Anaretikus fok

Anaretikus vagy karmikus fok

Kezdőlap » Asztrológia » Anaretikus vagy karmikus fok
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.


Tranzitok
2024.05.18. 10:52

Minden állatövi jegy utolsó foka egy olyan hely a Zodiákuson, amit anaretikus vagy karmikus foknak nevezünk. Az állatövi jegyek számolása 0–29; ezért a 29. fok az utolsó fok, amelyen a bolygó áthaladhat (29 ° és “29 ° 59’59” között). Ha van egy bolygó, a születési radix képletedben, amely az egyik állatöv jelének a 29. fokbán helyezkedik el, akkor azt nevezzük így; a bolygó az Anaretic fokban van.

Az asztrológiában nagyon fontos, ha van egy bolygónk az Anaretic fokon. Ha egy bolygó ebben a helyzetben van a születésekor, ez azt jelenti, hogy nagyon közel állsz a világegyetem fontos leckéjének elsajátításához, de nem igazán értél még el sikert. Csak akkor, ha elsajátítottad a bolygó leckéit, tudsz továbblépni és haladni a fejlődési utadon. Ha a saját születési képletben találsz ezen a ponton bolygót, akkor olvasd el mire hívja fel a figyelmed, milyen leckét kell még elsajátítanod.

A bolygók által megfogalmazott tanulnivalókat nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ha egyénileg növekedni és haladni szeretnél, mindenképpen olvasd és sajátítsd el át a bolygók általi üzeneteket.

Régen úgy határozták meg a halál lehetséges időpontját, hogy megnézték, mikor kapcsolódik az anareta az életet adó bolygóhoz/ponthoz. Ilyenkor van lehetőség arra, hogy elszakadjon az élet fonala. (A hyleg annyit jelent, mint életet adó, az anaréta pedig a legéletellenesebb bolygó a képletben.)

Az anaretikus fok azonban nem ennyire drasztikus, itt arról van szó, hogy a jegy utolsó fokán „a határ közelsége miatt” már nem érvényesül olyan erősen a jegy dominanciája, mint a máshol. Emiatt ez a fok elvesz a bolygó által képviselt tulajdonságokból, problémákat okoz abban, hogy az ott álló bolygó megnyilvánítsa az által képviselt energiákat.

A határközeli bolygó még magán viseli az adott jegy hatását, de már „látja”, érzékeli valamilyen szinten a következő jegyet. Ott áll a sorompó előtt, átlát a másik országba, de fizikailag még nem tartózkodik ott.

Ez a kettősség magát a bolygót is (illetve az energiáinak megélését az egyén számára) elbizonytalanítja, ingadozóvá és türelmetlenné, többnyire döntésképtelenné teszi, mert lélekben már a másik oldalon van, testben azonban még ideát. Ez bizony elég frusztrálttá teszi az embert.

Lelki szinten az adott bolygó, a saját univerzális jelölésének, természetének megfelelően próba elé állít Téged. Éned azon részével, erőfeszítések árán, meg kell, hogy oldj valamit. Szimbolikusan: ahhoz, hogy átmehess a határon (a következő jegybe), először ki kell állnod egy próbát. Ha ez sikerül, akkor egy szinttel feljebb lépsz – ha nem, akkor még egyszer próbálkozhatsz – mindaddig, amíg nem sikerül. Szerencsére elbukni nem tudsz, de a próba is megmarad mindaddig, amíg meg nem birkózol vele.

A folyamat kettős: fejben eltervezel valamit, eldöntöd, hogy mit is akarsz csinálni, majd mikor jön a konkrét cselekvés ideje, hirtelen máshogy teszel, mint azt korábban elképzelted.

Mire utalnak az anaretikus fokon lévő bolygók:

Nap

Ha a radix 29. fokában helyezkedik el, a Nap azt jelzi, hogy jobban kell koncentrálni az identitásodra és az önérzetére. Válaszolj a kérdésre: “Ki vagyok én?” Mélyen mérlegeld gyökereid és azt, hogyan alakult ki az a személy, aki vagy.

Előfordulhat, hogy meg kell oldani az Apával kapcsolatos kérdéseket. A konfliktus miatt gyakran nehézségeket okozhat a férfiakkal való kapcsolat is. Fordíts nagyobb figyelmet egészségedre, elsősorban a szív, hátgerinced érintően.

Hold

Tölts el egy kis időt az érzelmeid átgondolásával. A Hold arra buzdít bennünket, hogy nyissunk és kommunikáljunk valódi érzéseinkkel. Előfordulhat, hogy édesanyjáddal, (Férfi esetén, a feleség vagy párkapcsolat is) olyan problémák vannak az életedben, amelyeket meg kell oldani.

Hallgass ösztöneidre és érzéseidre, tegyél erőfeszítéseket az őszintébb megnyilvánulásokra. Vigyázz a hangulatingadozásaiddal. Általában az első reakcióid a legjobbak; bízz ösztöneiben és reflexeiben. Nagyon figyelj a gyomor és a mell egészségére.

