Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2023. 28. hét

Hétfő 07.10.

Merkúr-Neptun trigon

A Neptun serkenti kreativitásodat, képzelőerődet, érzékenyebbé válsz és a lelki dolgok is jobban foglalkoztatnak. Ilyenkor lehet a legfinomabban átadni a gondolatainkat. Nem igazán alkalmas időszak a logikát igénylő tevékenységekhez, viszont jó alkalom a művészi és kreatív alkotó tevékenységek végzéséhez, ahol a fantáziádat használod, vagy akár egy szépirodalmi mű elolvasásához, zenéhez, tánchoz, vagy bármihez, ami harmóniát foglal magában. Most könnyebb a nonverbális kifejezésmód, úgymint a testbeszéd, a telepátia, az intuíciós és pszichés képességek is felerősödnek.

Mars a Szűzben

A tüzes Oroszlán jegyéből átlép a Mars a szorgalmas Szűz földies jegyébe, ahol augusztus 27-ig tüsténkedik. A Mars és a Szűz természete eltérőnek tűnik, ugyanis a Mars bátor, impulzív, türelmetlen, ezzel ellentétben a Szűz önbizalomhiányos, óvatos, gyakorlatorientált és precíz, mindig ügyel a részletekre. Ennek ellenére a két energia kombinálásával jelentősen növelhetjük teljesítményünket. Részletesen külön írásban.

Merkúr-Plútó szembenállás

A Plútó tudatosítani szeretne valamit nagyon! Akár sorsfordító ereje is lehet. Használd ki, ha változtatni szeretnél az életeden. Az benne a jó, hogy bár félelmetesnek tűnik, mindig valami új születik utána. Jó időszak a nagy, radikális beszélgetésekhez, kutatáshoz, titkok feltárásához, az önismereti munkához. Az is lehet, hogy gyökeresen megváltozik a véleményed, átalakulhat a gondolkodás módod. Itt már nem lesz elég a felszínes gondolkodás, a dolgok mélyére kell hatolni és átlátni és megérteni, mi van a mélyebb szinteken.

Kedd 07.11.

Merkúr az Oroszlánban

Égi kommunikátorunk az érzelmes Rák jegyéből átlép a nagyvonalú Oroszlán jegyébe, ahol július 28-ig lesz. Amikor a Merkúr az Oroszlánban van, gondolkodásunk pozitívabb, kommunikációnk magabiztosabb. Meggyőzőbbek vagyunk, hiszen önbizalmat árasztunk. Ebben az időszakban kreatív ötletekben bővelkedhetünk, és azt gondolhatjuk, hogy ezek mutatják a legjobb utat a továbblépéshez. A hangsúly most a jövőképen van, és nem azon, hogyan jutunk el oda. A részletek most nem annyira fontosak, mert az Oroszlán energiája a nagyobb képről szól, nem az aprólékos dolgokról.  Mivel az Oroszlán fix jegy, meglehetősen dogmatikusak is lehetünk és fennállhat a szűklátókörűség veszélye is. Kommunikációnk kifejezőbb, sőt teátrális, drámai és figyelemfelkeltő is lehet. Ha másokat nem sikerül meggyőzni, vagy nem értenek egyet velünk, akár indulatosak is lehetünk.

Szerda 07.12.

Hold-Uránusz együttállás

Hirtelen benyomások, tudatalatti impulzivitások érhetnek. Megborulhatnak a párkapcsolatok, közeli kapcsolatok, a családban lehetnek viták, váratlan események. Legjobb, ha ösztönösen cselekszel, a túl sok gondolkodás nem hozza meg az eredményt. Ilyenkor lehet kockáztatni és nem figyelembe venni a társadalmi elvárásokat.

Csütörtök 07.13.

