Nyilas

Nyilas (Sagittarius) jellemzése

Kezdőlap » Asztrológia » Jegyek értelmezése » Nyilas (Sagittarius) jellemzése

Az Állatöv kilencedik jegye, 240°- 270°

Évszaka: Késő ősz (kb. november 22-december 21.).
Polaritása: Pozitív – Férfias-aktív, yang.
Eleme: Tűz. – Labilis, változó, hasonuló jegy.
Ura: Jupiter.
Háza: 9. ház (labilis, mozgékony ház).
Az állatöv szemközti jegye: Ikrek
Üzenete kulcsmondata: Én megértem. / Felfogom.
Kulcsszavai: Szintézis, belátás, remény, kiterjedés

A nyíl, mint a vágy szimbóluma, hogy elszakadjon a földi kötöttségektől, problémáktól, és egy magasabb, tökéletesebb világ felé induljon el, amelyet az ég szimbolizál. Eredetileg a szárnyas kentaur a szellemileg magasabb szinten lévő ember jelképe volt, aki megpróbálta levetni ösztöni természetét.

Az állatöv kilencedik jegyéhez érkeztünk a Nyilashoz. És mivel a szellemi szféra legfejlettebb jegyéhez értünk, mozgassuk is meg az agyunkat és használjuk az analogikus gondolkodást. (Ezzel is imponálni fogsz egy nyilasnak, aki olyan egységben tud gondolkodni, mint senki más 🙂 ) Szóval, ha már analógia; a Nyilast eredetileg (szárnyas) kentaúrként ábrázolják. Fejtsük meg mire enged ez következtetni: szembeötlik tehát, hogy lóháton ülünk (magas lovon ül), szellemisége, intellektusa igen magasra teszi a lécet. (Na ő aztán letudja nézni az embert arról a magas lóról 🙂 ) Félig állat-félig emberi ábrázolás; állati ösztönein igyekszik felülkerekedni és a szellem távlatait célozza meg nyilával. Szeretné megérteni a világot, de nem tudományosan, mint a Szűz, nem felszínesen információ halmazokra osztva, mint egy Ikrek, hanem a már meglévő Skorpiós tapasztalatokat és tömérdek információkat egybefoglalva egységént megérteni. (Megy is neki, még a tanárt is kioktatja 🙂 )

Szellemi képessége szinte határtalan így képes rá, hogy mindent egységben lásson és tüzes mivoltából adódóan dinamikusan árasztja is kifelé ezeket magából. A legnagyobb bölcsészek között bőven akadnak Nyilasok. Hatalmas emberszeretetük és az igazság egységét együtt látó képességük által igazán, kiváló jogászok, bírók és mint igen vallásos emberek így papok is bőven akadnak köztük. Hitük, hitvallásuk mindennél fontosabb számunkra. Végtelenül pozitívok, mindenben meglátják a jót. (Nem, nem vigasztalnak túl jól, egyszerűen rávilágítanak, hogy a nyomorúságodban is mennyi mindennek örülnöd kellene. Amolyan önjelölt Coelho-k – Paulo Coelhonak is Nyilas Holdja van – csak kicsit tüzesebben 🙂 )

Akkor lássuk milyen mikor egy emelkedett Nyilas-pillantot élünk:

Mikor hiszel abban, hogy minden külső tényező segíti boldogulásod és lelki békéd az Nyilas-pillanat.

Filozófikus megnyilvánulásod által kedvezőbb helyzetbe kerülsz az is szintén Nyilas-pillanat.

A Nyilas bájos tulajdonságai:

Régimódi, elnézést javítok konzervatív és igen erkölcsös így vigyázz a szóhasználatra, legyen ékesszólásod, ha a társaságában vagy:
– optimista
– vállalkozó kedvű
– derűs
– idealisztikus
– szórakoztató
– nyílt szívű
– bölcs
– életigenlő
– előretekintő
– egységben gondolkodó
– humánus
– tanulékony
– hagyománytisztelő
– lovagias

A Nyilas nehéz pillanatai:

Természetesen egy 10 oldalas esszében gyönyörűen kitudja fejteni, hogy ezek miért kellenek az egység megéléséhez, de mi azért inkább rövidebbre vesszük:

– túl büszke
– hamar elunja magát
– nem túl tapintatos
– nem viseli el a korlátokat
– sznob
– kimért
– karót nyelt
– kombináló
– haragtartó
– játékszenvedély függő

Ha ezeket ráolvasod szóba se áll utána veled, de ezek a tulajdonságok is mind jellemezhetik a nyilas szülötteit.

A Nyilas motivációja/célja:

Minden nyilast fűt (igencsak tüzesek 🙂 ) a tökéletes világ reménye, az értelem csiszolása és magasba emelése, az ösztönök értelemmel való jól felhasználása-irányítása. Ők azok, akik igazán elvhűek és bátrak, hogy ezen sziklaszilárd nézeteiket meg is védjék, és az embereket egy jobb irányba tereljék gondolataikkal.

