Oppozíció (szembenállás)

Kezdőlap » Asztrológia » Fényszögek és hatásaik » Oppozíció (szembenállás)

180 fok

Feszültség, polaritás. Integrálni kellene az ellentétes energiamintázatot. Meg kell tanulnunk középre állni és nem kivetíteni a problémát. Sokszor a külvilágból érkező támadásnak éljük meg. 

Dinamikus vagy kihívást tartalmazó fényszög

Az oppozícióban levő planéták azonos fokon, de hat jegy távolságban vannak egymástól, egymással szemben állnak. A planéták jelentéstartalma egymással szemben áll, lényegében kizárja egymást. Az általuk jelölt dolgok egyszerre való megvalósítása szinte elképzelhetetlen. Feszültséget okozó, ellentéteket, végleteket, konfliktusokat jelölő diszharmonikus fényszög. Talán a legnehezebb fényszög. Jellegzetessége, hogy egyik pólusát mindig kivetítjük környezetünkre, mielőtt magunkba tudnánk integrálni.

A megoldás ilyen fényszög kapcsolatnál, ha középre helyezkedünk, meg kell tanulni a szélsőségek helyett megtalálni, az arany középutat.

Ha nem helyezkedünk középre, akkor hajlamosak vagyunk, az adott dologban kibillenni. Mindig az egyik vagy másik dolog felé tendálni. Viszont ennél a fényszög kapcsolatnál ez feszültséghez vezet, ezért kell középre helyezkedni.

Feladat tehát, megtanulni integrálni az ellentétes energia mintázatot és nem kivetíteni a problémát!

Három fajtája létezik:

A kardinális oppozíció, nagyon sok feszültséget és konfliktust okoz.
A fix oppozíció, egy régről, előző életekből hozott, megoldatlan konfliktusforrás, amit ebben az életben, feloldhatunk.
A változó oppozíció pedig, olyan régi előző életekből hozott konfliktust, feszültséget mutat, amin már dolgoztunk, de még nem tudtuk teljesen feloldani.

Egyik legalapvetőbb fajtája az oldott oppozíció, amelyhez egy szextil és egy trigon kapcsolódik, és oldja, lazítja, szelídíti az oppozíció által jelölt feszültségeket, enyhíti a szembenállás okozta konfliktusok erejét, főleg, ha a polárisan azonos állású bolygók kapcsolódnak össze a képben. Hatása segít gyorsan és hatékonyan beazonosítani azokat a területeket, melyeken munkálkodnunk kell.

Ne hagyd ki az új cikkeket!

Iratkozz fel hírlevelünkre...

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatkezelési szabályzatunkat.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2023. 23. hét

2023. június 5-11. Hétfő 06.05. Hold a Bakban Reggel a lelkiségünket és legmélyebb személyes szükségleteinket

Tovább olvasom »

 

Születési idő és hely ismeretében

Asztrológiai elemzés

A születési dátumod csupán egy számnak tűnik, pedig sokkal több annál.