Rák

Rák (Cancer) jellemzése

Kezdőlap » Asztrológia » Jegyek értelmezése » Rák (Cancer) jellemzése

Az Állatöv negyedik jegye, 90°- 120°

Évszaka: A nyár kezdete (kb. június 21 – július 22.)
Polaritás: Negatív – Nőies-befogadó, yin, (A yin jelent „csendet, befelé fordulást” is).
Eleme: Víz – Kardinális (mozgásba hozó) jegy.
Uralkodója: Hold.
Háza: IV. ház (kardinális ház)
Az állatöv szemközti jegye: Bak
Üzenete / kulcsmondata: Én érzek.
Kulcsszavai: Óvatosság, gondoskodó szeretet

A rák ollói vagy két spirál, amelyek a felkelő és lenyugvó Napot jelképezik; a jel eredete nem tisztázott.

Rák a negyedik jegy a zodiákus körén. Minthogy az előtte álló jegy (Ikrek) szétáradó így most újra egy befelé forduló jeggyel találkozunk; hisz a cél mindig a kiegyenlítődés, végig a zodiákus körén is. A Rák újra a begyűjtésről szól, de nem anyagi téren (Bika) hanem az érzelmek terén. (Ó, igen, zsebkendőket elő, érzelmek kavalkádja jön a Rákkal.) Ebben a jegyben a szeretet és a gondoskodás, ami nagy hangsúlyt kap. Mindent és mindenkit szeretni. (Danielle Steel romantikus regényírónak pl. Rák-Holdja van. Van még kérdés?! 🙂 ) Ugyanakkor pontosan érzelmei miatt sebezhető is nagyon a Rák típusú ember. A jegy vizes jellegét (itt van a Hold uralomban ugye olvastad már…) nem csak a család iránti mély elköteleződés/szeretet mutatja, hanem az otthonához való erős kötődése ragaszkodása is. 

Ugyan imádja a tengerpartot (ez egy Ráknál magától értetődik), de nála jobban senki nem vágyik haza egy utazásról. Ezért (is) kicsit kettősség dúl benne és ez sokszor hangulatán is érezhető, akár csak a Hold, pontosan olyan változékony a Rák hangulata is. Távol álljon bárkitől is egy Rákot megsérteni, mert ott előreláthatólag hetekig nem fogod még csak látni sem, úgy beduzzog. Bár az érzelmi túltengés miatt nem nagy kihívás egy Rákot vérig sérteni, én mégis óva intek ettől mindenkit, mert bár érzékenysége szembeötlő, de sokan meglepődnek milyen akaratosak, kitartóak és szívósak tudnak lenni. Ha kell sírva dolgozza végig a napot, de tuti leköröz, ha csak egy perce lassulsz is le…

Ugye tudsz már következtetni akkor milyen egy igazi Rák-pillanat?!

Minden olyan pillanat, amit arra használsz, hogy nem megérts, hanem megérezz dolgokat az Rák-pillanat. Mikor kifejezed az érzéseidet az is egy Rák-pillanat. Sőt, ha engeded, hogy az érzelmeid akár csak egy perce is átvegyék elméd felett az irányítást az is jellemzően Rák-pillanat.

A Rák bájos tulajdonságai:
Mielőtt abba a hibába esünk, hogy elkönyveljük sírós és puha jegynek azért lessünk be a függöny mögé és vegyük észre az ő bájos tulajdonságaikat is:
– segítőkész
– gondoskodó
– átérző
– romantikus
– intuitív
– védelmező
– családcentrikus
– lojális
– mély érzésű
– ösztönös
– fantáziadús
– házias
– elővigyázatos
– anya archetípus
– kényeztető

A Rák nehéz pillanatai:
De még milyen nehéz…megkockáztatom, hogy neki nehezebb, mint környezetének, hiszen ami számára problémás, az az, hogy a valóságban, a fizikális világban megállja a helyét. Nagyon könnyen felzaklatja szinte bármi. Egy szárnyaszegett madár látványától is képes 2 napig depresszió hullámban élni. De, ami nehezíti igazán az életét mégis inkább a gyermekded mivolta. Soha fel nem növő, lélekben picit mindig félénk gyermek marad.

Vázlat pontba könnyebb szedni, nem kell túlmagyarázni nem szeretnénk, ha sírás lenne a vége, hisz ez csak görbe tükör, nem torokra megyünk!:
– hullámzó kedélyű
– sértődékeny
– robbanékony
– babonás
– bosszús
– látszat világába menekül
– duzzogó
– gyerekes
– szentimentális
– kaotikus
– hangoskodó
– aggodalmaskodó

A Rák motivációja/célja:
A Rák is szeretne minden információt/benyomást magába szívni, mint előtte levő szomszéd jegye az Ikrek, de ezeket szeretné érzéssé alakítani és nem szellemi úton maradni. Fontos számára a lelki biztonsága, otthona és ezek védelme. Magasabb szinten egy Rák a lelki őskáoszt (persze amit saját maga teremtett egyébként) átalakít mély szeretetté és felelősségtudatosan mint egy igazi anya típus gondoskodni képes mindenkiről.

