Trigon (harmadfény)

Kezdőlap » Asztrológia » Fényszögek és hatásaik » Trigon (harmadfény)

120 fok

Harmonikus, élvező. Azonos elemeket köt össze. 

Harmonikus

A Trigonban levő planéták azonos fokon, de négy jegy távolságban vannak egymástól, azonos elemű jegyekben. A Trigon az azonos elemhez tartozó jegyek keveredésének eredménye, és mivel ezek az elemek keverednek a legkönnyebben, a Trigon a legharmonikusabb fényszög, az „áldás fényszögének” is szokás nevezni.

A Trigon kapcsolatban levő planéták minden akadály nélkül hatnak egymásra.
Magától értetődő, könnyed, kapott energiákat, tehetséget jelent, egységet és harmóniát, egyvalami hiányzik azonban belőle: az energia.
Figyelem! Ez nem azt jelenti, hogy boldogságot ad! Persze lehet egy, az életben kellemes hatása is.
Tulajdonképpen, a létezés módjára utal, de nem utal cselekvésre.

Itt mutatkozik meg a “csapda”, mivel a szülött természetesnek veszi a Trigon jelezte adottságait és tehetségét, a “kisujját sem mozdítja”, nem tesz semmiféle erőfeszítést arra, hogy megfelelően hasznosítsa energiáját. Mivel ennyire könnyű fényszög, az általa összekötött planéták jelentéseinek megéléséért nem kell tenni semmit, így aztán nem is tanít semmire, nem lehet belőle tanulni, nem lehet tőle fejlődni. Elkényelmesedést is okozhat. Viszont azért ne vitassuk el a jó hatásait sem, hiszen a legharmonikusabb fényszögnek tartják.

Az egyik legerősebb és legharmonikusabb típusa a Nagy Trigon, más néven, átfutó Trigon, mely három Trigonból áll, és azonos elemű (víz, föld, levegő, tűz) bolygókat köt össze, melyek egymást erősítik, és jótékony harmóniákat teremtenek, szerencsét és tehetséget mutatnak, de a változtatásra, fejlődésre sarkalló feszültségek nélkül. A születési képletben megtalálható nagy Trigon sok esetben tehetséges, de lusta, kényelmes személyiséget jelent. Fontos, hogy a nagy Trigon milyen elemű jegyek állnak egymással kapcsolatban.

A föld Trigon az anyagias, gyakorlatias szemléletet erősíti, a tűz Trigon az aktivitást, tettrekészséget, a víz Trigon az empátiát, érzelmeket, a levegő Trigon pedig a kommunikáció és az intellektus területén fejt ki hatást.

Tehát az átfutó Trigon, három Trigon kombinációjából születik, és rendkívüli harmóniát, életáldást, kiegyensúlyozottságot teremt, ám nem sarkall cselekvésre, ezért akár testi-lelki eltunyulást, lustaságot is hozhat, ha a jegy szülötte nem fordít kellő figyelmet képességei aktív, a gyakorlatban történő felhasználására.

Az átfutó Trigon energiával telített verzióját Sárkány néven emlegetjük, itt egy negyedik bolygó oppozícióban áll, és feszültséggel tölti meg az áldást adó, de túl kényelmes Trigonokat, hozzásegítve ezáltal a jegy szülöttét a magával hozott képességek és tehetségek aktív megéléshez. Nem hagyható figyelmen kívül, hogy az Oppozícióban álló bolygó melyik elemhez tartozik, mert ez mutatja meg, milyen területen kell aktivizálnunk energiáinkat, hogy a Trigon áldásos hatásai érvényesülhessenek. 

A Víz jegyű átfutó Trigon például az érzelmek, az empátia, az intuíciók területén jelent elmélyülési képességeket, de csak akkor nyílik lehetőség ezeket a mindennapi életben is hasznosítani, ha egy Föld jegyű bolygó oppozícióban áll, és az általa képviselt pragmatikus és gyakorlatiasság ezt segít kivitelezni. Ugyanígy, egy Tűz jegyű Trigon elképesztő lendületét, energiáit, teremtő és átváltoztató erejét egy Levegő jegyű Oppozíció képes a racionalitás és a logika erejével a gyakorlatba átültetni, és így kibontakoztatni. A Föld Trigon a gyakorlatiasság és az anyagi világ terén ad kiemelkedő képességeket, ám ha nem lép közbe egy Víz jegyű Oppozíció, és nem segít az érzelmek és az empátia terén, a Trigon túlságosan száraz, elvont és földhözragadt marad. A Levegő jegyű Trigon a racionális, logikus gondolkodást, a kommunikációs képességeket erősíti, de szüksége van a Tűz jegy által képviselt kreativitásra, lelkesedésre ahhoz, hogy teremtő energiái kitejesedhessenek.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 21. hét

2024. május 20-26. Hétfő 05.20. Nap-Neptun szextil Érzékenyebbé válsz más emberek és a környezeted rezgéseire.

Tovább olvasom »