Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2023. 27. hét

2023.07.03-09.

Hétfő 07.03.

Bak telihold

A telihold július 3-án13:38-kor teljesedik ki a Bak jegyének 11°18’-én.  A telihold két olyan területet kapcsol össze, melyek szemben állnak egymással és ezáltal nehezen összeegyeztethető energiamintázatot képviselnek. Ezúttal a Rák-Bak polaritás mentén jön létre, tehát a téma az otthon, gondoskodás, kötődés, szeretet, gyermekiség, eredet, múlt (Rák), valamint a karrier, hírnév, eredmények, célok, kötelezettségtudat és felelősségvállalás (Bak). A Rák arra ösztönöz bennünket, hogy becsüljük meg otthonunkat és gyökereinket, míg a Bak arra késztet, hogy a közéleti vagy szakmai szempontok mentén vegyük fontolóra kötelességtudatunkat és felelősségünket. Míg a Rák megelégszik azzal, hogy függőségben van, a Bak arra hív bennünket, hogy nőjünk fel, legyünk céltudatosak és felelősségteljesek. Részletesen a Bak teliholdról külön írásban.

Kedd 07.04.

Hold-Neptun szextil

Az érzelemmentesebb Bak Holdat némiképp oldja a Halak Neptun energiája. Egy kicsit érzékenyebb, együttérzőbb, intuitívabb, álmodozóbb, pszichésen fogékonyabbak lehetünk. Mélyebb szinten tudunk kapcsolódni szeretteinkhez, családádtagjainkhoz. Jó alkalom a délutáni órákban a meditációra és különböző művészi vagy kreatív alkotó tevékenységekhez, valamint táncra és zenéhez.

Hold a Vízöntőben

Este átlép a Hold a Vízöntő jegyébe, így érzelmileg valami új és szokatlan iránt vonzódhatunk. A reakciók inkább intellektuálisak, mint érzelmesek, és az interakciók inkább személytelenek, mint személyesek. Ez egy olyan időszak, amely elősegíti a társasági összejöveteleket, a közösség számára fontos célok és projektek kezelését, az ötletelést, a szokatlan ötleteket és a haladó változásokat. Nyitottak vagyunk az új dolgokra és a jövőre koncentrálunk. A kötelező dolgokat most nehéz betartani, mivel a személyes szabadság a legfontosabb számunkra.

Szerda 07.05.

Hold-Jupiter kvadrát

Ösztönös reakcióink felerősödhetnek és túlzásokba is eshetünk az érzelmeket illetően, és könnyen túlreagálhatjuk a dolgokat. Az igazság könnyen kiderülhet, ami az otthonnal, a családdal, és a múlttal kapcsolatos eseményeket illeti. Sem a túlzott magabiztosság, sem a kishitűség nem kifizetődő megoldás, előfordulhat, hogy ezek miatt nem kívánatos helyzetekben találjuk magunkat, vagy túlságosan elbizonytalanodunk. Egyébként ez az aspektus kellemes közérzetet, derűsnek hangulatot és optimizmust hoz.  

Csütörtök 07.06.

Mars-Neptun kvinkunx

Az önérvényesítés és az ideális elképzeléseknek való megfelelés között konfliktus jelenik meg. Nehézségekben ütközhet az akarat és az érzelmek egyensúlyának megteremtése. A Mars energiája feloldódik, nem tudjuk felhasználni, olyan, mintha álmunkban cselekednénk. Ebben a néhány napban bizony fáradtabbnak, kimerültebbnek érezhetjük magunkat. A magas elvárások magunkkal, az élettel és másokkal szemben frusztrációhoz vezethetnek. Fontos, hogy meghúzzuk a határainkat, ne legyenek irreális elvárásaink se magunkkal, sem másokkal szemben. Jó időszak a kreatív, alkotó tevékenységekhez, mely lehetőséget teremt elképzeléseink kézzelfogahtó módon történő kifejezéséhez.

Hold a Halakban

Este a Hold átlép az álmodozó, befolyásolható Halak jegyébe, ezáltal, érzékenyebbek, intuitívabbak és együttérzőbbek leszünk. Jó alkalom spirituális, művészi tevékenységek végzésére, befele figyelésre, elvonulásra vagy valamilyen vízzel kapcsolatos tevékenységhez.

Péntek 07.07.

Merkúr-Uránusz szextil

A mai nap a rutinfeladatok nem fognak érdekelni. Új és váratlan helyzetek adódhatnak, lehetnek váratlan sugallataid, amiken azért érdemes is elgondolkodni, mérlegelni, mert nem biztos, hogy nem lesz pozitív hozadékuk, úgyhogy nem szabad őket azonnal elvetni. Megismerkedhetsz új emberekkel, különleges dolgok iránt is érdeklődhetsz. Figyelj az álmaidra, most felerősödik az intuíciód is. Legyél nyitott, nézz rá más szemszögből is a dolgokra. Most egyszerre megoldódhatnak olyan problémák is, amik már régóta húzódtak.

Szombat 07.08.

Hold-Neptun együttállás

Zavar keletkezhet az érzékelésben, könnyebben ki vagy téve a megtévesztésnek. Sokkal könnyebben átveheted mások gondolatait és érzéseit, és ettől nem biztos, hogy jól érzed magad. Kell hozzá némi önismeret, hogy kiszűrd a saját érzéseidet. Ilyenkor hajlamosabb vagy az álmodozásra, fantáziálásra, gyanakvásra és könnyebben érezhetsz bűntudatot is. Ezt a fajta érzékenységet viszont lehet jó dolgokra is használni, mint a spirituális, művészi tevékenységek, befele figyelésre, elvonulásra vagy valamilyen vízzel kapcsolatos tevékenységhez. Álmaid ilyenkor élénkebbek lehetnek, a tudatalattiból ilyen formában is feljöhetnek tartalmak, hogy feldolgozd őket. Érzékenyebbek lehetsz a kórokozókra, mérgekre, fertőző betegségekre, mivel ilyenkor az immunrendszer kevésbé ellenálló, valamint az alkoholra, tudatmódosító szerekre is.

Vasárnap 07.08.

Mars-Plútó kvinkunx

Akaraterőnk és bátorságunk megnövekszik, hogy elérjük legerősebb és legszenvedélyesebb vágyainkat. Határozottabban állunk ki azért, amit szeretnénk megszerezni, ez persze ellenállást válthat ki mások részéről és nem segíti a célok elérését. A siker érdekében nem érdemes az energiát szétszórni, hanem egy célra összpontosítani, a manipulatív taktikáknak sincs jövője. 

A túlzott impulzus és az ítélőképesség hiánya hibákhoz és balesetekhez vezethet. Ez az aspektus a szexuális vágyakat is felerősíti és velejárói a hatalmi harcok, fenyegetések, megfélemlítések, erőszak, nyomásgyakorlás, tisztességtelenség és árulás. A tudatosság, az önuralom ilyenkor is segít, ne provokáld az embereket, és ha szükséges, inkább alakítsd át terveidet.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!