Kezdőlap » Asztrológia » Sorskereszt

Mi a sorskereszt?

A születés pillanatában az égbolt négy sarka (sarkalatos pontnak is nevezik). Ezek egymással két tengelyt alkotnak, ezt hívjuk sorskeresztnek.

Ez a négy sarkalatos pont a jelen inkarnációd, egyéni sorsutad lényege! Ezeknek csak egyike az Aszcendens (Asc), talán a legismertebb, de ott van még három, amelyek kevésbé vannak jelen a köztudatban, pedig ugyanolyan nagy jelentőséggel bírnak. Minden asztrológus, aki ránéz egy radixra (születési képlet), ezzel kezdi az értelmezését.

A négy sarkalatos pont:

ASC (Aszcendens) – azaz Felkelő Pont. Az a zodiákus jegy, mely a születési hely láthatárán keleten a születés pillanatában felemelkedik. Önmagadat szimbolizálja, ahogy a külvilág számára megnyilvánulsz. Ez a személyiséged főleg külső jegyekben – a tudatos én.

DESC (Deszcendens) – azaz Nyugvó Pont., ez volt az égen a nyugati oldal, amikor születtél. Az Asc-sel, vagyis önmagaddal szemben, a mély tudat pontja. Mutatja azt, amit öntudatlanul működtetsz. Mivel ezt a külvilág és főleg a társad tükrözik vissza, ezért ez a tengely mutatja a világgal való kapcsolataidat és a párkapcsolatodat is – a kapcsolataid.

MC (Medium Coeli) – magyarul az Ég Teteje. Ez volt a legmagasabb pont az égen, amikor születtél. Mutatja az általad kijelölt életed irányát, a számodra elérendő tapasztalásokat. Ez az életcél, a küldetésed., ez a sorsfeladat. Ha ismered az elérendő célod, akkor tudsz könnyebben előre lépni, érheted el a kiteljesedettség állapotát – a kitűzött cél.

IC (Imum Coeli) – magyarul az Ég Alja. Ez volt a legmélyebb pont az égbolton, amikor születtél. Megmutatja, mit hoztál magaddal a múltból, mi az, amire alapozhatsz, mire épül most az életed – a gyökerek szimbóluma.

A sorskereszt felrajzolásához a születés pontos perce kell. Nem elég azt tudni, hogy az Asc milyen jegyben áll, az is számít, hogy a 360 fokos körön, pontosan hol helyezkedik el, hány fokon és hány fokpercen állnak a tengelyek. Miért fontos a pintos idő és földrajzi hely? Olvasd el itt: Miért fontos az aszcendens, és miképp lehet azt pontosítani.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 29. hét

2024. július 15-21. Hétfő 07.15. Mars-Uránusz együttállás Fokozódik a lendületed, azonnal szeretnél cselekedni, nyugtalanabbá és

Tovább olvasom »