Kezdőlap » Blog » Asztrozófia » Ikrek (Gemini) csillagkép
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.
Ikrek csillagkép

Ekliptikai koordinátája: Rák 0°10’ – Rák 26°30’

Időszaka: június 22. – július 20.

Olümposzi védnöke: Apollón a Napisten

Alfacsillaga: Castor

A Kos fejével megláttuk, még messzebb volt, a Bika fejével már úgy is láttam, hogy érzem, hogy kézzelfogható közelségben van a Tejút, de egy konkrét lépést tenni itt fogok. Eljött az ideje annak, hogy egy kicsit elkezdjünk kíváncsian a környezetünk felé fordulni, ez az Ikrek. Ez már egy cselekvő energia. Ebben benne van az előrelépés fogalma egy magasabb minőség felé, az isteni tudás felé (pl. beiratkozol valahova tanulni, vagy eladod a házat és elköltözöl máshova). Ez itt egy nagyon nagy erő.

Ikrek: kíváncsiság, szellemi nyitottság, érdeklődés, kommunikáció, eszmecsere, beszélni, kérdezni, elmondani, elolvasni, meghallgatni egy előadást, a világra való nyitottság. Az Ikrekben indulunk el megismerni a körülöttünk levő világot (a Nyilasban lesz egy nagy szellemi kitágulás, ott már az egész világot meg akarom ismerni). Örök gyerek (másik ilyen a Vízöntő), a gyermeki lelket őrzi magában, óriási a tudásvágy. Akár még 80 éves korukban is beiratkoznak egy tanfolyamra, szellemileg is örök fiatal.

Hírvivő, ez nem a pletyka. Ha valamilyen információhoz hozzájut, azt tudja, hogy a megfelelő időben a megfelelő embernek el kell juttatnia. Mert az Ikrek a Tejúton áll rajta, vagyis itt isteni üzenetekről, isteni információkról van szó, tehát neki az örömhírt kell vinni. A magyar hagyományban ő a Garabonciás diák. A szellemi táplálék a Tejútból táplálkozik-e?

Ő az egyik Napkapu (Auriga Tejútkapu, a másik ilyen napkapu a Mérleg). Az Ekliptikán halad a Nap, az Ikreken a Nap minden évben egyszer áthalad, amin, ha akarunk tudunk közlekedni. Az a különbség a két kapu között, hogy az egyik kapun fentről le történik a mozgás, ez az Ikrek. A másik kapun lentről fel történik a mozgás, az a Mérleg. Ez azt jelenti, hogy az Ikrek fentrőt az istentudást a Tejút erejét le tudja hozni a társainak, akikkel találkozik szűk környezetébe át tudja adni. Nagyon lényeges az, hogy az Ikrek tudásátadó csillagkép, de ezt a lehető legegyszerűbb formában csinálja. Pl. kimész tavaszi délelőtt a piacra és elkezdesz beszélgetni egy eladóval, baráttal és a benned levő isteni tudást elmondod (pl. egy jó könyvről), a lehető legegyszerűbb hétköznapi szituációk a fontosak. Az Ikrek az élet egyszerű, de nagyszerű tanítója, a hétköznapi csodák tanítója. Zseniálisan eligazodik, hogy mit hol kell elintézni.

Fontosak az emberi kapcsolatok, főleg a barátságok, ezt sose vedd el egy Ikrektől.

Jövés-menés, utazni, ide oda jönni-menni, nem fog megváltozni. Miért, mert tudja, hogy neki vinnie kell az információt. Személyes kapcsolatokban rejlő isteni varázserő, ezen belül is beszélgetni, az élő beszélgetés.

Magyar hagyományban ő Hunor és Magor a két ős, vagy kettős. Régen kettős csillagképnek hívták. Az édesatyja az ősapja a közvetlenül alatta levő Nimród király, a földkerekség első koronázott királya. Nimród párja vagy Tündér Ilona, vagy maga Nagyboldogasszony, erről nincs írott forrás. Hunor oldalról jött a Hun vonal, Magor oldalról a Mag vonal.

Görög szkíta mitológiában Kasztor és Pollux. Ők testvérek különleges módon, mert Polluxnak Zeusz az édesapja, ezért halhatatlan. Kasztornak földi az édesapja, de király vérvonal van, de ő nem halhatatlan. Testvérek, nagyon szeretik egymást, szeretnek játékosan vetélkedni. Az egyik játék során meghal Kasztor. Pollux elmegy Zeuszhoz, azt kéri tőle, hogy adja vissza neki a testvérét, mert annyira szereti, hogy nem tud nélküle élni. Zeusz ezt a nagy szeretetet látva feltámasztja Kasztort és felteszi őket a csillagos égre. A legtisztább üzenet az Ikrekben a Testvéri Szeretet.

