Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Események » Tranzitok » Szaturnusz tranzitjai a jegyekben
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.

A Szaturnusz körülbelül 29 év alatt teszi meg a teljes körét. Ezért körülbelül 7 évente a Szaturnusz kvadrátban van önmagával, vagy egy születési égitesttel, érzékeny ponttal. Ha ez a születési pont egy személyes bolygó vagy pont (például a Nap, a Hold, az Aszcendens, a Merkúr, a Vénusz vagy a Mars), akkor intenzíven és személyes módon érezzük a hatását.

A Szaturnusz tranzitjai és ciklusai a teljesítmény és az érettség ciklusainak tekinthetők. Életünk ezen időszakai valóban leckéknek tűnhetnek. Minden lelassul – késéssel, frusztrációval és nyomással találkozunk. De ezek az idők arra is kihívást jelentenek, hogy szembenézzünk a valósággal és ezáltal sok bölcsességet, sőt szabadságot kínáljanak számunkra.

Gyakran hozunk jelentős döntéseket a Szaturnusz személyes bolygóinkon való tranzit áthaladásakor. Ezek a tranzitok lelassítják az életet (vagy legalábbis mi így érzékeljük) és arra késztetnek, hogy a jelenben éljük életünket. Bár a Szaturnusz tranzitjai az életet úgy érezhetik, mint egy sürgősségi munka (ezekben az időkben az életünk úgy tűnik, hogy csigatempóban halad, és nehéz észrevenni a fejlődést), lehetőséget adnak arra is, hogy belső erőre kapjunk, hogy felelősségteljesebbé váljunk.

A Szaturnusz tranzitjai védelmi időszaknak is tekinthetők az élet bármely területén, amelyet a Szaturnusz érint. Általában ezekben az időszakokban halmozzuk fel tartalékjainkat és takarítjuk meg az energiánkat.

Néhány gyakori valós esemény, amelyeket a Szaturnusz áthaladásának tulajdonítanak: késések, a dolgok összeomlanak, szükségleteinket gyakran nem elégítik ki mások, gyakran úgy érezzük, hogy félreértenek, sőt kirekesztettek vagyunk, hajlamosak vagyunk durvának és nem rokonszenvesnek találni másokat és gyakran érezzük magunkat megterhelve.

A Szaturnusz tranzitjai megtanítanak felelősséget vállalni önmagunkért. A Szaturnusz tranzitjának kezdetén úgy érezhetjük, hogy a világ hideg hely. Ha érettek vagyunk, egy ponton arra a felismerésre jutunk, hogy nem mindig hibáztathatjuk az életünket. Saját belső erőnkre kell hagyatkoznunk.

A depresszió tehát a Szaturnusz súlyos tranzitjainak mellékterméke lehet. Ha azonban energiáinkat értelmes törekvésekre összpontosítjuk anélkül, hogy túlságosan erőlködnénk mások elismeréséért vagy támogatásáért, akkor leküzdhetjük a borongós és a világvége érzést.

Amikor nagy esélyekkel vagy veszteségekkel találjuk szemben magunkat a Szaturnusz átvonulása során, emlékeznünk kell arra, hogy ezek azért történnek, mert nem terveztük vagy nem készültünk fel megfelelően. A Szaturnusz a valóságra és a nagyobb önfegyelem szükségességére emlékeztet bennünket. A Szaturnusz által „talált” ház vagy személyes pont által képviselt életterület átszervezése nagy jutalomhoz vezethet minket.

Ne feledd, hogy a Szaturnusz tranzitjai lelassítanak bennünket, arra késztetnek, hogy az itt és mostban éljünk, megóvnak bennünket a szükségtelen kockázatvállalástól, és segítenek felépíteni és strukturálni életünket úgy, hogy az meghozza a gyümölcsét majd.

Az önsajnálat és az elzárkózás kezdetben része lehet a folyamatnak. Belső erőt meríthet ebből az extrém kilengésből, mert rájövünk, hogy ez tényleg nem olyan rossz, mint amilyennek először tűnt. A Szaturnusz tranzitja során megszabadulunk az önáltatástól, és ez a folyamat szakaszosan megy végbe, és eltarthat egy ideig.

Érdemes átgondolni azokat a tranzitokat és témákat, amelyek a Szaturnusz átvonulása előtt történtek az életünkben. 

Ha a Szaturnusz átvonulása röviddel egy Jupiter-témájú időszak után következik be életünkben, akkor mi is különösen súlyosan érezhetjük magunkat. Talán a Jupiter-időszak vezetett ahhoz, hogy túlköltekezzünk, vagy figyelmen kívül hagyjunk dolgokat; majd a Szaturnusz elindul, hogy „kijavítsa” ezt a helyzetet, és rákényszerítsen bennünket, hogy szembenézzünk személyes valóságunkkal. Az élet valójában nem csak szórakozás és játék. Dolgoznunk és spórolnunk kell – és erre tanít minket a Szaturnusz. Ezért hasznos, ha figyelembe vesszük az egyén közelmúltbeli és múltbeli tapasztalatainak kontextusát, amikor megfontoljuk, hogy a Szaturnusz tranzitjai milyen hatással lehetnek rá.

