a szülött az adott képességekkel.

A nagy tehetség háromszög három trigonból áll. Mindhárom, résztvevő bolygó, egyenlő rangú, univerzális és egyaránt lehet a tehetség hordozója és élvezője is (sikerbolygó).

Mint már említettem, a kék háromszögek nagy lehetőségeket hordoznak magukban, de ugyanakkor kevéssé törekvő, igyekvő emberek sajátja, sajnos el is lustíthat.

– kék színű négyszög (sárkány figura) egy kis tehetség háromszög és egy nagy tehetség háromszög összeolvadásából keletkezik. A nagy tehetség háromszög magasabb rendű, a kis és a nagy háromszög csúcsainál álló bolygók a sikerbolygók, a többiek a segítőik.

A sárkány figura magában hordoz egy oppozíciót a kis tehetség háromszög és a nagy tehetség háromszög egymással szemben álló csúcsainál. A biztonság megteremtése a külvilágban, amelyhez hatalmas belső feszültség tartozik. Ez a piros aspektus az a szükséges feszültség a figurában, amely “nem hagyja békén” az elégedett, túl nyugodt embert, hanem arra ösztönzi, hogy használja képességeit. Nagyon sok sikeres embernek van sárkány figurája az aspektusképben.

Fényszög nélküli bolygók

Ezeknek az égitesteknek nincsenek együttműködő partnereik, nincsenek “bekötve” a radixba. Ezért tisztán, de nagyon szélsőségesen működnek, így külön figyelmet érdemelnek!

Az aspektus nélküli bolygók (szóló bolygók) – ide tartoznak azok is, amelyek az orbisz miatt csak féloldalas aspektussal rendelkeznek -, olyan energiákat, képességeket tartalmaznak, amelyekhez nincs együttműködő vagy nehezítő energia. Az ilyen bolygónak önállóak, ezért mindig szélsőségesen jelennek meg a személyben és annak életében. Ezeknek a tulajdonsága a végtelenség, vagy mindent-vagy semmit.

Az aspektus nélküli bolygó általában gyenge, igen passzív, szinte nem is óhajt részt venni a személyiségben, alig észrevehető, de időről-időre valami beindítja, és akkor lényegesen erőteljesebb, mint a figurákhoz tartozó társai. Stressz hatására többszörös erővel jelentkező személyiségi energiát jelöl. Úgy is mondhatnánk, csak akkor működik, ha noszogatják, ha nagy szükség van rá. Mivel más energia nem hat rá, valójában egy tiszta energiaként tud megnyilvánulni.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek