2022. 44. hét – Felszabadulhatsz, ha kiálltad a próbát!

Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Előrejelzések (napi) » 2022. 44. hét – Felszabadulhatsz, ha kiálltad a próbát!

A múlt heti erőteljes energiákat követve, melyet főként a napfogyatkozással kísért Skorpió újhold jelentett, ránk férne egy kis lélek pihenő. A Jupiter visszahátrált a Halak jegyébe és december 20-ig ott is marad, hatására egonk kissé visszahúzódik, együttérzőbbek és intuitívabbak leszünk. Talán meglátjuk a felszín alatt megbúvó dolgokat, a hamis illúziókat, vágyakat, melyeket nem vettünk figyelembe. A retrográd szakasz szembesít a belső igazságunkkal és értékrendszerünkkel is. A Mars is elindult a Földről nézve hátrafelé az Ikrek jegyében, január 23-án indul újra előre. Így ő is arra késztet, hogy vizsgáljuk felül motivációinkat, és nézzünk szembe a rejtett és megoldatlan problémákkal.

A Szaturnusz mester is behúzza egy kicsit a kéziféket. Azt mondja, hogy mindent a maga idejében! Ez jó vagy rossz hír, egyén függő és nézőpont kérdése, és csak utólag fog kiderülni. Könnyen lehet, hogy akadályoztatva érzed magad és nem tudsz kitörni egy bizonyos helyzetből, és megvalósítani azonnal a vágyott dolgot. De az is lehet, hogy áldásnak fogod érezni, hogy a fürdővízzel együtt nem öntötted ki a gyereket is.

Az égen feláll egy háromszög, ami meghatározza a heti energiákat, főleg a hétvégét és még az egész jövő hetet is, mert akkor pontosul be a Nap-Uránusz oppozíció és sorra a kvadrátok a Szaturnusszal (Vénusz, Merkúr, Nap), az Uránusz kvadrát már nem lesz pontos, de hatótávolságon belül marad még egy ideig.

Tehát a háromszög alapját képezi a Nap-Merkúr-Vénusz-Leszálló holdcsomópont együttállás szemben az Uránusz-Felszálló holdcsomópont együttállással, a háromszög csúcsán pedig a Szaturnusz áll, kvadrátban mindkét formációval. Ő a fókuszbolygó, a kulcsfigura ebben a történetben. A Nap rávilágít a múlt, az előző életek karmáira. Ráláthatsz és megértheted, és fel is szabadulhatsz, az Uránusz ebben segít. Meg akar szabadítani minden kötöttségtől, inspiráló energiája akár zseniális gondolatokat is ébreszthet benned. Ugyanakkor nagy az esély a váratlan és meggondolatlan cselekedetekre, eseményekre is főleg párkapcsolati és pénzügyi téren, ami lehet, hogy elsőre jó megoldásnak tűnhet, de alapjaiban meg is rázhatja a személyiséget és a biztonságérzetet. De szerencsére ott a Szaturnusz.

Általánosságban mit mutatnak ezek az energiák?

Először is két olyan archetípus kerül egymással szembe – a Vénusz behúzza a még nem pontos szembenállásban levő Napot és Uránuszt – amelyek az állatőv legellentétesebb energiáit fejezik ki. A Nap a kreatív, individualista Oroszlán uralkodó bolygója az egyéniség, az individuális értékek elismerésével és hangsúlyozásával függ össze. Az Uránusz a lázadó és formabontó Vízöntő jegy uralkodó bolygója, pedig a személytelen, gondolatai által motivált, közösségi, csoportorientált minőség, aki az egyén érvényesülésénél és önmegvalósításánál sokkal fontosabbnak tartja a közösségben, társadalomban lezajló változásokat. Az Oroszlánt jóval kevésbé érdekli a csoport és a többiek, a saját küldetését szeretné beteljesíteni. A Vízöntő logikus, következetes és elvszerű, az Oroszlán teátrális, intuitív, kreatív és inkább hinni akar a grandiozitás világában és a csodákban, hogy valami nagyszabású történetté alakítsa az életét.

Általában mindenki annyira örül a Vízöntő felszabadító energiának, amit összetévesztenek a szabadossággal, ami az alacsony szintű megnyílvánulási formája ennek. Ha a Vízöntő energia elszabadul, akkor minden jó szándéka ellenére könyörtelenül ki fogja írtani az egyéniséget, az egyéni boldogulás lehetőségét. Ennek hajnalán vagyunk még egyelőre, bár már megkezdte munkáját azzal, hogy lebontja és megváltoztatja erkölcsi-, kulturális és normarendszereinket. Közben az elnyomott Oroszlán energia is destruktívvá válik, mivel erőszakkal kell kitörnie, igazi diktátorrá, megalomániássá válik és csak saját különlegességével azonosul. Ideális esetben az emberiségnek e között a két archetípus között kell megtalálni az egyensúlyt az elkövetkező két és félezer évben.

Térjünk vissza az égi formációra.

