Kos

Kos (Aries) jellemzése

Kezdőlap » Asztrológia » Jegyek értelmezése » Kos (Aries) jellemzése

Az Állatöv első jegye, 0°- 30°
Évszaka: A tavasz kezdete (március 21-április 20).
Polaritása: Pozitív – Férfias-aktív, yang.
Eleme: Tűz. – Kardinális (mozgó, mozgásba hozó) jegy.
Uralkodója: Mars,
Háza: I. ház (kardinális ház).
Az Állatöv szemközti jegye: Mérleg
Üzenete kulcsmondata: – Én vagyok. / Én akarok.
Kulcsszava: akció.

Két félkör, amely a kos szarvait jelképezi.

A Kos a legelső jegy a zodiákusban, vagyis maga a születés. Olyan energiák gyűlnek össze e jegyben, melyek bármelyik pillanatban kitörhetnek. És rendszerint ki is törnek. Lássuk be drága Kosok, nem sokat agyaltok egy helyzeten. Amit erővel el lehet dönteni az nem is igazi probléma ugyebár… (erről majd máskor vita klubot nyitunk. Ha bárki mer egy Kossal persze.)

Miért is fognátok vissza magatokat mikor ilyen őserő lakozik bennetek!? Ha Czeizel Endre professzorunk kicsit mélyebben leás az asztrológiában, úgy megerősíthette volna azon tényt, hogy bizony a Kos energia az, amely a sejtek osztódását képviseli, a születést…ebből tisztán érezhető, hogy ez a tűz energia ítéletmentesen, de mindig utat tör magának. Analogikusan gondolkozva ezért minden olyan pillanatot, ami az elindulást és kezdeményezést szolgálja Kos-pillanatnak nevezzük. Bizony mindenki él meg Kos-pillanatokat akármilyen furcsán hangzik.

Például amikor randira hívod a kiszemelted, ott éled meg a Kos-pillanatot.

Mikor elmész egy állásinterjúra szintén Kos-pillanatot élsz meg.

A Kos bájos tulajdonságai:
Akkor ejtsünk néhány szót a bájos tulajdonságaikról is. Ugyanis szegények mindig be vannak skatulyázva, hogy ész nélkül “fejjel ugranak a falnak”. Nos azért, ha egy emelkedett, tudatos Kos (igen, van ilyen is csak mondom!) szembe jön veled, az alábbiakról tudod felismerni:
– tettvágy,
– kiapadhatatlan energia,
– vitalitás,
– éleslátás,
– intellektuális erő,
– bátorság,
– motiváltság,
– bajtársiasság,
– becsület,
– nyíltság

1000 és 1 gyönyörű tulajdonságot tud beintegrálni abba az erőbe, amivel rendelkezik.

A Kos nehéz pillanatai:
Nem, nem rossz tulajdonságai. Nincsenek rossz tulajdonságok, csak nehéz pillanatok. Minthogy rossz gyerek sincs, csak eleven… És ha már elevenség akkor Kosra fordítva az támadó kedv. Igen van bennük gazdagon.

Tüzes energiájuknak köszönhetően nem szeretnek unatkozni sem, vagy épp egyhelyben állni, elég türelmetlenek. Ebből fakad, hogy a gondolkodás mindig a cselekvés után jön egy Kosnak. Sőt, ha megállítod és választás elé kényszeríted, tanácstalanná válik. Ellenben, ha kihozod a sodrából (és ezért épp nem lefejel) agresszív kommunikációt alkalmaz. (Hagyd lehűlni, jobb lesz az mindkettőtöknek 🙂 ) Hogy egy ilyen helyzet ne alakulhasson ki, fontos megérteni mi motiválja őket.

Nem szereti a bonyolult kérdéseket, egyszerűségre törekszik gondolkodásával is. Ellenvetéseket, korlátozásokat nem tűr, ezzel szemben türelmetlen, összeütközéseket vállal inkább, hogy az erők döntsék el a helyzetet. Elszántságában dacos, nyakasan küzd. 

– agresszió,
– hódítás (mint harcos),
– kíméletlenség,
– türelmetlenség,
– düh,
– meggondolatlanság (fejjel a falnak),
– konfliktus keresés,
– kihívás keresés
ezen tulajdonságok is jellemezhetik a Kos szülötteit. 


A Kos motivációja/célja:
Egy Kos a pillanatnak él, örömből cselekszik. (Ezt sok másik jegy is megtanulhatná…) Fontos számára a hódítás, és az önmegvalósítás, ezért igen nagy versenyszellem hajtja. (Számos sportágban élen járnak a Kosok) Célja, hogy megtalálja a világban a helyét, új és új pozíciókat hódítson meg az élet minden területén. Megvalósítás, önmaga megvalósítása, támadó és védekező mechanizmusok elsajátítása, szenvedélyesség, libidó, feltörekvés melyek motiválják.

Kos házi feladata:
Tűz, tűz és még egy kis tűz. Ez nagyon szuper, de nem kell mindenáron 30 celsius fokot csinálni az aurátok köré…ergo tessék szépen megtanulni, az agressziót kezelni. Kezdjük azzal, hogy türelmet gyakoroltok, és kitartást; rendszerint abba maradnak azon tevékenységei, amibe nagy hévvel belekezd (persze majd lejár ő a konditerembe…úgy 3 hónapig). Tudatosan összehangolt gondolkodás és cselekvés, ez egy Kos igazi feladata. Némi mérlegelés képessége sem árt, hogy mértéket tudjon tartani, mivel nem kell mindennap széthajtania magát.

