Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Előrejelzések (napi) » 2022. 45. hét – Bika telihold

Bika telihold teljes holdfogyatkozással – karmikus számlák rendezése

A héten tovább folytatódnak a múlt heti T-kvadrátban szereplő bolygók egymással alkotott fényszögeinek bepontosulásai. Lehetne külön-külön értelmezni őket, de felesleges. A hét fő eseménye a keddi teljes holdfogyatkozással járó telihold, melynek erőteljes energiái meghatározóak lesznek az elkövetkezendő időszakra.

Bika telihold teljes holdfogyatkozással

Kedden 12:02-kor teljesedik ki a Telihold a Bika-Skorpió tengelyen, ami teljes holdfogyatkozással jár.

A teliholdak lelkiségünkre hatnak, és eleve feszültséget és nyugtalanságot gerjesztenek. Az Uránusz hatására ez a Telihold még jobban fel lesz töltve impulzív energiákkal. Nem árt odafigyelni magunkra és másokra most is, különösen a hét első felében. Folytatódnak a május 16-i Skorpió teliholdkor, és az október 25-i Skorpió újholdkor aktuálissá vált témák, melyek most kiegészülhetnek váratlan, meglepetésszerű, viharos eseményekkel is.

Ez a telihold azért is különleges, mert teljes holdfogyatkozással jár. A holdfogyatkozások mindig a felszálló holdcsomópont közelében alakulnak ki és nagy intenzitást hordoznak az energetikájukban. Hozhatnak sorsszerű vagy karmikus eseményeket, amelyek valamilyen módon megváltoztathatják életútunkat.

Holdfogyatkozáskor a Föld a Nap és a Hold között van, és a Föld árnyéka a Holdra vetődik. Szimbolikusan ez azt jelenti, hogy a tudatosság (Nap) megvilágítja a lelket (Hold), azonban az háttérbe szorul a fizikai, testi szinttel (Föld) szemben.

A fogyatkozás a Saros 136. nevű ciklushoz tartozik, melynek 72 fogyatkozása közül ez a 20. hely. A sorozat 1680. április 13-án kezdődött és 2960. június 1-én zárul. A Saros 136. sorozat teljes időtartama 1280,14 év. (https://www.eclipsewise.com/lunar/LEprime/2001-2100/LE2022Nov08Tprime.html)

Ez a holdfogyatkozás 85 percig tart. Szabály szerint annyi hónapig érezteti hatását, ahány órán át tart. Hazánkból nem lesz látható (ahonnan látható: Ázsia, Ausztrália, Csendes-óceán, Amerika), és nem is tartozunk sem a Bika, sem a Skorpió jellegű országok közé. De azért ettől függetlenül hatni fog ránk.

A telihold fő fényszögkörnyezetét az a T-kvadrát alkotja, melyről múlt héten írtam. Ismétlésképpen, a háromszög alapját képezi a Nap-Merkúr-Vénusz -Leszálló holdcsomópont együttállás szemben vele az Uránusz-Felszálló holdcsomópont együttállás, a háromszög csúcsán pedig a Szaturnusz áll, kvadrátban mindkét formációval.

Előrejelzések: 2022 44. hét

Röviden arról van szó, hogy a Nap rávilágít a karmikus múltunkra, a hozott hajlamainkra, beidegződéseinkre, tehetségeinkre, ambícióinkra, ösztönös védekező mechanizmusanikra. Az Uránusz meg akar szabadítani azoktól az energiamintázatoktól, amelyek feleslegesek számunkra sorsfeladatunk beteljesítéséhez. A Szaturnusz azonban behúzza a kéziféket, kihívás elé állít, akadályokat, nehézségeket is hozhat, próbatételre késztet, kicsit levizsgáztat. Az anyagi céljaidtól egy magasabb rendű cél felé irányít. Ő a küszöb őre, és a küszöböt csak az lépheti át, aki képes szembe nézni a félelmeivel, felvállalja a Szaturnusz által kijelölt karmikus feladatát, akár áldozatok árán is és nem megkerülni akarja.

A Nap-Hold együttállás a Kos és a Mérleg csillagai alatt teljesedik ki. Itt az ideje a múlt rendezésének, a harmónia és az egyensúly megteremtésének belső világunknak, mely szinkronban van azzal, hogy a külvilágunkban milyen események történnek velünk.

A Hold a Kos csillagkép alatt halad és együttáll a Cet csillagkép alfa csillagával a Menkar csillaggal. Hírtelen felbukkanhat valami a mélyből, napvilágra kerül, tudatosulhat egy rejtett belső, titkos részed. Erőt kapsz ahhoz, hogy szembenézz vele és elindulj a valódi küldetésed, sorsfeladatod felé.

A Nap-Merkúr felső együttállás a Mérleg csillagkép alfa csillagával a Zuben Elgenubi csillaggal áll együtt, ez a mérleg múlt serpenyője. Ráláthatsz és megértheted karmikus múltadat, megmérettetik a szíved is, tudsz-e szeretni valójában?

A Merkúr kazimi, a Nap szívében, erős, védett és méltóságteljes helyen van (kevesebb, mint 8 ívperc pontosságú az együttállásuk). Az elme és az önkifejezés összhangban van. A gondolatok, szavak, kommunikáció, az írás hatása felerősödik, az információ gyorsan áramlik. Tiszta rálátást és megértést hozhat egy adott életterületen. A lehetőségeink kezdenek körvonalazódni, kitekintünk a jövő felé, mit szeretnénk létrehozni és megvalósítani, előkészítjük az utat a továbbhaladás felé.

