Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2023. 24. hét

2023. június 12-18.

Hétfő 06.12.

Hold-Mars trigon

A Kos Hold harmonikus kapcsolatba lép a Marssal. Bátorságot ad és kezdeményezésre, a kezdő lépések megtételére ösztönző tranzit. Nyugodtan hallgathatsz a megérzéseidre, mert intuitív módon tudni fogod, mit kell tenned, különösen a kapcsolatokban. Ilyenkor határozottabb, nyíltabb és közvetlenebb vagy tudod, mit akarsz. Őszintén fejezed ki érzéseidet, és bátrabban oszthatod meg szenvedélyes vágyaidat. Lelkesebb vagy, és jobban ki tudsz állni magadért és családodért.

Kedd 06.13.

Vénusz- Szaturnusz kvinkunx

A szeretet és szépség elvét kifejező Vénusz tanító jellegű kapcsoltba lép a bölcs Szaturnusszal. Ez a tranzit visszafogottságot, korlátokat és akadályokat hozhat a szerelmi életedet és pénzügyeidet érintően. Jobb, ha most egy kicsit egyedül vagy és nem mész társaságba. Ha párkapcsolati problémáid vannak, akkor nézd meg azt, hogy hol vagy te a felelős a kapcsolat nehézségeiért és igyekezz változtatni ezen. Az is lehet, hogy a szükségesnél több felelősséget vállalsz, hogy biztosítsd a kapcsolat folytatását. A pénzügyeidet tekintsd át, nézd meg hol állsz, ha esetleg adósságaid vannak, célszerű lenne azokat is rendezni, a nagy költekezés most nem javasolt.

Hold-Plútó kvadrát

Belső érzelmi változáson mehetsz keresztül. Lehet, hogy nehéznek fogod megélni, de nem baj, figyeld meg, hogy mi a nehéz, így megérted, mit kell megfejlődnöd. Ez egy belső változás, melynek kézzelfogható eredménye lesz.

Hold a Bikában

Este a Hold átlép a Bika jegyébe. A nyugalom, a biztonság, a béke és a kényelem vágya és érzése tölt el bennünket. Jól esik lazítani, leállni, kényelembe helyezni magunkat. Jó alkalom lehozni az anyagba elképzeléseinket, hosszútávú kapcsolatok indításához, pénzügyi tevékenységekhez, de figyeljünk rá, hogy ne legyünk makacsok és anyagiasak.

Szerda 06.14.

Hold-Jupiter együttállással indul a reggel, mely az optimizmus, boldogság és az elégedettség hangulatával tölt fel. Odaadóbb, gondoskodóbb, támogatóbb vagy. Jó alkalom nyilvános szerepléshez, spirituális tevékenységhez, különféle kulturális kapcsolatok létesítéséhez.

Majd nem sokkal később a Szaturnusszal lesz harmonikus (szextil) kapcsolatban a Hold, stabilitást és biztonságot hozva érzelmeidet és családi életedet illetően. Képes vagy nagyobb önfegyelmet gyakorolni és felelősségteljes döntéseket hozni. Türelmesebb, óvatosabb és visszafogottabb vagy. Jó alkalom a mélyebb és komolyabb érzelmeidet megosztani szeretteiddel, és tettekkel bizonyítani, mennyire szereted őket.

Aztán a Hold feszült kapcsolatba (kvadrát) kerül a Vénusszal, majd a Marssal, úgyhogy könnyebben kibillenhetsz az érzelmi egyensúlyból.  Ha van benned tudat alatt neheztelés vagy harag, akkor ezek az érzések most feljöhetnek. Nem szerencsés ezeket visszafojtani, legyen bátorságod szembenézni velük.

Csütörtök 06.15.

Hold-Uránusz együttállás

Impulzív energiák indítják a napot. Hirtelen benyomások, tudatalatti impulzivitások érhetnek. Megborulhatnak a párkapcsolatok, közeli kapcsolatok, a családban lehetnek viták, váratlan események. Legjobb, ha ösztönösen cselekszel, a túl sok gondolkodás nem hozza meg az eredményt. Ilyenkor lehet kockáztatni és nem figyelembe venni a társadalmi elvárásokat.
Olvasd el, mekkora bulit fognak csapni!

Merkúr-Szaturnusz kvadrát

Az égi kommunikátorunk feszült kapcsolatba (kvadrát) kerül a Szaturnusszal. Jöhetnek negatívabb gondolatok, magányosabbnak érezheted magadat. A kommunikáció nehezebb lehet, több félreértés adódhat. Könnyen megbánthatjuk egymást, figyelj oda a kommunikációdra, de az is előfordulhat, hogy közeli kapcsolatokban elszakadásra vagy távolságtartásra kerül sor. Fontos döntések esetében szánj elegendő időt az átgondolásra. Jó időszak a kemény szellemi munkához, amit javasolt egyedül végezni és odafigyelni a részletekre.

Péntek 06.16.

Hold az Ikrekben

Hajnalban a Hold átlép a könnyed, szellős Ikrek jegyébe, melynek hatására kíváncsiak leszünk, alapvető igényünk, hogy kommunikáljunk, gondolkodjunk és tanuljunk, egyszerre több tevékenységet is tudunk végezni. A változatosság vágya és az ösztönös kíváncsiság motivál bennünket. 

