Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2023. 25. hét

2023. június 19-25.

Hétfő 06.19.

Nap-Neptun kvadrát

A vasárnapi ikrek újholdnak is aktív résztvevője volt a Neptun, a Nappal (tudatos én) való feszült (kvadrát) fényszög kapcsolata ma pontosodik be. Az átlagnál fogékonyabb leszel a mélylelki dolgokra. Ügyelj arra, hogy ne kergess hamis illúziókat, ne idealizáld túl az embereket, mert a „kijózanodás” után kiábrándultságot és csalódottságot fogsz érezni. A személyes kapcsolatok ki vannak téve tisztességtelenségnek és megtévesztésnek. A titkokat nehezebb lesz megtartani és nehezebb lesz feltárni. Ez nem a legalkalmasabb időszak az üzleti tárgyalásokra, szerződések megkötésére, nagy a kockázata annak, hogy kihasználnak bennünket. Alkohol fogyasztására kifejezetten nem jó ez a néhány nap. Viszont jó alkalom használni kreatív alkotókészségedet és fantáziádat művészetre, zenére és táncra.  A jótékonysági munka és a társadalmi ügyekért folytatott tevékenység, a spiritualitás kiváló módja a neptuni energia biztonságos felhasználásának.

Jupiter-Szaturnusz szextil

A terjeszkedés és a korlátozások bolygója összhangban áll egymással. Jó alkalom arra, hogy ötleteidet, elképzeléseidet gyakorlati formába öntsd, kemény munkával, fegyelemmel pedig sok mindent elérhetsz. Reális megközelítéssel és korlátaid elfogadásával dolgozhatsz azon, hogy valóra váltsd álmaidat, amelyek azokkal kapcsolatosak, melyeken a Jupiter és a Szaturnusz áthalad. De azért erőfeszítéseket is kell tenned, hogy a legtöbbet hozd ki belőle.

Kedd 06.20.

Vénusz-Acubens együttállás

A Mars után a szeretet, harmónia, béke, kapcsolatok, anyagiak képviselője a Vénusz is együtt áll a Rák csillagkép legfényesebb csillagával az Acubens-szel. Az Acubens magában hordozza az egyiptomi szkarabeusz bogár szimbolikáját, a feltámadást jelképezi és sokkal több van benne, mint puszta kitartás, kapcsolódik az életet adó energiához, az élet kapujához. A Rák ollójával el lehet vágni azokat a kötelékeket, melyek már nem szolgálnak minket, csak benne tartanak a múltban. A múlt és a jövő struktúrájában azonos. Fontos, elengedni gyerekkorunkat, szüleinket, kötődéseinket, a régi kapcsolatainkat, helyeinket, véleményeinket, koncepcióinkat és eszméinket, hiszen a régi minta alapján teremtjük meg a jövőnket. Aki nem oldja el a kötelékeit, az megkötözött marad. Aki nem oldódik el egy elválástól, az bevonzza a következőt.

Szerda 06.21.

Nap a Rák jegyében, nyári napforduló

Szerdán 16:57-kor a Nap átlép a Rák zodiákus jegyébe, ez egyben a nyári napforduló időpontja, a csillagászati nyár kezdete. Ezen a napon a leghosszabb a nappal. A nyári napforduló pontja az Orion (Nimród) csillagképben van, amely szimbolikusan a fény győzedelmét jelenti a sötétség felett. A Nap együttáll az Orion alfa csillagával a Betelgeus-zal, kilátásba helyezve a bonyodalmak nélkül elérhető sikert.

Amikor a Nap a Rák jegyébe lép előtérbe kerülnek az érzelmek. Ebben az időszakban több figyelmet fordítunk a családunkra, otthonunkra és mindenre, amitől otthonosan és biztonságban érezzük magunkat. Többet törődünk szeretteinkkel, gondozzuk és ápoljuk őket. Az érzelmek jobban megérinthetnek és fogékonyabbak lehetünk a Hold hullámzó energiáira. Jó időszak a családi, baráti grillpartikhoz, az otthoni kikapcsolódáshoz, a meghitt pillanatok kiélvezéséhez.

