Kvadrát (negyedfény)

Kezdőlap » Asztrológia » Fényszögek és hatásaik » Kvadrát (negyedfény)

90 fok

Feszültség, erőfeszítés, kihívás. Tettekre sarkall, napi „helyzeteket” konfliktus- helyzeteket teremthet. Azonos minőségeket köt össze. 

Dinamikus vagy kihívást tartalmazó

A kvadrátban levő planéták azonos fokon, de három jegy távolságban vannak egymástól, azonos minőségű jegyekben. A kvadrát egy nehéz, diszharmonikus fényszög. A kvadrát kapcsolatban levő planéták erős akadályokkal hatnak egymásra, de intenzív energiái cselekvésre késztetnek, lendületet adnak. Figyelem! Ez nem azt jelenti, hogy boldogtalanságot ad! Mivel nehéz fényszög, az általa összekötött planéták jelentéseinek megéléséért sokat kell tenni, dolgozni, ezért ez egy kihívást jelentő fényszög. Mindig arra késztet, hogy feladatot oldjunk meg. Viszont azt is el kell ismerni, és figyelembe kell venni, hogy a legtöbb embernek, ez a fényszög okozza a legtöbb gondot. Ugyanis, az emberek többsége, a kihívást problémának, bajnak, gondnak, esetleg tragédiának fogja fel, és nem feladatnak.

Rámutat arra, hogy hová kell az energiánkat koncentrálni, kibocsájtani, méghozzá határozott cselekvés formájában.

Megmutatja, hogy a szülöttnek “mivel kell” foglalkoznia elkerülhetetlenül. Ez sokszor ellentétben áll a vágyaival, akár félhet is megtenni azt, amit a kvadrát jelöl. A félelem pedig csökkenti a felmerülő probléma leküzdésére fordítható energiát.

Három típusa van, a legmagasabb szintű a kardinális kvadrát, amely ugyan rendkívül sok feszültséget és konfliktust jelent, de kivételes energiákat és erőt is ad megoldásukhoz. A fix kvadrát, amely olyan karmikus problémákat, mélyről fakadó fájdalmas feladatokat jelöl, melyek megoldása, feloldása a szülött életfeladatának része, de még teljes mértékig előtte áll, és a változó kvadrát, mely olyan karmikus feszültségeket jelent, melyek feloldása már folyamatban van, vagy le is zárult.

A fényszögek kombinációjában minél több kvadrát található egy képletben, annál fokozottabb az általuk gerjesztett feszültség, intenzívebb a konfliktus.

A konfigurációk egyik legnehezebb fajtája a kereszt kvadrát, amelyben négy kvadrát kapcsolódik össze két oppozícióban álló bolygóval, és hatalmas feszültségeket indukál, de a megoldásukhoz szükséges különleges tehetséget, képességeket és a kiugró fejlődés lehetőségét is magában rejti.A másik, szintén igen nehéz, de fontos kombináció neve a T kvadrát, amely két kvadrátból és egy oppozícióban álló bolygóból áll. Hatása hasonlít a kereszt kvadrátéhoz, de váratlanabb és még nehezebb problémákat jelöl, melyek megoldásához átlagon felüli kihívásokkal kell szembenéznünk, és óriási erőfeszítéseket kell tennünk. A kereszt kvadrát viszonylagos kiegyensúlyozottságához képest a T kvadrát energiái gyakran gátoltak, és igazi kibontakozásukhoz, a fejlődés lehetőségének megteremtéséhez szükséges egy másik bolygó belépése is.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 21. hét

2024. május 20-26. Hétfő 05.20. Nap-Neptun szextil Érzékenyebbé válsz más emberek és a környezeted rezgéseire.

Tovább olvasom »