Kezdőlap » Asztrológia » Sorskereszt

Mi a sorskereszt?

A születés pillanatában az égbolt négy sarka (sarkalatos pontnak is nevezik). Ezek egymással két tengelyt alkotnak, ezt hívjuk sorskeresztnek.

Ez a négy sarkalatos pont a jelen inkarnációd, egyéni sorsutad lényege! Ezeknek csak egyike az Aszcendens (Asc), talán a legismertebb, de ott van még három, amelyek kevésbé vannak jelen a köztudatban, pedig ugyanolyan nagy jelentőséggel bírnak. Minden asztrológus, aki ránéz egy radixra (születési képlet), ezzel kezdi az értelmezését.

A négy sarkalatos pont:

ASC (Aszcendens) – azaz Felkelő Pont. Az a zodiákus jegy, mely a születési hely láthatárán keleten a születés pillanatában felemelkedik. Önmagadat szimbolizálja, ahogy a külvilág számára megnyilvánulsz. Ez a személyiséged főleg külső jegyekben – a tudatos én.

DESC (Deszcendens) – azaz Nyugvó Pont., ez volt az égen a nyugati oldal, amikor születtél. Az Asc-sel, vagyis önmagaddal szemben, a mély tudat pontja. Mutatja azt, amit öntudatlanul működtetsz. Mivel ezt a külvilág és főleg a társad tükrözik vissza, ezért ez a tengely mutatja a világgal való kapcsolataidat és a párkapcsolatodat is – a kapcsolataid.

MC (Medium Coeli) – magyarul az Ég Teteje. Ez volt a legmagasabb pont az égen, amikor születtél. Mutatja az általad kijelölt életed irányát, a számodra elérendő tapasztalásokat. Ez az életcél, a küldetésed., ez a sorsfeladat. Ha ismered az elérendő célod, akkor tudsz könnyebben előre lépni, érheted el a kiteljesedettség állapotát – a kitűzött cél.

IC (Imum Coeli) – magyarul az Ég Alja. Ez volt a legmélyebb pont az égbolton, amikor születtél. Megmutatja, mit hoztál magaddal a múltból, mi az, amire alapozhatsz, mire épül most az életed – a gyökerek szimbóluma.

A sorskereszt felrajzolásához a születés pontos perce kell. Nem elég azt tudni, hogy az Asc milyen jegyben áll, az is számít, hogy a 360 fokos körön, pontosan hol helyezkedik el, hány fokon és hány fokpercen állnak a tengelyek. Miért fontos a pintos idő és földrajzi hely? Olvasd el itt: Miért fontos az aszcendens, és miképp lehet azt pontosítani.

Ne hagyd ki az új cikkeket!

Iratkozz fel hírlevelünkre...

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatkezelési szabályzatunkat.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2023. 23. hét

2023. június 5-11. Hétfő 06.05. Hold a Bakban Reggel a lelkiségünket és legmélyebb személyes szükségleteinket

Tovább olvasom »

 

Születési idő és hely ismeretében

Asztrológiai elemzés

A születési dátumod csupán egy számnak tűnik, pedig sokkal több annál.