Ikrek

Ikrek (Gemini) jellemzése

Kezdőlap » Asztrológia » Jegyek értelmezése » Ikrek (Gemini) jellemzése

Az Állatöv harmadik jegye, 60°- 90°
Időszaka: Késő tavasz, nyár eleje (kb. május 21 – június 20.).
Polaritása: Pozitív- Férfias-aktív, yang.
Eleme: Levegő. – Labilis (változó) jegy (tehát olyan jegy, amely közvetít, átad és átmenetet képez).
Uralkodója: Merkúr.
Háza: 3. ház (labilis/változékony ház).
Az Állatöv szemközti jegye: Nyilas.
Üzenete / kulcsmondata: Én gondolkodom.
Kulcsszavai: Intellektus, sokféleség, felületes kapcsolódás

Két oszlop, amely az emberi tudat dualitását szimbolizálja. Ábrázolhatják két gyermek, ikrek formájában is, mint az Egység felbomlását kettőre, az egymást kiegészítő ellentétpárra.

Az ikrek a zodiákus körön a harmadik jegy. Kettős jegy, (jól gondolod akárcsak a halak) így az első szó, ami eszünkbe jut róla az a dualitás. A jó-rossz, sötét-világos, férfi-nő, kiscica-kiskutya stb ellentétpárok jellemzik egész lényét. Minthogy ismeretes már (mert elolvastad a jegyek főoldalán, hogy a jegyek a zodiákus körén egymásból építkezve emelkednek) az előtte álló 2 jegy tulajdonságait finomítja, felhasználja a maga sajátosságaival.

Máris megérted mire gondolok; a Kos által képviselt kifelé áradó tűz energia előretörését és a Bika általi föld energia szilárdságát az ikrek szétárasztja a maga levegősségével és a tapasztalatokat már elméjével szűri, kategorizálja és kapcsolja össze. Sőt a korábbi jegyminőségben erővel (is) megszerzett javak, tapasztalatok az Ikrek szellemét már nem elégíti ki, minden figyelmét az új felé irányítja. Ismereteit igyekszik minél szélesebb körben kiterjeszteni. Simán megnéz 3 részt (jó 1 részt mert a következő kettő már rutin és unja) a Nat Geo-n a mélytengeri búgócsigák nemi életéről, majd felpattan és elmegy egy vattacukorért a városligetbe mert ott most sok ember bandázik. Lételeme, hogy mindig kapcsolatot tartson mindenkivel. Mindenről tudni akar, de nem mélységekig elmerülve, szimplán megelégszik azzal, hogy mindenről tudomást szerez majd azt tovább is adja. Mindent azonnal észrevesz, ami a felszínen történik (vele ne kártyázz esélyed sincs csalni). 

Ebből értelemszerűen (tipikus ikrek szóhasználat:-) ) következik, hogy minden olyan pillanat, amihez új benyomások társulnak Ikrek-pillanatnak nevezünk. Mikor új helyre utazol és más kultúrákat/helyeket ismersz meg Ikrek-pillanatot élsz meg. Amikor bemutatkozol, mikor eszmecserét folytatsz szintén Ikrek-pillanatot élsz át.

Az ikrek bájos tulajdonságai:
Igen sokszor megkapják, hogy levegős természetüknek köszönhetően, felszínesek. Ó, jajj ez nagyon bántja őket… Ja nem! Gondoljunk csak bele, egy nagyobb szerelmi drámázást a többi 11 jegy végig zokog hetekig-hónapokig, (az évekig tartó vergődést ne mondd egy ikrek előtt mert stroke-ot kap tőle, hogy addig tart), de az Ikrek gondol egyet és máris letörölgeti arcán lefolyó könnyeit és 2-3 nap múlva gyors észjárással felsorakoztatja a kapcsolat ellenérveit, majd boldogan beleugrik a következőbe. Nincs depi. Mi ez, ha nem jó tulajdonság?!

De akad még:
– rugalmas, alkalmazkodó
– talpra esett, jól forgatja a szavakat és a tollat is
– ötletes, találékony
– barátságos, közvetlen
– logikus, racionális

Számos irigylésre méltó tulajdonságai között ezek biztosan a palettán vannak. (Ő azért szókincsének köszönhetően egy 5000 db-ot még fel tudna sorolni hidd el 🙂 )

Az ikrek nehéz pillanatai:
Nehéz pillanat alatt nem azt értjük egy Ikreknél, hogy letapasztod a száját és egyhelyben kell álldogálnia 2 percnél többet, bár kétségkívül ezzel nagyon megkínoznád. Ami környezetének nehéz pillanat a tulajdonságai által azok a következő jellemvonások:
– csapongó, szétszórt
– illékony, rendetlen
– érzéketlen, érzelemmentes
– csaló, számító
– képtelen a kötöttségre, nincs biztos pont vele kapcsolatban
Ezek a tulajdonságok is mind jellemezhetik az Ikrek szülötteit.