Merkúr-Mars szextil

Rendkívüli előretörési lehetőséget kínál, bátrabb, motiváltabb vagy, gondolataid úttörő jellegűek. A Mars hatására elméd még jobban felgyorsul, céltudatosabbá és kezdeményezőbbé válhatsz. Minden olyan dolog sikerülhet, amihez egy kis plusz erőfeszítés szükséges, hogy elinduljon. Jó alkalom az üzleti ügyek intézéséhez, tárgyalások folytatásához. Kommunikációd közvetlen, nyílt és őszinte, karizmatikus és intellektuális vonzerőhöz jutsz. Hajlandóbb leszel olyan merész cselekedetekhez is, amihez egyébként nincs bátorságod. 

Merkúr-Bellatrix együttállás

Bellatrix az Orion bal vállán levő csillag, az általa ígért teljesítménynek megvan az ára: meg kell küzdeni a psziché nehéz aspektusaival. A sikerhez vezető út nem olyan zökkenőmentes, mint a Betelgeuse esetében. Itt szembe kell nézni az embernek az árnyékos oldalával. A Merkúr segítségével megértheted és tudatosíthatod személyiségednek ezen aspektusait. Nem elég a pozitív gondolkodás, azzal semmit nem lehet elérni, a jó nem létezik a rossz nélkül, egyik sem tud a másik nélkül éli. Természetesen törekedni kell a szépre és a jóra, de ez nem azt jelenti, hogy a másik oldal megszűnik létezni, csak lejjebb vándorol a tudatalatti bugyraiban, aztán egy nem várt pillanatban felszínre kerül.

Csütörtök 06.22.

Hold-Vénusz-Mars együttállás

A Vénusz és a Mars közelednek egymáshoz, az együttállás nem fog bepontosodni, mert a Vénusz július 23-án elkezd hátrálni. De a Hold, az érzelmek, a lelkiség, a tudatalatti közelebb hozza az intim kapcsolat és a romantika iránti vágyat. Érzelmesebbek, gyengédebbek és érzékibbek lehetünk, ugyanakkor túlérzékenység sem kizárt, ha esetleg vitába keverednénk valakivel. Törekedjünk a békére és nyugalomra, az indulatok levezetésére inkább helyezzük előtérbe a sportot, kertészkedést vagy valamilyen kreatív elfoglaltságot.

Péntek 06.23.

Jupiter-Hamal együttállás

A siker, terjeszkedés elvét képviselő Jupiter éppen a Kos csillagkép alatt halad el és hétfőtől a jövő hét közepéig együttáll annak legfényesebb csillagával a Hamal csillaggal, ami a Kos keleti szarvának alapja. A Hamal a cselekvés és a függetlenség erőteljes csillagának tekinthető, kicsit összhangban van a Kos zodiákus jelentésével. Úgy tűnik, hogy minden bolygót, amellyel kapcsolatba kerül, a függetlenség és az akarat erejével erősíti, melynek negatív vagy pozitív következményei is lehetnek egyaránt. Megnyilvánulhat a koncentráltság és közvetlenség egyszerű, de hasznos képességében, vagy kifejeződhet indulatként vagy frusztrációként, amikor az ember képtelen kezelni a tekintélyelvű személyeket a családon belül vagy a munkahelyén. A Jupiterrel aktiválva a jövőbe vetett hited erejével elindulhatsz egy új úton, de ez az út akkor lesz a te utad, ha nem az egód, hanem a lelki igényeidnek megfelelő utat választod.

A hétvégén nincs bepontosuló főbb fényszög, a Hold aspektusain kívül, azok pedig gyorsan tovatűnő tranzitok. A Nap után a Merkúr is bejárja az Orion csillagait. Az Orionról sok olvasnivaló van a Centralnet oldalon.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!