Nyilas házi feladata

Egyik fontos feladatuk lényük egészével megtartani a hagyományokat, a törvénytiszteletet, és minden komolyabb eszmét magasztalni, ami a világot és az embereket a pozitív gondolkodásra sarkallja (jó ez elcsépelt akármilyen jól hangzik kedves nyilasok, helyettesítsük mással). A legmagasabb lelki és szellemi jólét felé irányulni, példává válni ebben. Az érem másik oldala mikor mindezt jól megfogtad kedves nyilas, és átlátod az összefüggéseket, de mondd csak saját magaddal is ennyire tisztában vagy? 🙂 Miután a világot felfedezted és megtaláltad a spiritualitás és racionalitás tökéletes egységét alkotó elixírt, merülj el saját magadban is. Engedd be a kétségeket, hogy megválaszolhasd azokat. Hogy megfejtsd miért születtél oda, ahova, ereszkedj le a magas lóról és merülj el saját elmédben, lelkedben odabent is…

Nem kell sietned, megvárunk idekint türelemmel:-)

Fizikai/érzelmi/szellemi szintjei:

1.szint = Mindenkit lenéző. (“Százszor jobban megcsinálom, így, hogy nem értek hozzá így is!”)
2.szint = Szereti megmondani, hogyan éld jól az életed, és tényleg jól (“Oké nem kértél tanácsot, de jót akarok, úgyhogy adok!”)
3.szint = Pozitív kisugárzása mindenkire átragad. A racionalitás és a spiritualitás harmonikus egysége.

A Nyilas princípium megfelelői a különböző síkokon

Színei: Ibolyakék, mélykék, bíbor.
Illata: Bőséges, telt, teljes.
Ízei: Telt, teli, zsíros, dús, aromás-fűszeres.
Formái és alakjai: Kidomborodó, testes, széles, nagy, nyílt, pompás, bőséges, értelmes elrendezésű.
Növényei általában: Testes, nagy törzsű fák és bokrok, amelyeken sok levél van. Mag: árpa, búza.
Fái, bokrai: Gesztenye, tölgy, bükk, kőris, nyárfa, diófa, banáncserje, fügefa, körtefa, szőlőtő, rododendron, olajbogyófa.
Gyümölcsei, zöldségei: Padlizsán, kukorica, szőlő, ananász, körte, őszibarack, rebarbara, dió, mandula.
Virágai: Pitypang, szerecsendió-virág, levendula, ibolya, pünkösdi rózsa, kardvirág.
Fűszerei: Szerecsendió, bazsalikom.
Gyógynövényei: Articsóka, gesztenye, ginzeng, pitypang.
Állatai: Bizonyos méltósággal rendelkező, idomítható, jóindulatú, okos állatok; nagy testű állatok; ló, szarvas, elefánt, bernáthegyi, újfunlandi, szarvasbogár, dongó, tyúk, disznó, birka, bárány, gólya, fecske, pelikán, delfin, páva. Anyagai: Cink, bronz, fa.
Ásványai, fémei: Cink, bronz, ametiszt, lápislazuli, jácint, berill, zafir. Nézd meg a Nyilas jegy szülötteihez illő ásvány ékszereket.
Tájai: Hatalmas hegykúpok, nagy, dombos tájak, dús erdők, kukoricaföldek.
Foglalkozásai: Minden olyan foglalkozás, amely optimizmust, lelkesedést és idealizmust követel meg; olyan foglalkozások, amelyek térbeli változással, utazással, bizonyos mértékű kalanddal és kockázattal járnak. Olyan foglalkozások, amelyekhez ötletességre és nyitottságra van szükség; a közönséggel kapcsolatos foglalkozások, Filozofikus, vallásos vagy ismeretelméleti irányultságú foglalkozások; stratégiai tervezést és szervezői készséget igénylő foglalkozások, Menedzser, szállodás, utazó kereskedő, képviselő, exportőr, reklámszakember, utazási iroda alkalmazottja, színész, nagykereskedő, publicista, közvélemény kutató, pedagógus, egyetemi professzor, bíró, jogász, ügyész, politikus, miniszter. Lelkész, misszionárius, filozófus, asztalos, műbútorasztalos. Lókereskedő, lovas-, vívó- és síoktató, testnevelő tanár, erdész.
Hobbijai, sportágai: Utazás, filozofálás, sport, lovaglás, golf, tenisz, úri sportok, gimnasztika, séta.
Közlekedési eszközei: Ló, repülőgép.
Lakóstílusa: Tágas terek, kilátás a zöldre.
Napja: Csütörtök
Társadalmi formái: Gyarmati rendszer, szövetség, világkereskedelem, a „világkormány” ideája.
Országai: Magyarország, Spanyolország, Toscana, Provence, Dalmácia, Morvaország, Arábia, Ausztrália, Madagaszkár
Városai: Budapest, Kassa, Köln, Laibach, Rotenburg, Stuttgart, Avignon, Toledo, Sheffield.
Testrészei: Csípő, comb, ülep, keresztcsont, máj, fehérjeszintézis, a zsír beépítése a szövetekbe, anyagcsere, a test méregtelenítése, porckorongok, csecsemőmirigy, a test növekedése.
Betegségei általában: Burjánzások (jó- és rosszindulatú), duzzadások

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 29. hét

2024. július 15-21. Hétfő 07.15. Mars-Uránusz együttállás Fokozódik a lendületed, azonnal szeretnél cselekedni, nyugtalanabbá és

Tovább olvasom »