Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Események » Tranzitok » Nap-Szaturnusz trigon

Belső szabadság és királyság

A Szaturnusz 2022. június 5-én fordult retrográd irányba a Vízöntő zodiákus jegyében, tehát most a Földről nézve látszólag hátrafelé halad október 23-ig. A retrográd Szaturnusz teljes ciklusa során tudattalan folyamatok kezdenek átalakulni a psziché mélyebb rétegeiben. A Vízöntő Szaturnusz most azt szeretné, hogy szabadulj fel a múlt terhei alól, azért, hogy “tiszta lappal”, felszabadultan és könnyedén tervezd a jövőt. A Szaturnusz tanításai kemények, tapasztalatok útján tanít téged. Megmutatja, mit szabad és mit kell tenni, mit vár el tőlünk a társadalom. A Szaturnusz le tudja nyomni az egót, így időnként csökkenti az ember látszólagos kontrollját az élet bizonyos területei felett.

Amikor a Nap trigon (120 fok) fényszöget alkot vele, rávilágít arra, mi az, amit a szőnyeg alá söpörtünk és így gyakorlatilag eltűnt egy időre. Az ezt követő hónapok tele lehetnek mély frusztrációval és haraggal, ami arra kényszerít, hogy foglalkozz az adott ügyekkel, türelemre tanít és végül arra, hogy elhárítsd az összes lehetséges akadályt, ami meggátol, hogy eljuss a probléma gyökeréig. Közben ez egó minden kísérletet megtesz, hogy visszaszerezze az irányítást.

A Nap inspiráló hatására ebben a néhány napban könnyebben ráláthatsz, hogy február végétől amikor a Szaturnusz belépett retrográd árnyékába:

 • Mi történt ebben az időszakban?
 • Hogyan reagáltál rá, és hogyan tudnál jobban kezelni mindent?
 • Hol kell felelősséget vállalni?
 • Hol kell meghúzni a határokat?
 • Mikor kell nemet mondani?
 • Mikor kell türelmet gyakorolni?
 • Miben kell bölcsebbnek lenni?
 • Miben van szükség erősíteni az önbizalmadat?
 • Hol ütközöl korlátokba?
 • Miben korlátozod saját magad?
 • Milyen terheket cipelsz?
 • Milyen félelmeid vannak?

Ezt egyéni szinten meg kell nézni, hogy a tranzit Szaturnusz mely életterületeden halad, hol áll meg és fordul vissza, kapcsolódik-e a születési képlet valamelyik bolygójával és hogyan kapcsolódik, a tranzit Nap melyik házat érinti, és természetesen a képlet egyéb sajátosságai is meghatározók.

Ez egy különleges időszak most azért is, mert a Nap éppen Nimród, a szakrális király feje fölött halad el az égen (koronázódik), tehát most nem csak a múlt terheitől szabadulhatsz meg, hanem szívbéli vágyaidat is meg tudod teremteni. Hogyan lehetséges ez, olvasd el az alábbiakat!

Nimród koronázásáról (június 16-19.) bővebben: Nimród koronázodik
Nimród csillagkép: Nimród csillagkép

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!

 

Születési idő és hely ismeretében

Asztrológiai elemzés

A születési dátumod csupán egy számnak tűnik, pedig sokkal több annál.