Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Előrejelzések » 2022. 10. hét

Vénusz-Mars a Vízöntőben

Tegnap a Vénusz, a szerelem istene (szerelem, pénz) és a Mars a háború istene (energia, cselekvés, vágy) átléptek a Vízöntő zodiákus jelébe.

A Vízöntő jegyenergiát sokan félreértik. Azt tartják róla, hogy egyéni és individuális, tehát olyan, ami egyedüli és senki máshoz nem hasonlítható és saját belső indíttatásából különbözik a többiektől. A Vízöntő energia azonban nem az egyéniséggel foglalkozik, sőt még fel is lázad az egyéni értékrendszerrel szemben. A szemben levő jegy, az Oroszlán (kreatív individualitás) ellentétjét szimbolizálja. A Vízöntő lázad a fennálló struktúrák ellen, vagy elutasít egy számára elavult világszemléletet. A Vízöntő nagyon rendhagyó lehet, de ez nem azt jelenti, hogy individuális! Ugyanis a lázadás azt jelenti, hogy a lázadót behálózza az a dolog, amit elutasít. Az individualitás belűről jön, és nem az a vágy hajtja, hogy egy külvilágban észlelt dolog ellentétét tegye. A Vízöntő közösségi, csoportorientált, személytelen, gondolatai és elvei által motivált és az egyes ember kreatív önmegvalósításánál fontosabbnak tartja a csoport érdekeit. Nem a lassú fejlődésről híres, mindent azonnal akar megvalósítani, akár úgy, hogy mindent szétzúz és átalakít, ami az újában áll.

Ebben a hűvös és kiszámíthatatlan energiában halad a Mars és a Vénusz, még a Plútó karjaiban, aki szintén nem a finomságairól híres, hanem a radikális átalakító erejéről, ami tömegeket érint, de elhozza a teljes megújulást, a gyógyulást is! Tehát mind kollektív, mind egyéni szinten elhozza a felszabadulást. De mitől szabadít fel? Ez nem a hétköznapi értelemben vett szabadság, ez teljesen más. Segít megszabadulni a mások terheitől, hogy legyen elég a sajátod hordozásához, segít a múlt terheit letenni. Meggyorsítja az elszakadás folyamatát, feloldja a kötéseket és az erőssé vált egot. A Vénusz április 6-án, a Mars április 16-án lép át a Halak, a végső feloldódás jegyébe, előtte mindketten találkoznak Szaturnusz mesterrel, aki gondoskodik arról, hogy tényleg csak az maradhasson, ami kiállta a próbát, valódi és időtálló.

Nap-Jupiter-Neptun a Halakban

A hét másik meghatározó energiája – ami dinamikusan kapcsolódik (félkvadrát) a Vénusz-Mars-Plútó hármasához – a saját hazájukban, a Halak zodiákusban haladó Jupiter (hit, remény, bölcsesség, béke) és Neptun (mélylélek, önzetlen szeretet) bolygók, melyeket a Nap összeköt, ezáltal segít rávilágítani mi az igazság, mi az (vagy ki az), amiért érdemes akár óriási áldozatot is vállalni és mi az, amit el kellene engedni. Ha eddig nem sikerült, most könnyebben fogsz tudni megbocsátani, akár másnak, akár magadnak. Az égi segítség ehhez most érzékenységen, intuíción, álmokon keresztül jöhet. Most sokkal együttérzőbbek, szolgálatkészebbek, jótékonyabbak, odaadóbbak, nagylelkűek vagyunk. A héten Sorskérdés, hogy milyen testi, lelki, szellemi állapotban vagy, mert a Jupiter hatására a Nap által megvilágított Neptuni energiák óriássá nőhetnek. A Halak Neptun utat nyithat a tudatalatti világába, megnyílhatunk egy spirituáisabb életszemlélet felé, ugyanakkor sokkal sebezhetőbbé is válhatunk, a Neptun feloldhatja személyes határainkat. Figyeljünk arra, hogy kinek vagy minek nyílunk meg, könnyebben becsaphatnak, kerülhetünk függőségbe és válhatunk áldozattá. Most tényleg fontos középpontban maradni és a lehető legtudatosabban használni az energiákat. Az élet jóságába vetett hit, a pozitív jövőkép is meghozza jutalmát.

Nagyszerű időszak meditációra, a hálaadó imára, megbocsátásra, melyekhez az alábbi időpontokat javaslom:

Hálaadó ima:

  • március 7. hétfő délután (Hold-Jupiter szextil)
  • március 10. csütörtök reggel (Hold-Jupiter kvadrát)
  • március 12. szombat este (Hold-Jupiter trigon)

Meditáció:

  • március 8. kedd reggel (Hold-Neptun szextil)
  • március 10. csütörtök este (Hold-Neptun kvadrát)
  • március 13. vasárnap reggel (Hold-Neptun trigon)

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!