Vénusz – Spica együttállás

Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Csillagképek és állócsillagok » Vénusz – Spica együttállás
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.

Ragyogj abban, amiben a legtehetségesebb vagy!

Ma együtt áll a szeretet és szépség elvét képviselő Vénusz a Szűz csillagkép legfényesebb csillagával a Spicaval. A Szűz csillagkép kb. 14-15 ezer évvel ezelőtt vált az emberi tudat részévé, amikor egy új korszak és egy új istenség jelent meg a Föld precessziós mozgásának köszönhetően, ugyanis a tavaszi napéjegyenlőség ebbe a csillagképbe került. Bár a csillagképek akkor juttatják a legerőteljesebb energiát a Földre, amikor az adott csillagképben a nyári napforduló következik be.

Az elmúlt több ezer év során az egyes kultúrák különbözőképpen látták a Szűz csillagképet. Az egyiptomiak a szfinx építésével, melynek aratásistennő feje és oroszlán teste volt, fejezték ki a tiszteletüket az Oroszlán és Szűz csillagkép iránt. Felkerült a Denderah zodiákusra is Ízisz istennőként, aki búzakévét tartott a kezében, melyet elejtett, hogy létrehozza a Tejútrendszert. A Szűz uralkodott a nyári napfordulón i.e. 5000 körül, az emberi faj kialakulásának idején. Az aranykornak állítólag akkor lett vége, amikor már nem ő uralta a nyári napfordulót, az egyiptomiak ezt egyfajta válságnak tekintették, mert azt hitték, hogy az istennő elhagyta a Földet, hogy az ezüstkor emberei számára visszatérjen a mennybe. A Tejútrendszer, mely a kezéből leejtett búzából alakult, azt a korai hiedelmet tükrözte, hogy a Tejút a Nap kialudt átjárója, mielőtt az emberek fel nem fedezték a precessziót.

Az arabok Ártatlan Lánynak, a kínaiak Fagyos Szűzként ismerték. A görögök számára Demeter volt, az aratás istennője, aki visszavonult a Földről, amikor Plútó elrabolta a lányát. De Erigonéként is ismerték, aki annyira elszomorodott az emberek tettei miatt, hogy felakasztotta magát. A kereszténység idejére Mária lett, aki a gyermeket tartotta.

Bármivel is ruházzák fel a különböző kultúrák, a Szűz a terméshozó istennő archetípusa, tiszta és jó, valamint a férfiaktól független. Ő adja a négy évszakot, és ő a termékeny Föld forrása. A hangsúlyt a betakarítás ajándékaira és a Föld körforgására helyezi, nem pedig a kereskedelem világi céljaihoz. Tisztasága a szüzesség fogalmában tükröződött, nem a szűziesség mai értelmében, hanem a szűz jelentése régen egy olyan nő volt, aki képes volt uralni saját testét és szabadon szerethette azt, akit csak akart. A Szűz gyümölcsöző, termékeny istennő, nem pedig szűzies, ártatlan kamasz.

A Spicat az istennő kezében lévő búzakévének, az emberiségnek adott ajándékai szimbólumának tekintették. Ezek az ajándékok eredetileg az aratás és jutalom voltak. A búzakéve tehát a termesztés tudását az istennő ajándékát szimbolizálta, de mára már ezt a fajta tudást nem tisztelik.

A Spica, a búzakéve, a tudás és éleselméjűség szimbóluma és nem kapcsolódik semmilyen konkrét területhez vagy szakmához, inkább megmutatja a ragyogás lehetőségét abban, amit egy születési képletben érint.

Ha a Spica a Vénusszal kapcsolódik a képletben, akkor a szülött egy nagyon meggyőző személyiség, aki az igények kielégítésének mestere, valamint tehetséges a baráti kapcsolatok, hálózatok kialakításában és bővítésében.

Newton születésekor éppen a Spica kelt fel, ami kétségtelenül beragyogta az egész életét és hozzájárult tudományos pályafutásához. Mozartnak a Spica a Jupiterrel kulminált, a Napja pedig akkor nyugodott le, amikor a Spica a Nadíron volt. A Jupiter felnagyította a ragyogást az életében, a Nadiron levő Spica pedig biztosította, hogy munkája halála után is éljen és zseniális zeneszerzőként emlékezzenek rá.

Forrás: 
Bernadette Brady: Brady's Book of Fixed Stars, Star and Planet Combinations

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!