Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Előrejelzések (napi) » 2022.10.09 – Kos telihold

Vasárnap este 22:54-kor tejesedik ki a Telihold a Kos jegyében. A Nap a Mérleg jegyéből szemből világítja meg a Kos Holdat. A Telihold egy érzelmi időszak, az újholdkor megkezdett dolgok csúcspontja és a beteljesülés igéretét hordozza magában.

Csillagképi környezetét tekintve, ami a Telihold magas szintű szellemi vezérlőelve, a Hold a Visszaúszó Halakban, a Nap a Szűz csillagkép előrelépő lábánál azt az üzenetet hordozza magában, hogy végezz egy olyan belső munkát, ahol számot vetsz magaddal, az életeddel, az elmúlt időszakkal és minden olyan dolgot, aminek lejárt az ideje (helyzetek, kapcsolatok, belső minőségek, rossz tulajdonságok, téves hozzáállás, hitrendszer, gondolatok), azt zárd le. Ha ez sikerül, vagy egy újra és újra visszatérő helyzetet meg tudsz oldani másképp, akkor fogsz tudni egy lépést tenni előre, de addig amig ez nem valósul meg, addig fogod futni az ördögi köröket.

A Kos-Mérleg polaritást kapcsolat tengelynek nevezzük, ahol a Kos az „Én”, a Mérleg pedig a „Te” világát képviseli, itt a fő hangsúly az egyénnek a többi emberrel való személyes kapcsolatára vonatkozik. A Kos az önérvényesítésről, a Mérleg a kompromisszumról szól. A Mérleg Nap energiája révén tudatában vagyunk a kapcsolatok szükségességének és mindennek, ami a fenntartásukkal jár, az alkalmazkodás, a megbeszélés, a kedvesség és a harmónia megteremtése. A Kos Hold viszont önérvényesítő, vezető és bátor. A kettő között kellene megteremteni az egyensúlyt.

A Telihold fő feladata érdekeink érvényesítése, érzéseink kifejezése, belső érzelmi és lelki világunk előtérbe helyezése, a nőiség, anyaság, a befogadás, a gondoskodás és táplálás témaköre lesz az elkövetkezendő két hétben. Nem csak fizikailag, hanem érzelmileg is fel kellene nőni és beleállni a vállalt szerepbe. Meg kellene találni az egyensúlyt személyes szükségleteink kielégítése és a másik szükségleteinek kielégítése, valamint a függetlenség és a függőség között, mindezt úgy, hogy közben nem gázolunk bele a másik lelki világába.

A Mérleg Nap diplomatikus, egyenlőségre törekvő és tisztességes. A Kos Hold azonban a hitelességet a tapintattal szemben értékeli, és független erőfeszítések táplálják. A Telihold megvilágítja ezt a konfliktust.

Mivel a Nap a Vénusszal együttáll és a Szaturnusszal harmonikus (trigon) fényszögkapcsolatban van, tisztán ráláthatsz a kapcsolati és az anyagi területekre, könnyen tudsz cselekedni. Megnő az igényed a szerelemre, a szépre, az örömre, a nyugalomra, ugyanakkor mindeközben ésszerűen, határozottan és gyakorlatiasan tudsz cselekedni.

A Mars és a Neptunusz teremtő (kvadrát) fényszöge kihívások elé állíthat. Megkérdőjelezheti az általad meghatározott célokat és hatékonyságodat. Lényeges, hogy ismerd fel a kellemetlenségeket, nézz szembe velük és dolgozd át őket. Ne hagyd, hogy a félelmeid vagy a képzelgéseid legyőzzenek téged. Hagyatkozz önbizalmadra és saját belső erőforrásaidra. Győződj meg mindenről, amibe belevágsz, hogy valódi-e! A szívügyekkel is óvatosan, mert Mars szenvedélyes vágyai nem tükrözik pontosan a helyzet valóságát. Ugyanakkor most sorskérdés lemenni a mélylélek birodalmába, ugyanis a Neptunusz rajta van a Telihold képlet MC tengelyén. Tehát a megoldást az jelenti, hogy ha használod az intuíciódat, hallgatsz a megérzéseidre. Remek lehetőség olyan kreatív elképzeléseid megvalósítására fordítani az energiát, amelyekhez inspirációra és képzelőerőre van szükség, nem pedig tartós fizikai erőfeszítésre. Ehhez ad erőt a Mars a 12. házból, aki szintén fel van töltve ezekkel az energiákkal és még valamivel, a Tejút isteni energiájával, mivel egyvonalban áll a Capellával, az Auriga csillagkép legfényesebb csillagával, ami egy átjáró az istenek világából az emberek világába, ahonnan le tudod hozni az isteni energiákat.

A Merkúr szembenállása a Jupiterrel felhívja a figyelmet, hogy terveid és ötleteid megvalósítása során jobban figyelj oda a részletekre, a buktatókra, a lehetőségekre. Szűkítsd le a kört és kevesebb projektet vállalj be. A Jupiter áldásos és szerencsés természete nagy lehetőségeket kínál a sikerre, azonban a túlzott önbizalom és kapzsiság zavart helyzeteket is okozhat, netalán veszteséget is. Tárd fel az elképzelésid gyenge pontjait is, kérdőjelezd meg őket! Melyek azok, amik életképtelenek és rugaszkodj el tőlük!


Ajánló:

Holdnaptár nyomtatható (xlsx) öröknaptár

990 Ft

Holdfázisok öröknaptár jellemzői Azonnal letölthető Színezhető saját stílus szerint Álló vagy fekvő formátum Nyomtatható vagy PDF-be menthető A4-es méretű Excel formátumban   Csak beállítod az évet (2017-2030) amihez szeretnéd elkészíteni az éves naptárat, szükség esetén akár áprilistól-áprilisig, vagy októbertől-októberig is elkészítheted, nem szükséges januárral kezdődjön. Választasz egy színsémát, ami illik az otthonodhoz, íróasztalodhoz. Majd nyomtatóra…


Megnézem

SKU: holdfazisok-oroknaptar
Category: ,
Tags: , , , ,

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!