Kezdőlap » Blog » Asztrozófia » Kígyótartó csillagkép
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.

Kígyótartó és kígyó (Ophiuchus & Serpens ) csillagkép

Ekliptikai koordinátája: Skorpió 13°35’ – Bak 15°4’

Időszak: november 6. – január 5.

Olümposzi védnöke: nincs
Alfacsillaga: Rasalhague

Közvetlen alatta ott van a Skorpió, félig a Mérleg és félig a Nyilas. Fölötte ott van Herkules (Héraklész). Két lábával rajta áll az Ekliptikán. Görög szkíta mitológiában ő Asklepios, a kígyósbot kapcsolódik ide. A gyógyításnak és a gyógyszertáraknak is ez az emblémája, a Caduceus, a kígyósbot, Asklepiosnak a varázspálcája (Hermésznél is megjelenik) fekete és fehér kígyó tekeredik fel, a polaritást és a teljességet szimbolizálja. Maga a gyógyítás úgy működött Asklepios által, hogy a beteget egy kőasztalra fektette, meditációba, más tudatállapotba vitte és itt egy kicsit a lélek jobban el tudott távolodni a testtől, ő ezzel a pálcával a csak a lelket érintette meg, újra feltöltötte a teljesség információjával, hiszen ez a pálca a teljességet szimbolizálta. Ahogy a lélek megkapta ezt az információt, helyreállt az egység, a harmónia, így lépett vissza a testbe, felébredt és ment tovább dolgára.

A kígyó (Serpens) ott van az ő (Opphiocus) kezében is az égen. Itt már felveszem a kezembe a kígyót, szemmagasságba kerül, vagyis mindent, ami bennem eddig nem uralt tényező (félelem és az összes többi uralásra váró energia). Kígyótartó a kézben tartott és tudatosan működtetett erők és energiák csillagképe, illetve ennek a művészete.

Az első a fej, a második a farok része. 

A kígyó farok részénél az ösztönerőket tudom uralni és jó irányba működtetni. Fontos a szexualitás, de bármi, ami ösztön energia. 

A fejrésznél a szellemi erőket tudom uralni és működtetni. A gondolatok kézbentartása a Kígyótartó kígyó részének a feje. 

A kettő együtt a teljes varázslás, mikor a gondolati energiáját is uralom és működtetem jó irányba. A kígyó a fejével az Északi Koronához nyúlik, a tudás koronájához. Amikor a gondolatot te működteted, akkor férhetsz hozzá a koronához, akkor tudod az életedet megkoronázni.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 21. hét

2024. május 20-26. Hétfő 05.20. Nap-Neptun szextil Érzékenyebbé válsz más emberek és a környezeted rezgéseire.

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!