Amellett, hogy figyelembe vesszük a Szaturnusz által áthaladó személyes bolygó vagy pont természetét, meg kell vizsgálnunk a Szaturnusz házonkénti áthaladó helyzetét, az érintett állatöv jeleket és magának a személyes bolygónak vagy pontnak az állapotát.

Ha történetesen a személyes bolygó az I-es ház csúcsa közeli (vagyis az Aszcendensünket uralja), akkor például különösen erőteljes eseményeket és körülményeket tapasztalhatunk meg. Ha születésünk Napja és Holdja nehéz fényszögben van egymással, akkor a Szaturnusz tranzitja egyszerre érinti mindkét személyes égitestet

A Szaturnusz-átvonulások kezelésének kulcsai:

A Szaturnusz megtanít minket a mértékletesség és az óvatosság értékére. Talán a legjobb módja annak, hogy „kezeljük” a Szaturnusz tranzitjait, ha elkerüljük a leckék elleni küzdelmet. Fogadd el, hogy életednek ebben a szakaszában a dolgok lassabban (akár csigatempóban) is mozoghatnak. A Szaturnusz azt akarja, hogy keményen dolgozzunk, energiáinkat gyakorlati, hasznos és értelmes dolgokra fordítsuk és az „itt és mostban” éljünk.

Ez az időszak az életedben a szilárd alapok felépítésének ideje. 

Tudd, hogy ez az időszak az életedben, bár átmeneti, de a személyes határaid és a belső erőd megismerésének ideje. 

Már nyomtatott formában is

Már elérhető nyomtatott formában is az asztrológiai elemzésed (Sorskönyved) Futárszolgálattal (ingyenes szállítással) könyvben, kapod meg a rendelést követő 4-5 munkanapon belül. Színes nyomtatásban. Bármikor leveheted a könyvespolcról, ha újra beleolvasnál. Fogsz is, mert minden alkalommal további összefüggéseket szeretnél találni az életed aktuális részéhez. Ajándéknak is kiváló, ha ismered az ajándékozott születési adatait. De természetesen megmaradt […]

Szaturnusz a Kosban (tranzit)

Amikor a Szaturnusz a Kos jegyen halad keresztül:

Szaturnusz a Bikában (tranzit)

Amikor a Szaturnusz a Bika jegyen halad keresztül:

Szaturnusz az Ikrekben (tranzit)

Amikor a Szaturnusz az Ikrek jegyen halad keresztül:

Szaturnusz a Rákban (tranzit)

Amikor a Szaturnusz a Rák jegyen halad keresztül:

Szaturnusz az Oroszlánban (tranzit)

Amikor a Szaturnusz az Oroszlán jegyen halad keresztül:

Szaturnusz a Szűzben (tranzit)

Amikor a Szaturnusz a Szűz jegyen halad keresztül:

Szaturnusz a Mérlegben (tranzit)

Amikor a Szaturnusz a Mérleg jegyen halad keresztül:

Szaturnusz a Skorpióban (tranzit)

Amikor a Szaturnusz a Skorpió jegyen halad keresztül:

Szaturnusz a Nyilasban (tranzit)

Amikor a Szaturnusz a Nyilas jegyen halad keresztül:

Szaturnusz a Bakban (tranzit)

Amikor a Szaturnusz a Bak jegyen halad keresztül:

Szaturnusz a Vízöntőben (tranzit)

Amikor a Szaturnusz a Vízöntő jegyen halad keresztül:

Szaturnusz a Halakban (tranzit)

Amikor a Szaturnusz a Halak jegyen halad keresztül:

Már nyomtatott formában is

Már elérhető nyomtatott formában is az asztrológiai elemzésed (Sorskönyved) Futárszolgálattal (ingyenes szállítással) könyvben, kapod meg a rendelést követő 4-5 munkanapon belül. Színes nyomtatásban. Bármikor leveheted a könyvespolcról, ha újra beleolvasnál. Fogsz is, mert minden alkalommal további összefüggéseket szeretnél találni az életed aktuális részéhez. Ajándéknak is kiváló, ha ismered az ajándékozott születési adatait. De természetesen megmaradt […]

Szaturnusz

Szaturnusz tranzitjai a házakban

Legerősebb tranzithatás, szinte végig érzed a házadban. Kardinális változást hoz azon az életterületen, ahol áthalad. Sokkal érettebbé válsz azon az életterületen, ahol áthalad. Mivel az idő ura, csak akkor fogod érezni, mikor elhagyja a házat. A fokozatosság elve. Kézzelfogható változásokat hoz. Az az életterület a te tanítód, a mestered. Azért nehéz, mert tökéletes gyémántot farag […]

Kapcsolódó cikkek

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 29. hét

2024. július 15-21. Hétfő 07.15. Mars-Uránusz együttállás Fokozódik a lendületed, azonnal szeretnél cselekedni, nyugtalanabbá és

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!