Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2023. 22. hét
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.

2023. május 29-június 4.

Hétfő 05.29.

Hold a Mérleg jegyében, Hold-Neptun szembenállás

Lelkiségünket, érzelmeinket és ösztönös reakciónkat kifejező Hold még a Szűz jegyében halad a délelőtt folyamán, így addig még a gyakorlati tevékenységeket helyezzük előtérbe, igyekszünk a dolgokat rendbetenni, megoldani a problémákat, segíteni másoknak, újra szervezzük és átgondoljuk a terveinket. Fontosabbak lesznek a részletek és jobban figyelünk az egészségünkre is. 11:45-kor átlép a Hold a Mérleg jegyébe és kapcsolataink kerülnek előtérbe. Ilyenkor hajlamosak vagyunk a problémákat diplomatikusan kezelni és könnyebben félre tudjuk tenni érzelmeinket, hogy elérjük azt a békét, amelyre vágyunk. Kerüljük a közvetlen konfrontációkat, nehezen hozunk döntéseket, mivel ilyenkor látjuk mindkét oldalt egy adott helyzetben, valamint attól félünk, hogy elveszítjük mások jóváhagyását. Jó alkalom az önvizsgálatra, a partnerrel, külvilággal, csapatmunkával és együttműködéssel járó tevékenységek végzésére. A déli órákban a Hold szembenáll a transzcendens, az ideális valóság és a spiritualitás bolygójával a Neptunusszal, melynek segítségével ráláthatsz lelked mélységeire, megnyílhat a tudatalatti világa, megnyílhatsz egy spirituálisabb életszemlélet felé. Jó alkalom a spirituális önfejlesztésre, meditációra, könnyebben tudsz kapcsolódni az intuícióidhoz.

Kedd 05.30

Nap-Hold trigon

Reggel a Nap harmonikus (trigon) kapcsolatba lép a Holddal. Ez a belső béke és egyensúly ideje. Nyugodt és kiegyensúlyozott vagy, hogy magadba nézz, és mélyebben megértsd, mit akarsz, mire van szükséged, és hogyan kell elérned. Segíteni tudsz másoknak is saját maguk megértésében. A kapcsolataid révén, különösen az ellenkező neműekkel, jobban megismered magad, mint máskor. Tanulmányozd személyes életedet, és találd meg, mit kell tenni, hogy kijavítsd a félreértéseket és nehézségeket másokkal, amelyek feszültséget keltettek közöttetek. A barátságok és a szerelmi kapcsolatok, amelyek e tranzit alatt kezdődnek, fontos következményekkel járnak a jövőben és erősen befolyásolhatják az élethez való hozzáállásodat.

Szerda 05.31.

Hold-Vénusz kvadrát

Délután a Hold feszült kapcsolatba (kvadrát) lép a Vénusszal, így azt érezheted, hogy nehezebben tudsz koncentrálni a kötelező feladatokra, a munkára. Ideális alkalom a társasági élethez, romantikához, az ingatag lábakon álló párkapcsolatok könnyen szenvedhetnek a hűtlenségtől, de még egy biztos kapcsolatban is adódhatnak félreértések. Ezt kivédheted, ha kompromisszumot kötsz a harmónia megtartásának érdekében. A pénzügyeket illetően is legyél körültekintő, könnyen beleeshetsz abba a csapdába, hogy a pillanatnyi hangulatodnak a hatására túlköltekezel.

Csütörtök 06.01.

Hold a Skorpió jegyében

Éjjel a Hold átlépett a Skorpió jegyébe, így a következő néhány nap az intenzív érzelmekről szól, melyek mélyen megérinthetnek, legyen szó szenvedélyről, lelkesedésről, bánatról vagy vágyról. Hozzáállásunk nem a felületesség tükrözi, az a vágy motivál bennünket, hogy a dolgok végére járjunk. A Skorpióban lévő Hold arra ösztönöz, hogy fedezzük fel saját erőnket. Kiváló alkalom arra, hogy önvizsgálatot tartsunk, megszabaduljunk félelmeinktől és korlátozó szokásainktól.

Mars-Szaturnusz kvinkunx

Az Oroszlán jegyében haladó Mars tanító (kvinkunx) kapcsoltaba lép a Halak Szaturnusszal, aki megfékezi a nagy lendületet és túlzott magabiztosságot. Úgy érezheted, hogy nehezebb megvalósítani vágyaidat, de ez azért van, hogy megtapasztald, számos helyzetben saját magad teremted meg a nehézségeket azzal, hogy ahhoz ragaszkodsz a konkrét elképzeléseidhez. Az az érzésed, hogy csak te tudod tökéletesen jól csinálni a dolgokat. Tudatosítanod kell, hogy te magad teremted meg a korlátaidat. A lassítás és az elcsendesedés segít ezt felismerni. A változó körülményekhez való rugalmas alkalmazkodással sokkal eredményesebb lehetsz és több sikert érhetsz el.

Péntek 06.02.

Hold-Merkúr szembenállás

A reggeli órákban az értelem és az érzelem szembe kerülnek egymással, ami megnehezíti a belső egyensúly megteremtését. Az egyik pillanatban túl analitikus a másikban túl érzelmes lehetsz. Érzéseidet nehezebben tudod megérteni és megosztani, illetve a mindennapi problémákat is nehezen érted meg. Mivel ilyenkor érzelmileg túl elfogult lehetsz, vagy nem érted meg a problémákat, ezért könnyen viták alakulhatnak ki. A fontos döntéseket ne most hozd meg. Igyekezz inkább kicsit visszavonulni és elmélkedni, ez segít csökkenteni a feszültséget és megérteni az érzéseidet.

