Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Előrejelzések (napi) » 2022.06.21. Kedd

Nyári napforduló – Rálátni és rálépni a helyes útra

Június 21-e a csillagászati nyár kezdete. Ezen a napon a leghosszabb a Nap égen megtett útja, a Ráktérítő magasságában tűz merőlegesen a földre. A Ráktérítő az északi szélesség 23,5 fokán átmenő szélességi kör. A Nap az északi félgömbön a Rák jegyébe lépve (11:13 perckor) hág a legmagasabbra, a Ráktérítő magasságába, itt megfordul, majd süllyedni kezd az Egyenlítő felé, ezért nevezik nyári napfordulónak.

A nyári napforduló pontja a Nimród csillagképben van, amely szimbolikusan a fény győzedelmét jelenti a sötétség felett (Nimród koronázódik). A nyári napforduló tengelye Nimród kezével és vállával kerül együtt állásba. Erőinket csak úgy tarthatjuk kézben, ha felvállaljuk sorsunkat. A csillagkép a fenti és a lenti ösvényeket is tudatosítani akarja, Nimród mind a két birodalmat megmutatja, a világosságot és a lélek mélyét, az „alvilágot”, csak észre kell venni és tudatosítani. Nimród beavatói minőségét jelzi égi egyenlítőn való helyzete: Nimród csillagkép 

A mai nap egy olyan fordulópont, ami egy új kezdetet is jelenthet, de csak akkor, ha sikerült rálátni és szembenézni a benned lévő „sötét” részeddel és felvállalni a saját sorsodat. Ez komoly belső munka, nem egy hétvégi gyorstalpaló, hosszabb ideig is eltartó mély, önismereti folyamat.  

A nyári napforduló képletében az MC (életcél, küldetés tengelye) és rajta a Merkúr együttáll a Bika csillagkép szemével az Aldebaran csillaggal. A Bika feje a rálátás üzenetét hordozza magában. Ez a három hónap abban segít téged, hogy meglásd az isteni minőséget, azt az utat, amit szántál magadnak. Nagyon fontos szerepet játszik a Merkúr, ő hozza a megértés üzenetét. Ez azért nagyon fontos, mert ugyan nagy a mozgásterünk, ott van a szabad akaratunk, de vannak olyan sarokpontok az életünkben, amelyeket nem tudunk megváltoztatni, csak megérteni és elfogadni. Viszont ezzel jelentősen megkönnyítjük az életünket és sokkal boldogabbak lehetünk.

A Nap pedig együtt áll a Polarissal, az Északi Sarkcsillaggal. A Sarkcsillag az égbolton az egyetlen mozdulatlan pont, körülötte forog minden, ő a te középpontod, a benned lévő örök változatlan és mozdulatlan, az isteni én. Ez az időszak tehát abban is segít, hogy megtaláld és eljuss a saját középpontodba és bármi történik, ne tudj kibillenni. Hogyan lehet ide eljutni? Csakis úgy, ha legyőzöd saját magadat, ha egy kicsit háttérbe tudod szorítani az egó akarását. Mert ha ide belűre eljutottál, akkor kint történhet bármi. Azt hiszem, ez most nagy segítség lesz nekünk, ha a hosszabb távú időszakot nézzük.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!