Ezen pár házi feladat elvégzésével üdvözölnek majd a Jumanji 2-es szintjén 😉
Ott találkozunk 😉

 

Fizikai/érzelmi/szellemi szintjei:
1.szint = Fejjel a falnak megy a saját kárán is. (“Megcsalt 3x. Nem baj, negyedjére biztos nem fog, uccu neki!”)
2.szint = Eltökélt, de még csak a saját céljai hajtják. (“40fokos láz, nem baj megcsinálom így is a melót kell a pénz.”)
3.szint = Bátran kiáll másokért és megvédi őket. Elvhű marad magához és értéket teremt.

A Kos princípium megfelelői a különböző síkokon

Színei: Minden ragyogó, tüzes szín, mindenekelőtt a vörös. (A vörös aktiváló hatású, feléleszti az energiát, erősíti a határozottságot, az erőteljes törekvést és az agresszivitást is; a vörös, mint a tűz színe – ugyanúgy, mint a Mars – jellemzi a lobbanékony, kolerikus természetet.)
Illatai: Intenzív, erős, maró, savas, égető, átható – minden, amitől tüsszenteni, köhögni vagy könnyezni lehet.
Ízei: Minden kesernyés, erős íz.
Formái, alakjai: Éles, csúcsos, éles sarkú, lándzsa formájú (pl. kés, tű, köröm, véső, gyalu, szike, horgony, vasaló stb.).
Növényei általában: Minden gyorsan növekvő növény; olyan növények, amelyek égetik a bőrt, szúrnak, csípnek, amitől vakarózni kell, vagy hólyagosodást okoz, élénk színű, gyakran büdös növények, tövises, tüskés növények (pl. csalán, hagyma, kaktuszok, fokhagyma, dohány stb.).
Fái, bokrai: Gyorsan növekvő fák: p1. akác, ciprus, lucfenyő, egres stb.
Gyümölcsei, zöldségei: Erős paprika (peperoni), chili, torma, fokhagyma, mustár, hagyma, kaktuszgyümölcs, egres, csipke.
Virágai: Vörös mák, árnika, piros muskátli, minden ragyogó színű virág.
Fűszerei: Bors, erős curry, paprika, chili, gyömbér, cayenni bors.
Gyógynövényei: Csalán, gyömbér, sisakvirág, árnika, máriatövis, macskagyökér, galagonya, fokhagyma.
Állatai: Általában a ragadozók és a támadó állatok pl. kos, tigris, párduc, cápa, kardhal, csuka, sügér, tüskés rája, farkas stb. Ragadozó madarak: harkály, ölyv, sólyom, héja. Az agresszív rovarok: pl. szúnyog, bolha, darázs, lódarázs.
Anyagai: Könnyen éghető anyagok: pl. fa, vas, fémek.
Ásványai: Vas, mágnes vas, tűzkő, nikkel, kén (minden tüzes, vöröses, kénes), hematit, rubin, világos gránit, vörös turmalin, limonit, sziderit, vérkő, gyémánt. Nézd meg a Kos jegy szülötteihez illő ásvány ékszereket.
Tájai: Forró és száraz tájak, szúrós bokrokkal, száraz mezők, kellemetlen éghajlat, köves hegyoldalak – minden olyan táj, ahol küzdeni kell a túlélésért.
Foglalkozásai: Sportoló, autóversenyző, bokszoló, vívótanár, állatidomár, vadász, orvos, különösen sebész és fogorvos, fizikus, rendőr, katona, biztonsági őr, politikus, fegyvergyártó, kovács, gépkészítő (vágó-, fúró-, marógépek), általában műszaki foglalkozások, vésnök, szobrász, kézműves, fűtő, hegesztő, tűzoltó, mészáros, sörfőző, pálinkafőző, lakatos, esztergályos stb.
Hobbijai, sportágai: Vadászat, judo, aikido, karate, küzdő sportok, lövészet, öttusa, magasugrás, távolugrás, versenyfutás, autóversenyzés, box, torna, szörf, fallabda, cowboy-játékok, fafaragás, szobrászat, műkovácsolás, dobolás, fitness, ritmikus zene.
Közlekedési eszközei: Dzsip, terepjáró, motorkerékpár, versenykerékpár, sportkocsik.
Lakóstílusa: Inkább praktikus, mint esztétikus berendezés, sok fa, inkább improvizált, mint átgondolt.
Napja: Kedd
Társadalmi formái: Vadász- és nomád népek, katonai diktatúra, lovagi rend.
Országai: Németország, Anglia, Dánia, Japán, Szíria
Városai: Berlin, Marseilles, Nápoly, Firenze, Verona, Padova, Krakow
Testrészei: Fej, fogak, körmök, haj, epehólyag (agresszió), harántcsíkolt izomzat.
Betegségei általában: Akut és hevesen lezajló betegségek (gyulladások), láz, sérülések, agresszív tünetű betegségek (fulladásos köhögés), fejfájás, agyhártyagyulladás, szembetegségek, arcideg problémák, fogfájás, epehólyag-betegségek, kimerültségi állapotok.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 29. hét

2024. július 15-21. Hétfő 07.15. Mars-Uránusz együttállás Fokozódik a lendületed, azonnal szeretnél cselekedni, nyugtalanabbá és

Tovább olvasom »