Hold-Plútó trigon

Lelkileg és pszichikailag is érzékenyebb leszel és fogékonyabb a környezetedben zajló eseményekre és annak atmoszférájára. Lehet, hogy valami mélyen meg fog érinteni és nagy hatással lesz rád, vagy szélsőségesen tapasztalsz meg valamit. Most könnyebben hozzáférhetővé válnak a tudatalatti rétegek, szembesülhetsz lényed sötétebbik oldalával, de kiderülhetnek családi vagy a kapcsolatot érintő titkok is.

Péntek 07.14.

Merkúr-Szaturnusz kvinkunx

Ez az időszak feszültséget és potenciális konfliktusokat hozhat, de lehetőséget kínál a személyes növekedésre, alkalmazkodásra és új mentális szokások kialakítására. Hajlandóságot kíván a változás elfogadására, megkérdőjelezi gondolkodási mintáidat, hitrendszeredet, elképzeléseidet, kommunikációs stílusodat. Ez az aspektus arra ösztönöz, hogy figyelj arra, hogyan gondolkodsz és mennyire hatékony a kommunikációd. A Szaturnusz lelassítja az elmét, így előfordul, hogy nem találod a megfelelő szavakat, vagy akár csendesebbé is válsz. Viszont így gondolkodásod megfontoltabbá és komolyabbá válik. A cél, hogy új módszereket tanulj a másokkal való kapcsolatteremtésre. A Szaturnusz nagyobb koncentrációs képességet ad, viszont önbizalomhiánnyal és negatív gondolatokkal is küzdhetsz ilyenkor. Vigyázz, hogy ezek ne rögzüljenek és ne szűkítsenek be. Jó lehetőség a magabiztos elképzelések gyakorlatba történő átültetésének.

Szombat 07.15.

Nap-Uránusz szextil

Meglepetéseket és izgalmakat tartogat a nap. Itt az ideje, hogy kipróbálj valami újat. Érdeklődésed, találékonyságod és kíváncsiságod segít ebben. Ez nem a rutinfeladatok elvégzésének az ideje. Most kifejezheted magad egy kicsit különc módon is, nem fogod ettől kényelmetlenül érezni magad. Jó alkalom a kreatív tevékenységekhez is, a csoportos, közösségi programokhoz. Az is lehetséges, hogy véletlenül találkozol valakivel. Ha valamin változtatni szeretnél az életedben, akkor ez egy kiváló alkalom, mert most könnyebben fog menni és nem fog annyira megviselni, mint általában.

Vénusz-Neptun kvinkunx

Képzelőd felerősödhet és optimista hangulatba kerülhetsz. Szép reményekkel, ideális elképzelésekkel és pozitívan állsz a jövő előtt, melyek valóra váltását a bizonytalanság és az önmagadba vetett hit hiánya akadályozhatja.  Ez az időszak inkább az álmodozásnak kedvez, mint a cselekvésnek. De ez az első és nélkülözhetetlen lépés vágyaid megvalósításához. Gondold át, mire vágysz, és képzeld el, hogy már megtörtént, érezd át mind az öt érzékszerveddel. Ilyenkor nagyobb a megtévesztés és a csalódás lehetősége is, könnyebben vonzódhatsz azokhoz az emberekhez, akik segítségre szorulnak. Ez jó alkalom, hogy gondoskodj az elesettekről, de ne hagyd, hogy nagylelkűségedet kihasználják. Fontos, hogy ne idealizáld túl az embereket és tisztában legyél a saját értékeiddel is.

Vasárnap 07.16.

Hold-Szaturnusz trigon

Türelmesebb leszel és kevésbé érzékeny, így megfelelő időszak az összetettebb problémák kezeléséhez, vagy másoknak lelki témában segíteni, tanácsot adni.  Ha a józan eszedre, a hagyományos értékekre és a múltbeli emlékeidre támaszkodsz, az nagyban segít a döntésekben és a problémák megoldásában, melyek az otthonnal, családdal kapcsolatosak. Az is lehet, hogy egy bölcs idős asszonytól kérsz tanácsot. Kedvező alkalom arra, hogy meglátogasd szüleidet és nagyszüleidet, beszélgessetek a múltról, régi fényképeket és emlékeket nézegessetek.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!