Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Csillagképek és állócsillagok » Antares, a Skorpió szíve

Az Antares Perzsia négy királycsillagának (Aldebaran, Antares, Fomalhaut, Regulus) egyike, melyek erőt adnak és sikerrel kecsegtetnek, de csak akkor, ha megbirkózol az előtted álló akadályokkal.

Skorpió csillagkép

A Skorpió csillagkép egykor a Mérleg csillagait is tartalmazta, melyeket a Skorpió karmaiként ismertek, miután a Skorpió elvesztette karmait minimálissá vált az ekliptikával való kapcsolata. A Nap kilenc napot tölt a Skorpió csillagai alatt, huszonegy napot a Kígyótartó csillagai alatt.

Az őszi napéjegyenlőség i.e. 5000 és i.e. 1000 között a Nap a Nagy Skorpió (Skorpió és a Mérleg) csillagképben volt. A másvilág négy kapujának, a sötétség hozójának tartották, mert ahogy a Nap belépett ebbe a csillagképbe, megkezdődött az év sötét időszaka.

Az egyiptomi mitológiában a Nap Hórusz/Ozirisz volt. A mítosz szerint, mely leírja a Nap éves útját ezen a csillagképen keresztül, a Skorpió megöli Oziriszt és a téli napfordulókor a halálba küldi, hogy Hórusz alakjában újjászülethessen. Így a Skorpió i. e. 4000-re jól beépült az állatövbe, és a sötétséggel és a halállal kapcsolódott össze. Ezeken a forrásokon alapul a görögök azon mítosza, hogy a Skorpió megölte az Orion nevű nagy óriást (Egyiptomban Ozirist és/vagy fiát, Hóruszt), ezt támasztják alá az északi féltekén látható őszi égbolt vizuális bizonyítékai is, ahol a Skorpió emelkedik, miközben Orion lenyugszik az égen. Ezért Oriont úgy tekintették, mint aki a Skorpió elől menekül.

Az egyiptomiak számára a vörös szívű Skorpió az élet és a halál egyik nagy szimbóluma volt, és mivel nem lehet élet halál nélkül, a Skorpió mutatta meg az utat az alvilágba. A Skorpió a naptár négy fő pontjának egyike volt: Vízöntő, a téli napforduló; Bika, a tavaszi napéjegyenlőség; Oroszlán, a nyári napforduló; és a Skorpió, az őszi napéjegyenlőség. Ezek nedvesítik a négy sarkalatos pontot, és a hozzájuk tartozó szimbólumokat gyakran elhelyezték egy sír négy sarkán, azaz északon, délen, keleten és nyugaton. A keresztények később ezt a négy pontot az Apokalipszis négy angyalaként fogadták el, a mágusok pedig a négy arkangyalnak tekintették őket. A nyugatot őrző Skorpió végül Gábriel arkangyal lett, akinek eleme a víz.

A kelták Samhain ünnepével ünnepelték a Nap belépését ezekbe a csillagokba, amely egy nagyszerű összejövetel Tarában a nyár végének megünneplésére. Ám Samhain előestéjét a sötétség éjszakájának tekintették, amikor a holtak lelkei járják a földet, ugyanis a kelták azt hitték, hogy ezen az éjszakán nyitva van az átjáró a túlvilág és az élők világa között.

A perzsák, szírek és görögök mind sötét és félelmetes jelnek tekintik. A Skorpió Ptolemaiosz idejében elvesztette karmait a Mérleggel szemben, bár Ptolemaiosz még mindig a Skorpió karmai nevet használta a Tetrabiblos-ban.

Korábbi vélemények az Antaresről

Ptolemaiosz azt állította, hogy az Antares hasonló a Marshoz és a Jupiterhez. Robson nagyon negatív csillagnak tartotta pusztító hatása, gonoszsága és a halálos veszélye miatt. Ebertin úgy vélte, hogy az Antares keménnyé és kötekedővé teszi az embereket, valamint jót tesz a katonai karriernek. A szigor élénk mentalitást és bátorságot ad hozzá, de figyelmeztet az önpusztításra is.

Antares, a Skorpió szíve

Ez a csillag a Skorpió szíve, és az égbolt egyik nagy csillaga. Perzsia királycsillaga és a Nyugat Őrzőjeként ismerték. A perzsák számára ez a csillag volt a halottak istene, Yima. Az egyiptomiak számára a nyugat a halottak országa is volt, mert nyugaton megy le a Nap, ott hal el a fény. Az egyiptomi halottak könyvében a lelkek nyugat felé utazva kezdik útjukat a túlvilágra.

Királyi csillagként az Antares nagy sikereket kínál, akár világi, akár egyéb módon. Ez azonban azt is jelzi, hogy az adott személy okozhatja saját veszteségét is. Ennek a csillagnak a természetes vágya, hogy sikert hozzon egy tisztító halálközeli élményen keresztül, arra késztetheti az embert, hogy ezt az intenzitást keresse még akkor is, ha erre nincs szükség.

A Merkúrral kapcsolódó Antares két példája a gyilkossági rejtélyek írója, Agatha Christie és Dél-Afrika miniszterelnöke, Nelson Mandela. Mindkét születési képletben a Merkúr az Antares emelkedésével kulminált. Előbbi Antares energiáját fejezte ki azzal, hogy a gyilkosságok és a rögeszmés nyomozás világáról írt, míg az utóbbi arra használta ezt az energiát, hogy a hatalmas csapások ellenére egész Dél-Afrika szabadságának vízióját tartsa fenn.

Antares a születési képletben

Egy erős csillag, jelenléte a születési képletben azt sugallja, hogy szándékosan vagy akaratlanul a szülött a szélsőségekbe fog esni. A sikert megtapasztalja, hiszen ez a királycsillagok egyike, de csak úgy, ha folyamatosan próbára teszi erőfeszítéseit és csiszolja azokat a tapasztalatok tüzén. Az Antaresszel érintkező bolygó jelzi, hogy ez az energia hogyan fog kifejeződni az életedben. A veszély az benne, hogy ha pusztán az izgalom kedvéért keresed a drámát, akkor elveszíthetsz mindent, amit eddig megszereztél.

Kapcsolódó: Skorpió (Scorpius) csillagkép, Nyitva van a szívkapu

Felhasznált irodalom:
Bernadette Brady: Brady’s Book of Fixed Stars

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 25. hét

2024. június 17-23. Hétfő 06.17. Vénusz-Neptun kvadrát Elbizonytalanodhatsz, mert nem tudod pontosan, hogy a valóságot

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!