Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Előrejelzések (napi) » 2023. 5. hét – Válaszút

Jelenleg kollektív szinten erős megvilágításban van, hol van szükség biztonságot és stabilitást teremteni, a kaotikus körülmények között kialakítani a béke és harmónia állapotát. Önállóságra és önellátóságra kellene törekedni és felvállalni, kiállni amellett, amiben értékesek vagyunk. Mindeközben szembenézni az emberi lét árnyékával, elengedni a múlt traumáit, az áldozattá válás érzését, felszabadítani a mélyen gyökerező sötét és blokkoló érzéseket. Ez nem feltétlen könnyű és kellemes, de ha a védekező mechanizmusok működtetése helyett hajlandó vagy kikeveredni a szögesdrótokkal teli ösvényből, akkor bekerülhetsz egy olyan áramlásba, ahol minden bőségesen rendelkezésedre áll. Ehhez kapunk plusz energiákat a héten, melyeknek hatására magabiztosabbak, bátrabbak és lelkesebbek lehetünk. Lehet némi feszültséget érezni a levegőben és jöhetnek nem várt helyzetek is, de ha tudatos és rugalmas vagy, ezeket remekül lehet kezelni, és a magad javára fordítani. A hetet az Oroszlán jegyében kiteljesedő Telihold zárja, melynek az egyik főszereplője az Uránusz lesz, aki az előző Rák Teliholdnál finoman próbálta felébreszteni a bennünk rejlő, ki nem használt potenciálokat. Most viszont már radikálisabban késztet arra, hogy elhagyjuk a komfortzónát.

Hétfő 01.30.

Nap-Mars trigon

Az energetikai erő elvét képviselő Mars január 12-én fejezte be retrográd (hátráló) ciklusát és indult előre az Ikrek jegyében, aminek nagyon örültünk, de igazából a Nap most világít rá, mi az, ami már nem fenntartható és radikálisan változtatni kell rajta, valamint most tudjuk megoldani a retrográd szakasz alatt felszínre került nehézségeket, és elindulni egy új úton. Tehát, amikor a Nap harmonikus kapcsolatba kerül a Marssal, önbizalmad és lelkesedésed megnövekszik, jó alkalom új projektekbe kezdeni. Erősnek és bátornak érezheted magad. Most sokkal könnyebben bele tudsz vágni valamibe, amihez általában nincs bátorságod, vagy nem volt lehetőséged megtenni. Jó alkalom valakit lenyűgözni, aki fontos az életedben, ehhez segít a megnövekedett vonzerőd és a karizmatikus kisugárzásod. Most beteljesülhetnek legszenvedélyesebb vágyaid. Tisztán ráláthatsz, mi motivál mostanában, tudatosíthatod ezen vágyaidat. Kövesed az ösztöneidet!

Merkúr-Uránusz trigon

Harmadszor is bepontosul az égi kommunikátor a Merkúr és a zseniális és forradalmi Uránusz harmónikus találkozója a Bika és a Bak jegyeket összekötve. Először december 17-én randevúztak, akkor az Uránusz még hátrált, aztán másodszorra január 11-én a Merkúr is retrográd volt. Most mindketten teljes gőzzel mennek előre. A föld elemek a stabilitást, az anyagias, gyakorlatias szemléletet, a bölcsességet, az érzékiséghez és a művészi készségekhez szükséges ösztönt képviselik. Itt egymást erősítik, és jótékony harmóniát teremtenek, ám önmagukban nem annyira nagy katalizátorai a változásnak és a fejlődésnek, neked is bele kell tenni némi energiát.

Megnyílhatnak nem várt, új lehetőségek, új utak is előtted. Legyél nyitott rájuk! Ebben az 1-2 napban sokkal intuitívabb leszel, megérzéseidben most jobban bízhatsz. Figyelj az álmaidra, azok is hozhatnak plusz információt a tudatalattidból. Jöhetnek bevillanó sugallatok, lehetnek zseniális ötleteid, megoldást találhatsz problémáidra. Könnyen szerezhetsz új barátokat, ismeretségeket. Felerősödnek a pszichikai képességek, jó alkalom az asztrológia vagy más okkult témák tanulmányozására.

Kedd 01.31.

Hold-Mars együttállás

Az ösztönös reakciónkért felelős Hold a könnyed és kíváncsi Ikrek jegyében jár. Itt találkozik a bátor és lendületes Marssal, aki plusz energiát és impulzust ad neki, és hatására könnyebben léphetünk a tettek mezejére. Ugyanakkor gyors hangulatváltozásokat és impulzív reakciókat is kiválthat, és érzékenyebben reagálhatsz, ha vitába vagy konfrontációba keveredsz. Igyekezz uralkodni indulataidon, vezesd le az energiát másképp, menj el sportolni vagy csinálj valamit szenvedéllyel.

Szerda 02.01.

Hold-Neptun kvadrát

Ez az időszak már sokkal inkább az érzelmekről szól, hiszen a Hold időközben átsétált a nyugtalan és intellektuális Ikrek jegyéből a saját hazájába, az érzelmes és békés Rák jegyébe. Ez idő alatt az összetartozás, a biztonság érzése motivál bennünket. Érzéseink mélyen átjárnak, így ideális alkalom arra, hogy kapcsolatba lépjünk azzal, ami motivál bennünket. Jó időszak a személyes szükségleteinkkel foglalkozni, családunkkal tölteni minél több időt, ideális a lakberendezéshez és gyógyítói tevékenységek folytatásához.

