Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Előrejelzések (napi) » 2022.09.23 Péntek

Az őszi napéjegyenlőség napja, amikor az égi egyenlítő (Equator) metszi a Nap látszólagos útjtát, az Ekliptikaát (a másik ilyen hely a tavaszpont). Ez egy kozmikus időpont, kicsiben egy új korszak kezdődik. Zodiákus szinten a Mérleg jegyében, csillagképileg a Szűzben, annak is a múlt lábánál. Hogyan tudsz egy új korszakot elindítani? Úgy, ha el tudsz rugaszkodni, tovább tudsz lépni mindattól, amiben már nem lehet fényt aratni. Ez minden őszi napéjegyenlőség üzenete. Tehát vizsgáld meg mi az, amibe most bele vagy ragadva, mi az, amin tovább kellene lépni és ha tovább lépsz, akkor csodálatos 3 hónap vár rád.

A Nap a Mérleg jegyébe lép és alsó együttállásba kerül a retrográd Merkúrral, aki délután visszalép a Szűz jegyébe. Amikor a Nap a Mérlegben jár, rávilágít saját magunkra, hogyan működünk a kapcsolatainkban. Ilyenkor könnyebben kötünk kompromisszumot, törekszünk az egyensúly, a harmónia és a béke megtartására. A döntéshozatal nagyobb kihívást jelenthet, minden helyzet mindkét oldalát mérlegeli szeretnénk, és néha ez a folyamat végtelennek tűnik. Jobban aggódunk amiatt, hogy ne tereljünk másokat rossz irányba, igyekszünk tapintatosabbak és toleránsabbak lenni. Ügyeljünk arra, hogy ne menjünk bele a túlzott passzivitásba, ne legyünk öncélúak, túl határozatlanok és felületesek.

A Nap-Merkúr alsó együttállás azt a 11 napos időszakot követi, amikor feltárhattuk azokat a problémákat, amelyek közvetlenül kapcsolódnak ahhoz a házhoz, amelyen a Merkúr áthalad a képlenünkben. Ilyenkor csökken a kezdeményező tevékenység, és lehetővé válik a tudattalan működése. Ami itt az együttállás során feltárul, az megfelel az új kezdetnek, amely a Merkúr direktbe fordulásakor, október 2-án jelenik meg.

A Merkúr retrográd utazása éppen a felénél tart. Türelmetlenebbnek érezhetjük magunkat, de a folyamat felgyorsítása egyszerűen nem megy. Most egy kicsit passzívabban kell fogadni a jelenlegi viszonyokat, a jövőnket így alapozhatjuk meg. Hagyományos megközelítésben például nem írunk alá szerződéseket, nem kezdeményezünk új vállalkozásokat vagy nem hajtunk végre nagyobb vásárlásokat. Szimbolikusan ellentétes erők működnek, amelyek némileg úgy működnek, mint a vészfékkel történő vezetés – az új kezdetek izgalmas energiája és a visszafogottság érzése belső feszültséget kelt és frusztrációként élehető meg, mert képtelenség teljesen kiforrott ötletek megfogalmazására. Az elkövetkezendő 10 nap során engedni kell bizonyos mozgásteret az új potenciálok, lehetőségek kibontakoztatására, de ezt a szakaszt inkább egy oktató időszaknak foghatjuk fel, a bizalom és az elengedés terén is tanulságokat vonhatunk le. Esetleg érdemes beilleszteni egy ideiglenes változtatási tervet is elkerülve a súlyos hibákat.

Amikor pedig a Merkúr visszahúzódik a Szűz jegyébe (szeptember 23 – október 11), akkor arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen kézzelfogható eredményt tudunk felmutatni. Az ördög a részletekben rejlik, mondja az éles tekintetű, józan eszű és logikus Szűz. Tekints át mindent a hátrálás ezen szakasza során. Rendszerezd és egyszerűsíts a dolgokat, készíts ütemterveket, nézd át a pénzügyeidet. Fókuszálj az egészségedre is, gondoskodj jobban magadról! Nézd meg, hogyan tudnád csökkenteni a stresszt az életedben? Változtass az étrendeden, ha szükséges, csökkentve a gyulladást és javítva a bélrendszer egészségét, ami az erős immunitás kulcsfontosságú összetevője (a Szűz irányítja az emésztést).

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!