Hold-Uránusz szembenállás

Délután a Hold az Uránusszal is szeme kerül. Jöhetnek váratlan és szokatlan helyzetek. Érezheted úgy, hogy több szabadságra, változásra van szükséged, ki szeretnél törni valamilyen helyzetből. A kisebb nézeteltérések nagyobb drámákká alakulhatnak. Most semmiképp ne hozz végleges döntést, pláne az érzelmi kapcsolatok tekintetében ne. Az ösztöneid és az intuíciód nem működnek megfelelően. Viszont kiváló alkalom arra, hogy önvizsgálatot tarts és megszabadulj félelmeidtől és korlátozó szokásaidtól és csinálj valamit egy kicsit másképp.

Szombat 06.03.

Hold-Vénusz-Neptun nagy trigon

Péntek éjfél után pontosodik be a szépség, harmónia és a mélylélek bolygójának harmónikus kapcsolódása, hatásukat egész hétvégén kifejtik. Tökéletes romantikához, kikapcsolódáshoz, álmodozáshoz, kreatív tevékenységekhez. Együttérzésed és a másoknak való segítségnyújtás iránti késztetésed fokozódik. A Vénusz a romantikus, földi szerelemről, a Neptunusz az isteni, transzcendentális, feltétel nélküli szerelemről szól. Ez az aspektus elhozhatja a mennyei szerelem érzését, vagy azt, hogy jobban rá tudj hangolódni az intuícióidra, a képzeleted segítségével megteremts magadnak mindent, amire csak vágysz. Péntek éjjel, szombat hajnalban még az a különleges, hogy bekapcsolódik hozzájuk a Hold is, és létrehoznak egy nagy harmónia háromszöget az égen a három a víz jegyben. A víz trigon a kövtekezőképpen működik: Összekapcsolódik az alapvető identitásunk és érzelmeink (Rák) a vágyainkkal, hogy összefonódjunk valami rajtunk kívülivel, melynek véget kell érnie (Skorpó), majd a forrással való újrakapcsolodás és az egység és teljesség elérése után (Halak) kezdődik előről a folyamat.

Hold a Nyilas jegyében

Aztán reggel átlép a Hold az optimista és vidám Nyilas jegyébe. Az igazság keresésének igénye motivál, és akár egy új nézőpont követésére is hajlandó leszel. A részletekre most nem vagy kíváncsi, hanem a nagy egészre koncentrálsz. Az új élmények és kalandok mély érzelmi igényt elégítenek ki. Vigyázz, mert könnyen túlzásokba eshetsz. Jó alkalom a kalandos tevékenységekhez, utazáshoz, sportoláshoz, fizikai aktivitáshoz, tanuláshoz.

Vasárnap 06.04.

Nyilas Telihold

A telihold vasárnap reggel 05:41-kor teljesedik ki a Nyilas jegyében. A telihold a csúcspont, a rejtett dolgok napvilágra kerülhetnek, az újholdkor megkezdett dolgok beteljesülhetnek, levonhatjuk a következtetéseket és könnyebben elengedhetjük mindazt, ami már nem szolgál minket. A telihold felerősíti az érzelmeket, különösen azokat, amelyeket elfojtunk, felerősíti az intuíciót, így könnyebben ráérezhetünk arra, hogy mi a gyökere negatív érzéseinkek, mi okoz feszültséget és diszharmóniát életünkben. Ilyenkor könnyebben tudunk kapcsolódni saját magunkkal, a felsőbb énünkkel, ha odafigyelünk belső hangunkra és álmainkra, azok jó útmutatóul szolgálhatnak és segítő megoldásokat hozhatnak egy adott helyzetre.

A telihold két olyan területet kapcsol össze, melyek szemben állnak egymással és ezáltal nehezen összeegyeztethető energiamintázatot képviselnek. Ezúttal az Ikrek-Nyilas polaritás mentén jön létre, melyet tudás (tanulás) és hit tengelynek nevezünk, ahol az Ikrek az alapszintű tudást, a Nyilas pedig a magasabb szintű tudást képviseli. Az Ikrek Nap rendkívül aktív szellemi energiája a racionális és logikus gondolkodásra ösztönöz, valamint a lehető legtöbb információ összegyűjtésére. A Nyilas Hold pedig, aki nem kíváncsi a részletekre, az intuícióra és a holisztikus nézőpontra koncentrál. Ez a Telihold megvilágítja a logika és az intuíció, valamint a rövidtávú célok, az apró részletek és a távlati célok, a magas szintű elvek közötti konfliktust. Egyiket sem lehet figyelmen kívül hagyni, hanem meg kell találni az egyensúlyt a két energia között. Részletes elemzés hamarosan.

Merkúr-Uránusz együttállás

A fényszög a reggeli Teliholdnál is kifejti hatását. Ötletekkel, kreatív energiákkal teli nap, lehetnek szokatlan gondolataid is, hirtelen kimondhatsz olyat, amit nem szoktál, jöhetnek hirtelen felismerések. Nyitottabb és intuitívabb vagy az átlagnál, a rutin feladatok nem nagyon érdekelnek, a koncentráció kevésbé megy. Ne most készíts hosszú távú terveket, és ne folytass komoly tárgyalásokat. Szétszórtabbá válhatsz, közlekedj nagyon körültekintően! Az elektronikai eszközök és készülékek meghibásodhatnak.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!