Ebben a megközelítésben a halhatatlan örök rész Pollux, Kasztor a halandó. Ezt úgy is fel lehet fogni, hogy az Ikrek, mint kettősség ebből Kasztor az én emberi részem, aki halandó, Pollux az én isteni részem, aki halhatatlan. Ebben lévő üzenet az, hogy ezek szerint a bennem levő Pollux fel tudja támasztani a bennem levő Kasztort.

A polaritás csillagképe is, ott van benne a kettősség, és az a kettősség is az, hogy minden emberben ott van az ember félig és az isten félig.

A másik kettősség, hogy Pollux a megmentő, asztroszkópan a megmentési képesség ott van, Kasztor pedig aki képes a feltámadásra. Mivel lehet feltámadni és megmenteni? A szeretet erejével!

Gemini csillagkép

Bika után és a Nimród fölött van az Ikrek. Az Ikrek alatt van az Egyszarvú, az Ikrek a Tejúton áll vagy a Tejútra lép. Nagy Kutya is alatta van, fölötte a Hiúz.

Tejat Poszterior: Kasztor lába, ezzel a lábbal lép fel az Ikrek a Tejútra

Tejat Prior: a másik lábcsillag

Mindkettő ugyanazt jelenti: rálépni az isteni útra, elindulni egy magasabb minőség felé.

Itt van Nimród, az a keze, ami felnyúlik a Tejúthoz, amiből a nyilat kiengedi, ez a Nimród elengedő keze, ez van közvetlen energetikai kapcsolatban az Ikrek lábával.

Ez a kéz, ami egyrészt nyúlik föl a Tejúthoz, másrészt elengedő kéz, engedj el mindent, ami nem méltó a Tejúthoz, egyrészt kint (élethelyzet, emberi kapcsolat), másrészt bent, belül magadban (hozzáállás egy emberhez). A Nimród a felvállalás csillagképe, felvállalom, hogy valamit, vagy valakit elengedek.

Nimród elengedő keze – Ikrek lába olyan hatás jelenik meg, akkor tudsz rálépni az isteni útra és akkor tudsz elindulni egy isteni minőség felé, ha elengedtél a Nimród kezénél mindent magadban, ami nem méltó a Tejúthoz.

Nimród tud meríteni az isteni erőből. De ha a kezed tele van, minden olyannal, ami nem méltó, akkor nem tudsz meríteni, előbb a kézből mindent ki kell engedni.

Nem klasszikusan szerelmi párkapcsolati üzenet, de szokták a férfi és a nő párosaként is emlegetni. Az egyik oldalon ott van a férfi a másik oldalon a nő és az ő egységük.

Az Ikrek a polaritásokon túlmutató egység lehetősége. Ami egységbe köt, a szeretet. A csillagkép az Egyszarvú, a Monocérosz csillagképre alapoz. Ő az egység üzenete az égen. Az Ikrek még a kettősségével is az egységre alapoz. A másik amire alapoz, az a Nagy Kutya. Ő azért nagyon fontos, mert ő a hűség. Magyarságon belül megszülető testvéri szeretetnek az egyik alapja az egység, hogy egyek vagyunk, a másik a hűség.

Fölötte a Hiúz az éberség van, mellette a kapu van. A kaput akkor tudja kinyitni Hunor és Magor, vagyis a magyarság, ha az egység megszületik, mondja az Egyszarvú és a hűség megszületik a nemzet szívében, mondja a Nagy Kutya csillagkép. Ezért van az, hogy az Ikrek alacsony szintje az egység ellentéte a kétség, kétségben tartani egy ilyen nemzetet, ördögi logika, de zseniálisan tud működik. Az igazi titok az, ha ez a testvéri összefogás megszületik, de hogy mennyire ott van a polaritás, csak amig úgy működik fizikai, földi szinten, ahogy a politikában jelenik meg, addig ebből semmi nem lesz. Ezért van ott az Egyszarvú és a Nagy Kutya csillagkép, hogy a szívben megszülető egységélményből tud feltámadni a magyarság.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 21. hét

2024. május 20-26. Hétfő 05.20. Nap-Neptun szextil Érzékenyebbé válsz más emberek és a környezeted rezgéseire.

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!