Ha a Napot különösen a Skorpió jegyében a lélekérzékelésnek fogjuk fel, megmutatja, mi van a lélek mélyén, milyen a lélek természete, milyen képek, vágyak és félelmek rejtőznek benne, mik a cselekedetek mozgatórugói. Most, hogy kap egy inspirációt az Uránusztól, hírtelen szembe kell nézni azzal, hogy ki vagy, mit akarsz tenni, mire vágysz. Céljaid és identitástudatod hirtelen megkérdőjeleződik.

Az Uránusz cselekvésre sarkall, nagyon impulzív energia. Késztetést érezhetsz arra, hogy új és izgalmas dolgokat próbálj ki. Fontos lesz a szabadság és a függetlenség keresése, úgy szeretnéd csinálni a dolgokat, ahogyan szeretnéd, más beleszólása nélkül. Olyan érzésed lehet, hogy meg kell tenned valamit, amitől félsz, és eltávolodni attól, amit nem szeretsz. Olyan, mint egy villámcsapás, megkérdőjelezi a fennálló struktúrákat, megszabadíthat a már nem működő dolgoktól és új tevékenységre inspirálhat.

Legyél nyitott az újdonságokra, az új lehetőségekre. Jobban jársz, ha nem állsz ellen az új és szokatlan késztetéseknek és körülményeknek, mert ellenkező esetben ez az energia negatív módon is megnyílvánulhat. Az alkalmazkodó képtelenség vitákat és nézeteltéréseket, esetleg elválást is szülhet. Nézd meg, mi az, amit nem tudsz elfogadni a másikban. Különös, de nagy valószínűséggel ez a minőség a te részedet is képezi, csak nem változtatsz rajta és ezt igyekszik a külvilág a tudomásodra hozni.

Magas szinten ez az időszak megszabadít azoktól a korlátoktól, amit te vagy mások szabtak meg és sokkal szabadabban tudod kifejezni önmagad. Ki tudsz jönni az ördögi körből, ha megértél rá. Ugyanakkor nagy káoszt is tud okozni, és szélsőséges választások elé is állíthat, ha nem vagy elég tudatos magaddal kapcsolatban.

Amit a múlt heti Skorpió újhold is szimbolizált, feltárulhattak előtted azok a dolgok, amelyek nem megfelelőképpen működnek az életedben, de ha nem így történt, akkor most hírtelen megvilágosodsz. A Bika-Skorpió tengelyen előtérbe kerülnek a birtoklással, elengedéssel, stabilitással, anyagi javakkal, változásokkal való együttéléssel kapcsolatos kérdések. Ezeken a területeken igyekszünk több szabadságra szert tenni, és áttörni a felmerülő akadályokat. Az Uránusz azt szeretné, hogy elengedd, amihez görcsösen ragaszkodsz. Egyfajta felkavarást és forradalmat idéz elő. Arra késztet, hogy szabadulj meg a megszokott, elavult, megrekedt dolgoktól. Megkérdőjelezi a tekintély iránti tiszteletünket és az elköteleződésünket. Magadban őrlődhetsz, hogy szeretnél-e folytatni valamit, konfliktusba kerülhetsz a főnököddel, a hatósággal, ki akarsz szabadulni egy kapcsolatból, feszültséget érezhetsz, szabaddá akarsz válni, vagy ki szeretnél bontakozni.

Könnyen meg is lehetne lépni ezeket a változásokat, akár otthagyni csapot-papot, ha nem szólna közbe a Szaturnusz. Kihívás elé állít téged, akadályokat, nehézségeket is állíthat eléd, próbatételre késztet, kicsit levizsgáztat. Úgy érezheted, hogy nem tudsz egykönnyen szabadulni. De mindezt érted teszi, mert az anyagi céljaidtól egy magasabb rendű cél felé irányít. Ő a küszöb őre, és a küszöböt csak az lépheti át, aki képes szembe nézni a félelmeivel, felvállalja a Szaturnusz által kijelölt karmikus feladatát, akár áldozatok árán is és nem megkerülni akarja. Ha ezt meg tudod valósítani, utána már nem kell lemondani semmiről.

A Vízöntő Szaturnusz azt mondja, hogy helyezd előtérbe a közösség érdekeit, fogadd el a másikat olyannak, amilyen, ne akard megváltoztatni. Ne csak az egodat és a vágyaidat kövesd, hanem nézd meg azt, hogy mi a jó a másiknak, de ennek az az ára, hogy le tudj mondani az önérvényesítésről. Ez az Oroszlán Szaturnuszosoknak tényleg nagy kihívás lesz, mert ott pont a kreatív önkifejezést kellene erősíteni, de ez lesz a szép benne.

Ha ismered a képletedet, akkor nézd meg, hogy mely házban áll a Szaturnusz, mert az az életterület és a vele szemben levő (ez a T-kvadrát „üres lába”, a Szaturnusszal azonos fokon az Oroszlán jegyében) lesz most hangsúlyos, azon az életterületen lehet számítani kihívásokra, gátlásra, nehézségekre, itt kell a legjobban alkalmazkodni. Ezt kordában tartva tudod helyreállítani a kibillent egyensúlyt.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!