Kezdőlap » Blog » Asztrozófia » Halak (Pisces) csillagkép

Ekliptikai Koordinátája: Halak 18° – Kos 29°

Időszaka: március 8. – április 17.

Olümposzi védnöke: Poszeidon

Alfacsillaga: Al Richa

Két része:

  • visszaúszó hal
  • felfele úszó hal

Legfontosabb csillaga, alfacsillaga: Al Risha – Halak 29°

Összefogás csillaga. Összefogja azt a két halat, akik két irányba úsznak. Képes összefogni a látszólag széthúzó erőket. Az Ekliptika alatt a mélyben van, ez azt jelenti, hogy az egység csillaga is. Őrzi azt a tudást, hogy a minden látszattal ellentétben (Ekliptika, meg ami fölötte van), a mélyben ők egyek. Ez az Unio Mistica ez a fajta egységtudat, egységérzés, hogy minden a mélyben valójában egy. Ez a Halak tudása, leginkább az Al Richa őrzi ezt a tudást.

Fontos üzenet a meditáció és az ima.

Alatta: Cet – 3 napos elvonulás

Fölötte: Androméda – áldozatáldás királynője

A Cetre alapoz a halak, ami a belső csend, az elvonulás képessége. Nagyon fontos a Halaknál, hogy alapvető az elvonulás. A Halakban megjelenik már az áldozat, az egoáldozat. Aki a meditációt beépíti az életébe, az automatikusan meghozza a legnagyobb áldozatot, amit ember meghozhat. Aki ezt meghozza, attól más áldozatot nem kér az Isten, vagy a felsőbb énje.

Minden áldozat, amit a Halakban meghozol, áldássá válik.

Az Ekliptikát két ponton metszi az Equator, az égi egyenlítő. Amikor a Nap beér a metszéspontba, akkor mondjuk azt, hogy elérte a Kos 0°-át és elérte a Tavaszpontot. Kr. előtt 500-ban azt mondták, hogy innen a Tavaszponttól számolunk le 12×30 fokot és innen indulunk, az első zodiákus legyen Kos, mert a Tavaszpont fölött 2500 évvel ezelőtt a Kos csillagai ragyogtak. A Föld precessziós mozgása miatt a Tavaszpont hátrál 72 év alatt 1 fokot. Ezért van most, hogy most a földön élő emberiség számára a Tavaszpont felett levő szellemi vezérlő elv nem a Kos, hanem a Halak. Ez még 7-800 évig így lesz. Majd, amikor a Tavaszpont behátrál a Vízöntő csillagaiba, akkor lesz Vízöntő korszak.

Minden tavaszi napéjegyenlőségnél igaz, hogy egyszerre van benne a kezdet (Kos) és a vég (Halak). Ez azt jelenti, hogy arra figyelj, hogy mielőtt elindítasz bármit a tavaszi napéjegyenlőség napjaiban, előtte összegezz, vagyis végezz belső munkát, vess számot magaddal (Halak), az életeddel, az elmúlt éveddel és minden olyan dolgot, aminek lejárt az ideje (szituációk, helyzetek, kapcsolatok, belső minőségek, rossz tulajdonságok, téves hozzáállás, gondolatok), azt zárd le. Ha belül ezt végig viszed a tavaszi napéjegyenlőség előtti pár napba, akkor úgy tudod elérni a tavaszt, hogy szintet emelkedsz, vagyis amit elkezdesz, az sikerülni fog. Ha nem tudod lezárni, akkor újra minden évben elindítod ugyan azt az őrdögi kört, visszaúszó halak.

A felfelé úszó hal a szintemelő.

Korszakzáró csillagkép, valami lezárul, véget ér.

A visszaúszó halak hozza a visszatérő helyzeteket, feladatokat. Ha visszatér, akkor az azért történik, mert nem oldottam meg és meg kell oldani. Hogy oldd meg? MÁSHOGY!

Visszatérő lehetőségek vannak benne.

Múltból visszatérő képességek, tehetségek, varázserő. Gyerekkorból vagy előző életből visszatérő tehetségek.

Visszatérő társak, akár jelenből vagy előző visszatérő társak.

Felfelé úszó halak.

  • Szintemelkedés lehetősége és tudása
  • Nagy a kiemelő erő
  • Ő a hazatalálás, a hazavezető szál (aranyszál), aki egyrészt vezet és köt fölfelé a teremtőhöz, a fény hazájába vezet vissza, ez az a fénysugár, ami közvetlenül össze van kötve a teremtővel és tart. Ezt csak belső úton lehet megtalálni, meditációval. Az aranyszál a fontos szeretetkapcsolatainkhoz is tud kötni (szerelmemhez a gyermekemhez, baráthoz).

A Halaknál már az egót háttérbe szorítani nem lehetőség, hanem élet-halál kérdés. Az utolsó stáció a végső lezárás, végső befejezés, az aranyszálon keresztül haza kell találni, az aranyszálon az ego nem tud elindulni, hazatérni. Csak egy kicsit itt be kell tudni őt hátulra, itt tudsz elindulni az isteni irányba.

Két csillagképi környezet az égen, ahol a legkönnyebb felvenni a kapcsolatot az isteni éneddel, az aranyszállal:

  • Felfelé úszó Halak: Kos 24-25°
  • Angyal, mert ez is szintemelő csillagkép

Itt jelenik meg nagyon erősen a feltétel nélküli szeretet ereje és tanítása, jézusi tanítások a legerősebbek. A Halak jézusi szimbólum volt. Ennek az üzenete, illetve a jézusi tanításokkal való találkozás ereje, lehetősége az az átlagnál sokkal erősebben megjelenik.

Másokról való gondoskodás eléggé erős, az önzetlen segítségnyújtás, és a végső titkok. Olyan végső titkok (Bolygók rendszerében: Neptun, házak rendszerében: 12 ház), amelyekhez értelemmel nem férsz hozzá. Nem megközelíthető emberi értelemmel, mert ez az ego halála. Tehát akkor férsz hozzá itt a titkokhoz, ha átadod a gyeplőt az isteni énednek, de csak akkor. A Halak az a megfoghatatlan, kimondhatatlan. A Skorpió titkaihoz fejből hozzáférek.

Unio Mistica: az egységélmény, érzelmi mélységet is jelez, a Halak nagyon érzelemorientált, és a Halak képes a teljes érzelmi egységre, bármely emberi kapcsolatban. Arra az egységre, amikor meztelen lélekkel vagy benne egy kapcsolódásban, nem csak szerelemre értendő.

Poszeidon a mélytengerek ura. A tengerben van benne az az érzésvilág, az az üzenet, hogy belenézek a mélyébe, de nem látom az alját. Ezért hozza alacsony szinten a félelmeket. A Halak végső soron a félelmekkel való végleges leszámolás időszaka és lehetősége vagy feladata.

Teljes önátadási képesség.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 25. hét

2024. június 17-23. Hétfő 06.17. Vénusz-Neptun kvadrát Elbizonytalanodhatsz, mert nem tudod pontosan, hogy a valóságot

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!