Az asztrológia eredete – Bevezetés

Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Az asztrológia eredete – Bevezetés
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.

A valódi asztrológia alapjai

Ritmikus mozgás van a kozmoszban, ritmikus mozgás van a Földön. Ugyanazt a ritmust látjuk az ember fejlődésében és alakulásában. Ezek a ritmusok összhangban vannak egymással. „Az, ami lenn van, ugyanaz, mint ami fent van, és ami fent van, ugyanaz, mint, ami lent van.” Hermész Triszmegisztosz Smaragtábláján foglalt alaptétel szerint. Ezt a bölcsességet a régiek hermetikusnak nevezték. Ahhoz, hogy megértsük az asztrológia szellemét, hermetikus módon szemléljük a világot, nem pedig ok és okozat, cél és haszon szempontok, az akadémikus világszemlélet szerint.

A hermetikus szemlélet a lét örök értelmére irányul, nem érdeklődik haszon és cél iránt. A hermetikusan megalapozott asztrológia nem csillagjóslás, mert nem arról van szó, hogy az emberi sorsot kiolvassa a csillagokból, hanem arról, hogy a csillagok pályafutásában meglássuk az örökkévaló ritmust, mely mindent, tehát az egyén életét is átfogja.

A hermészi alaptétel figyelembevételével a két ritmust, a makrokozmikus és mikrokozmikus ritmus analógiáját be lehet bizonyítani a horoszkópból, a tranzitokból és a direkciókból.

Ahhoz, hogy megértsük az asztrológia magas szintű feladatát, új látásmód szükséges, mivel a jelenlegi ismeret-teóriába a csillagbölcsesség nem illik bele. A mai ember ismeretképessége az intellektushoz van kötve és annak határaival saját határaira is rátalál. A csillagbölcsesség a teljes emberismeret képességét feltételezi. Aki ezt elnyeri, megtalálja a kulcsot az ég titkos írásaihoz. Az emberiség valamikor birtokában volt ennek a kulcsnak, ezt bizonyítják az egyes népek mítoszai.

A bolygók és a csillagok nem befolyásolják az embert, hanem azok tisztán az analógia útján mutatják meg az ember saját lényének törvényeit. Csakis a hermetikus törvények felismerése mutathat okozati kapcsolatot a csillagállás és a sors között.

A kauzális gondolkodás, ami Kr. előtti 5. században formálódott ki, elhalványította a hermetikus tudományokat. A hermetikus tudomány a dolgok értelmét kutatja, a kauzális gondolkodás és az arra felépített modern tudomány pedig az ok és okozatot.

Az asztrológiának az volna a feladata, hogy visszavezesse az emberiséget az egykori csillagbölcsességben megnyilatkozó istenmegismerés magaslataira. A valódi asztrológia a lényeg megismerése a kozmikus ritmusból. Amennyiben a lényegnek a horoszkópban látható megnyilatkozása is van, és a jellem a sors másik oldala, így nem lehet tagadni a horoszkópban történő sorskifejtés lehetőségét.

Minden ember rendelkezik szabad akarattal, azonban a szabad akarat nem egyjelentésű az önkénnyel. Az ember szabadon cselevése azt jelenti, hogy cselekedeteinek végső indíttatását saját énjében találja meg. Ez az Én a legbelsőbb alkata törvényeinek engedelmeskedik. Ezt a legbelsőbb alkatot nyilatkoztatja ki a horoszkóp. A horoszkóp nem írja elő az ember cselekedeteinek és akaratának módját, viszont azok a törvények, melyekből a szabad akarat és a cselekvés ered, megnyilatkoznak a pontos születési időpontjának égi képében. Ezeknek a törvényeknek a felismerése nem jelenti a szabad akarat és a cselekvés korlátozását, hanem éppen ellenkezőjét.

A régiek mély tiszteletet éreztek a csillagok iránt, az újak kíváncsian kutakodtak titkaikban. Ezért látták a régiek a sors értelmét, míg az újaknak legjobb esetben is csak a sors külső befolyását sikerül megszerkeszteniük. A csillagok nem kényszerítenek és nem hagyják magukat kényszeríteni. Viszont akkor a tudomány azt kérdezi, hogy mire való a csillagjóslás? Komoly dologról van szó, a világ értelméről és ezzel minden egyes jelenség értelméről van szó.

A csillagbölcsesség Isten-megismerés. Arról van szó, hogy az élő szellem számára nyilatkoztatja ki magát Isten a kozmikus történésben. Benne és nem mögötte! Ha a csillagbölcsesség Isten-megismerést jelent, akkor ez mindenki számára csakis a lényének megfelelő formában érhető el, s akkor mindenkihez a saját nyelvén szól.

Ezért nem lehetnek az asztrológia ismeret-teória alapjai absztrakt, általános gondolkodási szabályok, hanem a lényeg megismerésének eleven és fajszerű kifejezési formái, melyek időhöz, térhez és néphez kapcsolódnak, ezért csak múlandó ruhái az egy és nagy Örökkévalónak.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 8. hét

2024. február 19-25. Hétfő 02.19. Nap a Halakban Központi égitestünk belép a zodiákus utolsó stációjába,

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!