A Vénusz a Mérleg csillagkép béta csillagával áll együtt. Itt ráláthatsz a múltra és jövőre egyaránt, ez a tökéletes belső egyensúly pontja. Eljött tehát az igazság pillanata, a múltban történtek kiegyenlítésre kerülnek.

A holdfogyatkozás során zodiákus szinten a Bika-Skorpió tengely analógiái lesznek érintve erőteljesen. A biztonság, otthon, kényelem, stabilitás, bírtoklás, az anyag, az értékek és a fizikai szint témaköre szemben a változás, átalakulás, a mélységek, a lelki és szellemi szint témaköreivel. Érdemes elgondolkozni azon, hogy állsz ezekhez a fogalmakhoz. Mi az, amihez túlságosan ragaszkodsz? Mi az igazi érték számodra? Mi az, amin már régóta változtatásra szorul az életedben? Mi akadályoz a változásban? Mitől és hol érzed magad biztonságban? Ezzel kapcsolatban milyen érzések, félelmek jönnek fel?

Használd ki ezt az alkalmat, természetesen vállalva döntéseid során a felelősséget és a következményeket. Menj le nyugodtan a mélységeidbe, hidd el jobb lesz most önként megtenni, mint mikor a sors kényszerít majd bele. Vizsgáld felül értékrendszeredet, nézz szembe a megoldatlan problémákkal, most itt a lehetőség, hogy változtass.

Az Uránusz megrázza a Bika által képviselt témákat, most főleg a biztonsággal és állandósággal kapcsolatos elképzeléseinket gyökeresen át kell kialakítani és új alapokra tenni. A Bika ura a Vénusz a Skorpióban halad, a Mars és a Plútó uralma alatt bátorságot és szenvedélyességet hoz.

A Telihold hatása nem csak a kísérő fényszögek miatt lesz kiemelkedő, hanem azért is, mert a képlet Bak aszcendensén a Plútó emelkedik. Megmutatkozik a hatalom. Pszichológiailag azt jelenti, hogy feljön valami a tudatalattiból, napvilágra kerül. Ez lehet egy titok, de egy olyan részeddel is szembesülhetsz, amiről nem is tudtál, vagy régen elnyomtad magadban, mert nem akartál vele szembesülni. A Plútó hozza radikális változásokat is, gyógyító erejének hatására teljesen újjászülethetsz, és kiemelkedhetsz egy olyan helyzetből is, amiből eddig nem tudtál. A képlet MC-je úgy, mint az újholdnál, szintén a Skorpió jegyében áll, tehát a cél most nyomatékosan a teljes, gyökeres átalakulás, megújulás.

Egyéni szinten főleg azokat érinti, akiknek valamilyen módon hangsúlyos a képletében a Bika-Skorpió tengely (pl. személy jelölő bolygók, tengely, holdcsomópont áll ezekben a jegyekben). Azon életterületeken fejti ki hatását, ahol a Nap-Hold szembenállás létrejön. Itt lehet számítani olyan eseményre, ami fizikai szinten vagy beteljesülést, vagy lezárást hoz, itt lehetünk elégedetlenek, reagálhatjuk túl a dolgokat, érzelmeinket felnagyíthatjuk. Szembenézhetünk a blokkjainkkal és megszabadulhatunk az elmúlt időszak érzelmi terheitől is.

A Teliholdnak lesznek kisegítő aspektusai is, úgymint a szépség, harmónia, béke bolygója a Vénusz, valamint az égi kommunikátor a Merkúr harmónikus (trigon) aspektusai a mélylélek bolygójával, a Neptunnal. A Neptun serkenti kreativitásodat, képzelőerődet, érzékenyebbé válsz, és a lelki dolgok is jobban foglalkoztatnak. Feltölti az energiákat romantikával, szerelemmel, együttérzéssel és segítőkészséggel, valamint segít ráhangolódni az intuícióidra is. Szépséget és szeretetet hoz, és talán egy kicsit harmonizálja a telihold által kibillent egyensúlyt.

A hét a Vénusz szintetizáló (szextil) fényszögével zárul a nagy transzformátorral, a Plútóval, ami vasárnap pontosul be. A Vénusz a Plútó otthonában tranzitál, a Skorpió jegyében, így még intenzív szintre kapcsol a szerelem. A meglévő kapcsolat mélyebb szintre fejlődhet, mind spirituálisan, mind szexuálisan, megismerhetitek a kapcsolat eddig rejtett, de szép dimenzióit is. Ha nincs társ, egyre inkább vágyat érzel, hogy megoszthasd szeretetedet valakivel. Akár a megszállottságig is mehetnek a dolgok, hogy nem tudod kiverni a fejedből a másikat. Lehetséges, hogy titkos románcok is elkezdődhetnek a tranzit alatt. Bármilyen kapcsolat is alakul ki, a felületesség nem lesz elegendő, mély érzelmi szinten szeretnéd megélni a szerelmet.


Ajánló:

Holdnaptár nyomtatható (xlsx) öröknaptár

990 Ft

Holdfázisok öröknaptár jellemzői Azonnal letölthető Színezhető saját stílus szerint Álló vagy fekvő formátum Nyomtatható vagy PDF-be menthető A4-es méretű Excel formátumban   Csak beállítod az évet (2017-2030) amihez szeretnéd elkészíteni az éves naptárat, szükség esetén akár áprilistól-áprilisig, vagy októbertől-októberig is elkészítheted, nem szükséges januárral kezdődjön. Választasz egy színsémát, ami illik az otthonodhoz, íróasztalodhoz. Majd nyomtatóra…


Megnézem

SKU: holdfazisok-oroknaptar
Category: ,
Tags: , , , ,

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!