Az ikrek motivációja/célja:
Egy Ikrek mindene az információ áramlása és áramoltatása. Szeretne megérteni mindent szellemi szinten és nem anyagi vagy érzelmi megközelítésből. Kíváncsisága és tudásvágya határtalan. Fontos számára az ellentétek közötti közvetítés, a nézetek minden irányból való racionális átvizsgálása. Az érvek összeütköztetése tanulás-tanítás szempontjából és nem vita generálásának céljából (bár egyik ikreknél, ha bal lábbal kelt fel simán belefér, hogy ok nélkül is beleköt az első szembejövőbe, csak mert olyan szép választékosan tudja elküldeni…)

Az Ikrek házi feladata
Amennyi előnye van a felületességének (igen, ha ügyes az ikrek előnyt farag ebből is) annyi hátránya is. Meg kell tanulnia egy kicsit “kikötni” és 1 dolog (rendben kössünk kompromisszumot 2 dolog) mellett elköteleződni és mélyre ásni, megismerni azt részletekbe menően is. Csillapodni sem ártana, mivel vibráló jelenség, ő maga cseppet sem, de környezete már a látványtól is kifárad ahogy izeg-mozog. (Apropó mozgás; észrevetted, hogy a legtöbb Ikrek csetlik-botlik, lever -eltör mindent maga körül? Mókás 🙂 ) Környezetével szemben (élőt és élettelent is beleértve a károk megelőzése érdekében) több figyelmet kell tanúsítania!

Fizikai/érzelmi/szellemi szintjei:
1.szint
= Pletykás, hazudós (“Gizike láttad mibe van Piroska? -Szörnyű az a ruha.” Piroska de csinos vagy ma!”)
2.szint = Vérbeli marketinges, üzletkötő. (“Ez a porszívó akkor is jól fog jönni, ha nincs szüksége rá, nézze csak…”)
3.szint = Adottságait és szellemi képességeit a magasabb szellemiség szolgálatába irányítja, tudást közvetít.

Az Ikrek princípium megfelelői a különböző síkokon

Színei: A napsárga legvilágosabb árnyalata, amely közel áll a fény és az arany színéhez, és ami egyben a szellem, a nem anyagi és a szellenti megismerés színe. Minden „légies” szín: világosszürke, égkék.
Illatai: Könnyű, inkább semleges illat: több illatárnyalat keveréke.
Ízei: Nem intenzív, inkább ízetlen.
Formái és alakjai: Finoman tagolt, filigrán, szétágazó, mozgékony, laza, hajlékony. Finom kontúrok.
Növényei általában: Gyorsan növekedő, szétágazó növények, amelyeken több zöld van, mint virág: bokrok, fű, páfrányok.
Fái, bokrai: Nyárfa, juharfa, madárberkenye, nyírfa, bodza, aranyfa, hársfa.
Zöldsége, gyümölcse: Sárgarépa, ribizli.
Virágai: Margaréta.
Fűszerei: Petrezselyem, kapor, majoránna, citromfű.
Gyógynövényei: Bodza, martilapu, petrezselyem, lándzsás útifű, ezerjófű, hárs, libapimpó, kis vérfű, mogyorócserje.
Állatai: Általában a levegőben élő állatok: szúnyog, dongó, légy; különösen az énekesmadarak, mint pl. tengelice, feketerigó, rigó, fülemüle, csíz, pinty, szarka, papagáj; minden ravasz, alkalmazkodó állat: kutya, majom, róka, menyét, kakas, tyúk, hiéna.
Anyagai: Papír, pergamen.
Ásványai, fémei : Higany, ón, bizmut, aranytopáz, berill, fehér achát. Nézd meg az Ikrek jegy szülötteihez illő ásvány ékszereket.
Tájai: Róna, szeles dűnék, utakkal jól ellátott területek, városok, utcák, utak, minden kommunikációs hely.
Foglalkozásai: Minden olyan foglalkozás, amely nincs munkahelyhez kötve; olyan foglalkozások, melyek meglepetést okoznak, amelyek mobilitást, éles intellektust és jó beszédkészséget követelnek meg. Újságíró, szerkesztő, riporter, tudósító, fordító, kiadó, könyvkereskedő, kritikus, nyelvtanár, utazási iroda alkalmazottja, kereskedő, eladó, képviselő, utazó kereskedő, üzletkötő, propagandista, postai alkalmazott, levélkihordó, telefonközpontos, konferanszié, show man, kabarészínész, író, költő, szállítmányozó, titkár, fotós, Manager.
Hobbijai, sportágai: Gyaloglás, kerékpározás, cserkészet, fotózás; újság- folyóirat, elbeszélés olvasása, a tv-ben: sportadások, gazdasági műsorok vagy riportok nézése, tenisz, kézilabda, torna, gimnasztika, bélyeggyűjtés.
Közlekedési eszközei: Kerékpár, busz, tandem.
Lakóstílusa: Inkább ésszerű berendezés, praktikus, nincs sok dekoráció, könnyen tisztán Partható, könnyen szétszedhető berendezési tárgyak, melyek megkönnyítik a gyakori költözést, egyszerű, északi stílus.
Napja: Szerda
Társasági formái: Kereskedelmi társaságok, a „Selyemút”, karavánutak, városok létrejötte a kereskedelmileg előnyös helyeken.
Országai: Belgium, Alsó-Egyiptom, Amerikai Egyesült Államok.
Városai: London, Versailles, Nürnberg, Mainz, San-Francisco, Melbourne.
Testrészei: Légcső, hörgők, tüdők (légzőszervek), beszéd- és hallószervek, idegek, ujjak.
Betegségei általában: A légutak és a test, továbbító rendszerének megbetegedései: idegek, nyirok, véredények

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 21. hét

2024. május 20-26. Hétfő 05.20. Nap-Neptun szextil Érzékenyebbé válsz más emberek és a környezeted rezgéseire.

Tovább olvasom »