Hold-Szaturnusz kvadrát

Ma egy kicsit nehezebb lehet a kapcsolódás másokhoz. Feljöhetnek nyomasztó érzések a múltból, érezheted szomorúbbnak, magányosabbnak, elszigeteltebbnek magadat. A kapcsolatokban ilyenkor könnyen kialakulhat érzelmi hidegség, távolságtartás. Figyelj oda, hogy ne vetítsd ki másokra a negatív érzéseidet, hanem vállalj felelősséget értük!

Szombat 06.17.

Merkúr-Vénusz szextil

Könnyebben el tudod mondani a társadnak, amit szeretnél, jobban és könnyebben ki tudod fejezni magad, szavakba is tudod önteni érzéseidet, szeretetedet a másik iránt. Ugyanakkor te is kaphatsz kedvességet, bókot, ajándékot vagy akár pénzt is. Jó alkalom a kreatív alkotó tevékenységekhez, a művészi képességek fejlesztéséhez, íráshoz, zenéhez, kézművességhez. Jobban megy a tárgyalás, gördülékenyebb a kommunikáció, a vitás helyzetek könnyebben megoldhatók. Kiváló alkalom társaságba menni, randevúzni, vagy akár a régi kapcsolatokat megújítani.

Szaturnusz retrográd

Szombaton 19:27-kor a Szaturnusz megkezdi szokásos hátráló mozgását a Halak 7°13’-én, melyet november 4-ig folytat, és a Halak 0°30’-ről indul újra előre. A rend, a felelősség, a sors őrének bolygója retrográd időszaka az az időszak, amikor lelassítjuk és egyensúlyba hozzuk társas életünket belső világunkkal. A Szaturnusz karma bolygó, ő a mester, aki tökéletes gyémántot szeretne csiszolni belőled. Eszközei nem olyan finomak, mint a Jupiter bolygó lágy tanításai. A Szaturnusz tanításai kemények, a tapasztalatok útján tanít téged. Megmutatja, mit szabad és mit kell tenni, mit vár el tőlünk a társadalom. A Szaturnusz le tudja nyomni az egót, így időnként csökkenti az ember látszólagos kontrollját az élet bizonyos területei felett. A retrográd Szaturnusz lehetőséget ad arra, hogy áttekintsük személyes szabályainkat, hogy lássuk, milyen belső tényezők és érzelmi motivációk befolyásolnak minket. Most nem a külső, hanem a belső határok kerülnek előtérbe. Vizsgáljuk meg ezeket a határainkat és az azzal kapcsolatos kudarcainkat, csalódásainkat.

Olvasd el, hogyan bulizik a Szaturnusz

Vasárnap 06.18.

Ikrek újhold

A Nap és a Hold együttállása június 18-án vasárnap 6:37-kor teljesedik ki az Ikrek jegyének 26°43’-én. Az újholdak általánosságban egy ciklus végét és egy új ciklus kezdetét jelzik a kreativitás energiáját hordozva magukban. Ez a legjobb alkalom, hogy elgondolkodj, min szeretnél változtatni, milyen újdonságokat szeretnél bevinni az életedbe. Nézd meg, mit szeretnél tovább vinni az új korszakodba, és mi az, ami már nem szolgál, idejét múlt. Válj meg tőle, hogy ne eméssze fel többé az energiáidat!

A levegős Ikrek a kíváncsiságáról, gyors észjárásáról, az információ átadásának egyszerű módjáról, a közvetlen környezetünkről szól. A Hold szimbolizálja a tudatalattinkat, az érzeleminket. Az Ikrek jegyében létrejövő újhold felhozhat elfojtott érzéseket, melyeket most meg tudunk érteni és feldolgozni, valamint másokkal könnyebben megbeszélni. Az Ikrek újhold ciklusa kiváló arra, hogy fontos változásokat hajtsunk végre az életünkben, új ötletekkel gazdagodjunk, új terveket találjunk ki, anélkül, hogy azon gondolkodnánk, hogyan valósítjuk meg őket. Az újhold a Neptun kvadrátjában teljesedik ki, ezért nem biztos, hogy tisztán látjuk az új utat, így óvatosnak kell lenni, mert ítélőképességünk nem biztos, hogy megfelelően működik, és könnyen a neptuni illúziók világában találhatjuk magunkat. Ilyenkor érdemes ezt tudatosítani, és hallgatni a belső ösztönös megérzéseinkre, mielőtt megtesszük a következő lépéseket.

Hold a Rákban

Délután a Hold átlép saját hazájába a Rák jegyébe. Ez alatt a néhány nap alatt az összetartozás, a biztonság érzése motivál bennünket. Érzéseink mélyen átjárnak, így ideális alkalom arra, hogy kapcsolatba lépjünk azzal, ami motivál bennünket. Jó időszak a személyes szükségleteinkkel foglalkozni, családunkkal tölteni minél több időt, ideális a lakberendezéshez és gyógyítói tevékenységek folytatásához.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!