Merkúr

A Merkúr a kommunikáció bolygója, és ha az anaretikus 29° fokán van arra törekszik, hogy kifejezőbben nyilatkoztasson meg. Növeld a szókincsedet és használj új szavakat. Szánj időt arra, hogy megfontold először a mondanivalódat. Gyakorold a logikát alkalmazni az élet minden területén. Nagyobb figyelmet fordíts a karod, a kezed, a vállad és a tüdő egészségére.

Vénusz

Mindig gondjaid voltak a kapcsolatokkal és a romantikával, ebben az életben meg kell dolgozod ezt a területet. A szépség, a báj és az esztétika szintén olyan feladat, ami újragondolásra szorul, és ez a lecke rámutat, elgondolkodtat, hogy mi lehet valamin vagy valakin kellemesnek találni.

Értékeld az anyagi javakkal fennálló kapcsolatodat is újra. Keresd a harmóniát és a társaságokat minden területen, és eléred a kívánt népszerűséget. Nagyon figyelj a torok és a vesék egészségére.

Mars

Az önérvényesítés problémái mindig is ott voltak. Meg kell tanulod, hogyan kell agresszívebbnek lenni, vagy pont ellenkezőleg tanuld meg, hogy tartsd ellenőrzésed alatt a benned lévő agresszióit. Elfojtott szenvedélyek, amelyeket felszínre kell hoznod. Közelebb kerülni a saját szexuális energiáid kiaknázásához és „szakértőként” magabiztosan lépj a hálószobába.

Miután bátorságot és akaraterőt merítettél, bármit megszerezhetsz. Ha a Mars a jegy 29 fokán van, túl sok cselekvési tervet készíthetsz, túlzottan aggódhatsz a lehetséges kimeneteleken és a végén végrehajtasz egy spontán akciót, amely ellentétes a döntéseiddel! Nagyon figyelj egészségedre az izmok, gyulladások, fejfájás, vágások és égési sérülések vonatkozásában.

Jupiter

A Jupiter bolygó arra ösztönöz, hogy elérjed céljaid. Kapcsolódj a gondolkodás és a tanulás magasabb szintjével. Vedd számításba akár az etikát, a vallást vagy a külügyeket. Fedezz fel többet a világból. Kerüld az alkoholfogyasztást és a kockázatvállalást. Használd ki a távolsági utazást magában foglaló lehetőségeket. Ezeknek a tapasztalatoknak az egésze vagy mindegyike meghozza azt a gazdagodást, amelyre szükséged van. Ügyelj a máj, a csípő és a comb egészségére.

Szaturnusz

Ez azt szimbolizálja, hogy eddig nem tanultad meg, hogy vállalj felelősséget Önmagadért, és hogy egyszer és mindenkorra meg kell tanulnod kiállni magadért. Ismerd meg korlátozásait – a Szaturnusznak – és fogadd el őket. Tervezz ennek megfelelően.

Tegyél valódi lépéseket annak érdekében, hogy terveid megvalósuljanak. A türelem olyan dolog, amellyel mindig harcoltál, és soha nem voltál nagy tisztelettel a tekintélyes személyek iránt, ám a továbblépés részeként megtanulod, hogyan kell kezelni mindkettőt. Gyakorold a szorgalmat. Kérj segítséget, amikor szükséged van rá. Vigyázz a térd, a bőr, a csontok és a fogak egészségére.

Uránusz

A forradalmi ötletek – akár a saját, akár valaki más – elfogadása új magasságokba vezet. Mindig is voltak megdöbbentő vagy bizarr, szokatlan események körülötted, de meg kell tanulnod elfogadni is ezeket és nagyszerű lehetőségekként tekinteni rájuk.

A stabilitástól való függőséged nyomás alatt tart. Készíts vagy találj fel új dolgokat, keresd az új lehetőségeket. Nem kell korszakalkotó újításokra gondolni, a hétköznapokban is találhatsz ilyeneket. Nagyon figyelj az idegrendszered egészségére.

Neptunusz

A Neptunusszal ezen a fokon soha nem tanultad meg, hogyan kell szembenézni egy kérdéssel. Mindig elkerülöd a problémákat, vagy úgy teszel, mintha nem léteznének. Ez a bolygó túl gyakran magával hozza az alkoholizmust vagy a kábítószer-függőséget, vagy a sekély boldogság fajtáját, amely a halvány csillogásból és a kopott öltözékből fakad. Kutasd fel életed titkait, és legyen bátorságod velük közvetlenül és őszintén foglalkozni. Nagyon figyelj az egészségedre a nyirokrendszerrel kapcsolatban.

Plútó

Mindig nehéz volt elfogadni a változásokat, elengedni és újrakezdeni. Felismered, hogy a változás az újjászületés és megújulás esélye, és hogy a halál az élet kikerülhetetlen része. Minden végeztével új kezdetek jönnek. Tanulj meg újrakezdeni, és olyan életet élni, ahogy eddig soha. A semmiből építs újra, amit csak lehet. Fordíts nagyobb figyelmet a végbél, vastagbél és mellékvese működésére.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 21. hét

2024. május 20-26. Hétfő 05.20. Nap-Neptun szextil Érzékenyebbé válsz más emberek és a környezeted rezgéseire.

Tovább olvasom »