Energetikai térrendezés - A tér pszichológiája

A Feng Shui a térrendezés ősi kínai művészete és tudománya. Jelentése: szél és víz, tehát a környezet és annak érzékelése. A Feng Shui szerint a külső környezet hatással van ránk, életünket és egészségünket alapvetően befolyásolja az a lakás, ház, amelyben élünk, a munkakörnyezetünk, ahol dolgozunk. Ha tudatosan törekszünk környezetünkben a harmóniát kialakítani, akkor életünk is megváltozik. Ez azt jelenti, hogy külső környezetünk harmóniájának megteremtésével saját magunkon belül is létre jön a harmónia. Vagyis, ha rend van kint, akkor rend van bent is (és természetesen fordítva is igaz). Gyorsabban tudunk a napi munka fáradalmaiból regenerálódni, kiegyensúlyozottabbak lesznek emberi kapcsolataink, jobban tudunk koncentrálni, kipihentebbek leszünk.

A Feng Shui rendszer alapja az életenergia (Chi), mely ugyanúgy, mint az emberi szervezetben a meridiánokon keresztül, a térben is kering, a lehetőségeket hozza be házunkba. A Chi megfelelő áramlása segít megteremteni az ember jó közérzetét. Ha például a bejárattal szemben egy ablak van, akkor gyorsan távozik a lakásból, az ott lakók fáradékonyabbak lesznek.

A Feng Shui fokozza a jó energiákat és a rosszaknak csökkenti a hatását. A teret égtájakra osztja fel, és minden egyes égtájnak egy-egy energiatípust ad, és ezeknek az energiáknak megfelelően segítséget nyújt a lakás berendezéséhez. Nem mindegy, hogy milyen színű a fal, a burkolat, a bútor, milyen formákkal, anyagokkal és kiegészítőkkel dolgozunk. Személyre szabottan mutatja meg, hogy milyen irányok a kedvezőek számunkra, tehát például ágyban fekve, vagy az íróasztalnál ülve milyen irányba nézzen a fejünk, hiszen az onnan jövő energiák jobbá tehetik életünk minőségét:

· egészségünket,

· tanulási teljesítményünket,

· pihenésünket,

· partnerkapcsolatunkat,

· előmenetelünket a munkában.

A Feng Shui öt elem módszere a négy fő évszak (tavasz, nyár, ősz, tél) mellett egy ötödik, átmeneti évszakot is figyelembe vesz a nyár és az ősz között, melyet mi indiánnyárnak ismerünk. Az öt őselem: a Fa, a Tűz, a Föld, a Fém és a Víz elem. Az elemek és az évszakok közötti kapcsolatok harmonikus és romboló ciklusköröket hozhatnak létre (például harmónikus, ha a Fa táplálja a Tüzet, romboló, ha a Fém elvágja a Fát).

A Feng Shui úgy tartja, hogy ott érezzük jól magunkat, ahol mind az öt elem jelen van. Ha csak az egyik szín dominál, pótolhatjuk az adott hiányzó elem színével, formájával, az elemre jellemző anyaggal. Megfigyelhetjük, hogy sokkal kellemesebb lesz a lakás hangulata a változtatás után.

A tradícionális Iránytű iskola nyolc égtájat különböztet meg, melyek elérő minőségű energiatartalommal rendelkeznek. Alapja a Bagua (ba-nyolc, gua-irány).
A nyolc tájolási egységhez tartozik egy-egy elem az Öt elemből:
észak – Víz elem,
kelet és délkelet – Fa elem,
dél – Tűz elem,
nyugat és északnyugat – Fém elem,
északkelet, délnyugat – Föld elem.

A Bagua egyes irányai/házai tartalmazzák életünk egy-egy területét is: Karrier, Házasság és szerelem, Egészség és család, Gazdagság és siker, Segítők és utazás, Kreativitás és gyerek, Önművelés és tudás, Hír és hírnév. A középső rész a kilencedik életterület, itt van lakásunk „szíve”, ami itt történik, kihat életünk összes területére.

Az öt elem használata az életterületeken

Mikor érdemes a Feng-Shuit használni:

Ha az alábbiak előtt állunk:

  • Telekvásárlás és építkezés

  • Lakásvásárlás

  • Üzlet létesítése

  • Kert kialakítása

Ekkor még sokkal könnyebb kialakítani a megfelelő körülményeket. Fontos, hogy a megvásárolni kívánt ingatlan milyen környezetben helyezkedik el, mennyire forgalmas, zsákutcában, vagy egyirányú utcában található, a kaputól a bejáratig hogyan jutunk el stb. Kulcsfontosságú az ingatlan alaprajza, mert az esetleges hiány és többletterületek, ha nem szabályos négyzet vagy téglalap alakú az ingatlan, akkor a hiány- és többletterületek az adott életterületeken gondot okozhatnak. Ezeket tervezéskor sokkal könnyebb kiküszöbölni, de ha már felépült az ingatlan a Feng Shuinak megvannak az eszközei, hogyan lehet orvosolni az esetleges problémákat, hogy az energiák kedvező erőteret hozzanak létre

A Feng-Shuit alkalmazhatjuk meglévő lakásunk, házunk, kertünk, irodánk, üzletünk átalakítására, energetizálására is. Nem feltétlenül kell nagy átalakításban gondolkodni, sokszor elegendő egy festés, kisebb átrendezés, alapos rendrakás, különböző lakásdekorációk, kiegészítők, növények, szimbólumok használata az adott életterületnek megfelelően.

Minden elemzézhez ajándékba kapsz:

Kronobiológiai elemzés

Írásos anyag, 4 fő részére!
ajándék

Szeretettel: Éva

Tel.: +36-20-571-7936

e-mail: palmaievi96@gmail.com

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 29. hét

2024. július 15-21. Hétfő 07.15. Mars-Uránusz együttállás Fokozódik a lendületed, azonnal szeretnél cselekedni, nyugtalanabbá és

Tovább olvasom »