A délelőtti órákban könnyen bekerülhetünk a romantikus és határok nélküli Neptun illúziórikus álomvilágába, aki inspirálja képzeletünket és fantáziánkat, és hatására könnyen rá tudunk hangolódni intuíciónkra. Ilyenkor a legjobb, ha valami kreatív alkotó tevékenységet végzel, amiben örömödet leled. A komolyabb döntéseket ne a mai nap délelőttjén hozd meg, mert könnyen lehet, hogy nem veszel észre valami fontos részletet!

Csütörtök 02.02.

Hold-Jupiter kvadrát

Ösztönös reakcióid felerősödhetnek és túlzásokba is eshetsz az érzelmeket illetően, és könnyen túlreagálhatod a dolgokat. Az igazság könnyen kiderülhet, ami az otthonnal, a családdal, és a múlttal kapcsolatos eseményeket illeti. Előfordulhat, hogy a túlzott magabiztosságodnak köszönhetően nem kívánatos helyzetekben találod magad, vagy a kishitűséged miatt bizonytalanodsz el, és utasítasz el kedvező lehetőségeket. Egyébként ez az aspektus kellemes közérzetet biztosít, derűsnek és optimistának érezheted magad.

Péntek 02.03.

Hold-Merkúr szembenállás

Az értelem és az érzelem szembe kerülnek egymással, ami megnehezíti a belső egyensúly megteremtését. Az egyik pillanatban túl analitikus a másikban túl érzelmes lehetsz. Érzéseidet nehezebben tudod megérteni és megosztani, illetve a mindennapi problémákat is nehezen érted meg. Mivel ilyenkor érzelmileg túl elfogult lehetsz, vagy nem érted meg a problémákat, ezért könnyen viták alakulhatnak ki. A fontos döntéseket ne most hozd meg. Igyekezz inkább kicsit visszavonulni és elmélkedni, ez segít csökkenteni a feszültséget és megérteni az érzéseidet.

Szombat 02.04.

Nap-Uránusz kvadrát

A Vízöntő jegyében haladó Nap, aki a tudatos énünket képviseli kihívást jelentő kapcsoltba kerül a jegy urával, az Uránusszal. Már a hét elejétől érezheted a feszültséget a levegőben, amitől kissé nyugtalan lehetsz. Készülj fel arra, hogy mások kiszámíthatatlanul is viselkedhetnek (te nem, mert ezt olvasod és felkészülsz rá). Ez a tranzit hozhat vitákat, dühkitöréseket, hírtelen irányváltásokat, és meggondolatlan döntéshozatalt, melyeknek súlyos következményei lehetnek. Az elektromos eszközök és rendszerek is gyakrabban hibásodhatnak meg ilyenkor, illetve ez egy kicsit balesetveszélyesebb időszak.

Úgy érzheted, hogy korlátozásoktól mentesen szeretnéd kifejezni magadat, ami konfliktusokhoz vezethet. Úgyhogy konstruktív mederbe kell terelni ezt a lázadó energiát. Az Uránuszt kijátszani csak úgy lehet, ha beleviszel valami szokatlant az életedbe, valamit másképp csinálsz, egyébként ő fog megviccelni téged valamivel, ami nem biztos, hogy olyan mókás lesz. Ha valami zavart tapasztalsz az életed bármely területén, állj meg egy kicsit és gondold át mi okozhatja. Legyél rugalmas és kész a változásra! Így elindulhatsz egy olyan új úton, ami több lehetőséghez és örömhöz vezet.

Vasárnap 02.05.

Vénusz-Mars kvadrát

Az érzékeny és odaadó Halak Vénusz kihívást jelentő kapcsolatba kerül a játékos és kíváncsi Ikrek Marssal, akinek a legnagyobb erogén zónája az agya, és csak mentális stimuláció kell neki. Szereti az új ötleteket, új és új dolgokat felfedezni. Nem időzik túl sokáig egy helyen, bele kóstolgat ebbe-abba, viszont kevésbé agresszív. A Halak Vénusz viszont nem erre vágyik, ő szeretne elveszni a Mars karjaiban és megtapasztalni a tökéletes egységet és mélységet. A romantikára vágyik és túlidealizálja a másikat, de bármennyire is erőben van a Vénusz a Halakban, sajnos most ki van téve a felelőtlen Marsnak. Tehát figyelj oda, és ne tedd ki magad fölösleges kellemetlen helyzeteknek! Még akkor sem, ha kedvezőnek tűnik az alkalom ismerkedésre, ezek inkább fellángolások lesznek és nem feltétlenül alakul ki belőlük tartós kapcsolat.

Oroszlán Telihold

Vasárnap 19:28-kor teljesedik ki a Telihold az Oroszlán jegyében. A Telihold az Újholdkor megkezdett dolgok beteljesülésének ígérete, valamint azok elengedése, amelyek nem szolgálnak minket. A Telihold felerősíti az érzelmeket, különösen azokat, amelyeket elfojtunk. Két olyan területet kapcsol össze, melyek szemben állnak egymással és ezáltal összeegyeztethetetlen minőséget képviselnek. Az Oroszlán Hold a teremtőerőnk és belső fényünk kifejezésére invitál, magában hordozza a kreativitást, a romantikát és az életörömöket. A Vízöntő Nap pedig az újszerű és mindenre nyitott tudásvágyat, a közösséget, a személytelenebb kapcsolódási formákat preferáló tudatossági módot szimbolizálja. Ez a Telihold arra ösztönöz bennünket, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a romantika (Oroszlán) és a barátság (Vízöntő), az egyén és (Oroszlán) és a társadalom (Vízöntő), valamint az egocentrikusság (Oroszlán) és altruizmus (Vízöntő) között. A Teliholdhoz kapcsolódik az Uránusz is, úgyhogy izgalmas időszak előtt állunk.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!