Rák házi feladata:
Akármilyen cuki, hogy örök gyermekek vagytok tessék szépen felnőni és (figyelem; a Rák “baba füleknek” káromkodás jön) felelősséget vállalni tetteitekért! Amennyiben ez megtörténik, jönni fog a lelki kiegyenlítődés is, aminek olykor hiányát érzitek. Merj önálló lenni, merj elszakadni végre a “fészektől”, és merj érvényesülni!
Mikor mindezt megteszed tapsviharral fogunk fogadni a felnőttvilágban!

Nagyon várunk 😉

Fizikai/érzelmi/szellemi szintjei:
1.szint
= Semmiért nem vállal felelősséget. (“Nem az én hibám, hogy leverted a tányért, te raktad rossz helyre!”)
2.szint = Óvatos, kivár. (“Most nem írok neki, talán 3nap múlva. Ha ír nekem persze. Jó akkor 5nap múlva. Ha…”)
3.szint = Feladata az emberekkel való törődés, gyógyítás. Mély felelősségtudat mások iránt.

 

A Rák princípium megfelelői a különböző síkokon

Színei: Ezüst, viola, pasztellszínek, vízszínek, zöld (a vegetáció színe).
Illatai: Lágy, vizes, tengerillat, algás, tejes illatok.
Ízei: Sós víz íz, lágy, tejes ízek.
Formái és alakjai: Puha, lekerekített, kevés kontúr, hasas, szivacsos, befogadó, termékeny, burjánzó, változékony.
Növényei általában: Legtöbbször lédús, finom színű növények, árnyékos helyen, gyakran szimbiózisban élők: gomba, zsázsa, vízirózsa, nád, tök, dinnye.
Fái, bokrai: Hárs, olajfa, körtefa, szilvafa, csipkerózsa.
Zöldségei, gyümölcsei: Saláta, uborka, cukkini, paradicsom, spenót, gomba, tök, dinnye, szilva, körte, ringló.
Virágai: Tavirózsa, csipkerózsa, tulipán, ibolya, nefelejcs.
Fűszerei: Vanília, majoránna, üröm.
Gyógynövényei: Szeder, vadmajoránna, palástfű, kökörcsin, árvacsalán.
Állatai: Az emberrel szívesen együtt élő állatok és az olyanok, amelyek ragaszkodóak, békések és védelemre szorulnak (háziállatok), növényevők, a gyorsan szaporodó állatok: nyúl, kacsa, hörcsög, tengerimalac, macska, víziállatok, különösen a kétéltűek (amelyek egyaránt jól érzik magukat vízben és szárazföldön): hód, vidra, béka, rák, fóka, rozmár; osztriga, kagyló, tengeri csillag, tengeri uborka. Nyákos-puha állatok: csiga, férgek.
Anyagai: Minden folyékony, kerámia, porcelán.
Ásványai, fémei: Ezüst, gyöngyház, kősó; minden fehéres és zöld ásvány és kő: gyöngy, holdkő (szelenit), hegyikristály, opál, smaragd, berill. Nézd meg a Rák jegy szülötteihez illő ásvány ékszereket.
Tájai: Vegetációban gazdag, tavakkal tűzdelt területek, tengerpart, folyópart, tenger, folyók, források, esőerdők, alföld, barlangok, erdei irtások.
Foglalkozásai: Minden segítő vagy anyai jellegű foglalkozás; olyan foglalkozások, amelyekhez fantázia kell, ahol nem minden nap ugyanazt csinálják, és olyanok, amelyek teret adnak a kibontakoztatáshoz; utazással kapcsolatos, de a rendszeres hazatérést lehetővé tevő foglalkozások, vevőszolgálat és általában gondozói foglalkozások; szociális elismerést nyújtó foglalkozások, önállótlan, családi atmoszférájú foglalkozások; fontos a bensőséges részvétel a feladatban; művészi foglalkozások; szociális segítő foglalkozások. Nővér, ápoló, óvónő, szülésznő, gyermekfelügyelő; háztartási alkalmazott (ún. női foglalkozások). Családgondozó; üdülők és nevelőintézetek. Élelmiszerrel és folyadékokkal kapcsolatos foglalkozások: élelmiszer kereskedő, hoteldolgozó, vendéglátós, benzinkutas. A kultúrával és művészettörténettel kapcsolatos foglalkozások, a néprajz, a történelem, a művészeti nevelés foglalkozásai. Tengerész, halász, kertész, erdész, mezőgazda.
Hobbijai, sportágai: Kézimunka, főzés, emléktárgygyűjtés, szobanövények, festés, modellezés, vitorlázás.
Közlekedési eszközei: Hajó, csónak, uszály.
Lakóstílusa: Kellemes, szívesen használja a plüsst; egy kert, sok szobanövény, sok emléktárgy és családi fotók.
Napja: Hétfő
Társadalmi formái: Családi szövetség, nagycsalád, matriarchális beállítottság.
Országai: Skócia, Hollandia, Paraguay, Új-Zéland
Városai: Manchester, Amsterdam, Stockholm, Bern, Milano, Velence, Genova, Isztambul, Algír, Tunisz, New York.
Testrészei: Gyomor, mell, nyálkahártyák, petefészek, anyaméh, általában a folyadékháztartás.
Betegségei általában: Gyomor-béltraktus panaszai (emésztés), a folyadékháztartás problémái (ödémák), nyálkahártya-bántalmak.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 25. hét

2024. június 17-23. Hétfő 06.17. Vénusz-Neptun kvadrát Elbizonytalanodhatsz, mert nem tudod pontosan, hogy a valóságot

Tovább olvasom »