Hivatás, karrier, népszerűség, anya

A X. házban talál a Lélek önmagára a Földön. Itt fogadja inkarnációját, itt teljesíti be számtalan alászállásának értelmét és célját. A Lélek itt ébred rá, hogy ő valójában nem az anyag foglya, nem vezeklő bűnös, s nem is karmája adósságát ledolgozó elítélt, hanem Ember, a Teremtés Oszlopa, akinek lába szilárdan nyugszik a földön, s akinek homloka az egekig ér. A földi lét nem büntetés, hanem éppen ellenkezőleg, kitüntetés: embernek lenni kiváltság, az anyagba szállt Lélek földi létköre az univerzum legmagasabbra értékelt vállalkozása.

A X. ház a hosszú vándorlás után hazaérkezett ember nyugalma. Annak bizonyossága, hogy az Énnek feladata és szerepe van a világban: a világ szólítja az Ént, s az Én felel e hívásnak. Annak tudása, hogy a világ és Én nem különálló fogalmak, hanem egymást kölcsönösen feltételező és egymást kiegészítő tényezők. Az Én köre – a horoszkóp – hiánytalanul tartalmazza a világot, ezért is képes a világ tartalmazni az Ént. S hogy az Én egyedi élete során fokról fokra elrendezi magában a világot, a világ dolgait, úgy kerül az Én is fokról fokra az őt megillető, neki szánt helyre odakint a világban.

Ez a ház egyesíti magában a középpont nyugalmát és a periféria mozgását. Magában foglalja, összerendezi, strukturálja és kiérleli a többi ház tapasztalatát, koncentrálja az erőit, és az itt – és – mostba, a realitás világába irányítja őket. Ezekből az erőkből építkezik: építi a világot, és építi magát a világban.

Amíg a Lélek nem lakja be a Földet, addig inkarnációinak körforgása nem érte el a célját. Amíg belső erőit nem uralja, amíg a neki rendelt eszközeit mesterien nem használja, amíg viszonyaiban nem álla azon a helyen, ahol csak ő állhat és senki más – addig nem mondhatja, hogy megérkezett. A X. ház a beteljesedés dimenziója. A Lélek itt – miként a súlyemelő, aki a feje fölé lökte a súlyát és stabilizálta az egyensúlyát – kérdőn a bírákra pillant. S a Bírák, a Karma Őrei bólintanak: a gyakorlat tökéletes, a pontszám maximális, a súlyt a földre lehet dobni. A földre dobott súly azonban már a következő ház témája.

A hajó orra. A jövő, ami felé tartunk. Az anya. A X. ház felvilágosít minket, hogy milyen jellegű egzisztenciális törekvéseink vannak és mi az úgynevezett hivatás, amiben megtalálhatjuk magunkat.

Bizonyos értelemben a siker háza, vagy ha nem áll jól, akkor a kudarc. Az Én világi érvényesülésének területe.

A ház témája címszavakban:
– hivatás – szakma 
– a társadalomban elfoglalt hely 
– élettervek megvalósítása 
– a cél, amit el kell érned ebben az életben, életcél energiamintázat, (ezt mindenki eléri) 
– karrier – a státus 
– az önépítés iránya 
– a társadalom megbecsülése vagy ítélete 
– a külső elismerés 
– a hírnév –a rang 
– a világ előtti megjelenés 
– a siker – a népszerűség
– a nyilvánosság előtti szereplés 
– a társadalmi szerepvállalás 
– önmegvalósítás 
– önérvényesítés 
– beteljesedés 
– az Én kimunkálása, felépítése, kiérlelése 
– a befejezettség állapota 
– a valódi értékek kidolgozása 
– a fokról-fokra haladás 
– a felelősség vállalás 
– kötelesség 
– emelkedés vagy bukás

A hagyományos asztrológia, az anyát és a vele való viszonyt a X. házba teszi. (ugyanúgy érvényes: A IV-X házak értelmezése az szerint célszerű, hogy melyik szülő töltötte be inkább az anya-apa szerepet, melyikük volt kevésbé dominánsabb, “anya” hatással a szülöttre.)

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 21. hét

2024. május 20-26. Hétfő 05.20. Nap-Neptun szextil Érzékenyebbé válsz más emberek és a környezeted rezgéseire.

Tovább olvasom »