A tudattalan nyelve – Pálmai Éva az önismeret és a boldog kapcsolatok kulcsa

Ezt az írásomat tekinthetjük egy alap jegyzetnek, mely tartalmazza azokat a gondolatokat és fogalmakat a személyiség felépítésével kapcsolatban, melyekre a további jegyzetekben is gyakran hivatkozok.

1990 Ft2990 Ft

Szerző

Pálmai Éva

Terjedelme

37 oldal

Szállítási idő: 1-2 munkanap

Leírás

Ezt az írásomat tekinthetjük egy alap jegyzetnek, mely tartalmazza azokat a gondolatokat és fogalmakat a személyiség felépítésével kapcsolatban, melyekre a további jegyzetekben is gyakran hivatkozok.

Mivel az asztrológiai képlet a tudattalan térképe, ezért röviden áttekintjük a tudat és a tudattalan felépítését, valamint a jungi személyiségmodellt. Aztán az elhárító mechanizmusok és azon belül a projekciók működési elvéről olvashattok, mert ezek komoly problémákat okoznak a boldog párkapcsolat kialakításában. A kapcsolatok, sok egyéb más mellett, az önmegismerés útjai, és mivel kétszereplősek, ezért sem hibáztathatjuk mindig csak az egyik felet, ha csalódunk. Aztán a személyiség- és vérmérsékleti típusokat vesszük sorra, mely kiindulási alapot biztosít önmagunk és mások jobb megismeréséhez. Erre alapoz a kronobiológiai elemzés módszere is. Kiemelendő a tudattalanban élő anima (a férfi tudattalan személyes női képe, minden férfiben meglevő archetipikus képzet a nőről), és az animus (a nő tudattalan férfi képe, minden nőben meglevő archetipikus képzet a férfiról), mert e szimbólumok köré szerveződik a maga végtelen komplexitásával a női-férfi viszonyrendszer teljes világa.

Ezekkel a fogalmakkal azért is érdemes tisztában lenni, mert a születési képletben is benne foglaltatik, hogy milyen típusú társ illik hozzánk és milyen tulajdonságokkal rendelkező társat fogunk bevonzani. Végül pedig a szülők hatásáról röviden, és az ellentétes vagy konfliktusos szülő-gyermek kapcsolatokról, mely egy tágabb téma és külön jegyzetekben részletesen asztrológiai vonatkozásokkal együtt mutatom be.

Fedezd fel a tudattalan világát és tudd meg, miért hozod mindig ugyanazokat a döntéseket, miért kerülsz újra és újra hasonló helyzetekbe, és hogyan befolyásolják rejtett vágyak és félelmek az életed. Ez a jegyzet elkalauzol a psziché mélyebb rétegeibe, és bemutatja, hogyan formálják tudattalan tartalmaid a mindennapjaidat és kapcsolataidat.

A mítoszok és mesék ősi bölcsességei tárulnak fel előtted, amikor a királyfi és a sárkány küzdelmében saját belső harcaidat ismered fel. Jung személyiségmodellje és az elhárító mechanizmusok részletes leírása segít megérteni, hogyan működnek a tudattalan folyamatok, és hogyan vetíted ki saját érzéseidet másokra.

Merülj el a projekciók világában, és tudd meg, miért ébreszt benned valaki irracionális érzelmeket, legyenek azok pozitívak vagy negatívak. Ismerd meg az anima és animus fogalmait, hogy mélyebb betekintést nyerj a női és férfi viszonyrendszerek komplex világába.

Ez az írás nemcsak a pszichológia szerelmeseinek szól, hanem mindenkinek, aki szeretné megérteni önmagát és kapcsolatait egy mélyebb szinten. Tanulj meg bánni a tudattalan tartalmakkal, és használd ezeket az ismereteket a harmonikusabb és teljesebb élet eléréséhez.

Fedezd fel önmagad rejtett mélységeit és építsd újra a kapcsolataidat ezzel az átfogó és mélyreható útmutatóval!

 

Szerző: Pálmai Éva
Kiadó: Centralnet
Megjelenés: 2024
ISBN: 978-615-02-1071-1

Méret: 152x105mm (A5) formátumra tördelve

 

Választható formátumok

  • Pdf – Fizetést követően azonnal letölthető, Acrobat Reader szükséges a megnyitásához.
  • Nyomtatott – Nyomtatott, fűzött kiadás, ha kézbe fogva és lapozhathatóan szeretnéd.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

További információk

Szerző

Pálmai Éva

Méret

37 oldal, A5 méretben (152 x 105mm)