Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2023. 34. hét

2023. augusztus 21-27.

Hétfő 08.21.

Nap-Plútó kvinkunx

A Bak jegyében hátráló Plútó tanító fényszögkapcsolatba kerül központi égitestünkkel, lassan közeledünk a Nap-Plútó trigonhoz (09.21.), ahol a retrográd időszak során felhalmozott energia összegződik és a feszültség addig növekszik, míg a bolygó el nem indul előre (10.11.). A kvinkunx is egy feszültséggel teli időszak. Egy esemény vagy egy személy megnyomhatja trigger pontunkat, kikerülhet a kezünkből az irányítás, nyomást érezhetünk magunkon, valamint rögeszmés és destruktív viselkedést is tanúsíthatunk. Itt a jó megoldás az lehet, ha a másik manipulálása és a konfliktusok helyett inkább kompromisszumra törekszünk, elengedjük az ego görcsös akarását és távol tartjuk magunkat a sötét és romboló erőktől.

Kedd 08.22.

Vénusz-Jupiter kvadrát

Szórakozásra, társasági eseményekre, találkozókra megfelelő időszak, kemény munkához és komolyabb ügyek intézéséhez viszont kevésbé jó, ahol felelősségteljesebb vagy konzervatívabb hozzáállásra van szükség. Boldognak, optimistának és nagylelkűnek érezheted magad, viszont túlzottan öntelt és hiú is lehetsz. Vigyázz, meddig mész, ne feszegesd határaidat, mert ez a többiek rosszallását is kiválthatja. Vénuszi témákban túlzásokhoz vezet. Ilyenkor fontos a mértékletesség, mert hajlamosabb lehetsz több pénzt költeni a kelleténél szórakozásra, élvezeti cikkekre, luxuscikkekre, divatra, utazásra, és még egy romantikus viszonyba is belekeveredhetsz, ami nem tesz jót a házasságodnak.

Mars-Neptun szembenállás

Ezekben a napokban kissé enerváltnak érezhetjük magunkat és könnyen elbátortalanodhatunk. Ez egy energetikai mélypont lehet és ne most akarjuk törekedni a sikerre, mert komoly ellenfeleket kaphatunk és könnyen veszíthetünk. A teljesítési kényszerrel kapcsolatos sok stressz is csak ront a helyzeten és a végén még meg is betegíthet. Az önámítás és a mások általi becsapás szintén valószínűbb ebben az időszakban. Ne vállalj feleslegesen kockázatot, elvárásaid és vágyaid legyenek összhangban a valósággal, más különben könnyen csalódás és veszteség érhet. A legjobb megoldás most is, ha energiádat kreatív alkotó tevékenységen vagy a spiritualitáson keresztül fejezed ki.

Szerda 08.23.

Nap a Szűzben

Miután kiélveztük a nyarat ideje a munkával és az egészséggel is törődni. Központi égitestünk belép a racionális Szűz jegyébe, ahol szeptember 23-ig marad. A Szűz változó minőségű, földies jegy és hozzá kapcsolódik a rend, mint életrend, a külső rendrakás. Tedd fel a kérdéseket magadnak: Az életedben most jelenleg rend van? A dolgok, az emberek a helyükön vannak-e? Ha valamelyik életterület nincs még a helyén, akkor miért nincs a helyén? Ha erre is tudod a választ, akkor rendet tudsz rakni. A Szűz jelszava, hogy az ördög a részletekben rejlik. Ez az időszak a részletekre segít rálátni. A Szűzben jelenik meg a hétköznapi munka üzenete is. A Szűzhöz tartozik a hétköznapokban megélt rend, rendetlenség, az életritmus. Káoszban vagy rendben telnek a hétköznapjaid? A Szűz szimbolizálja a vetés-aratás üzenetét is. Itt arathatod le mindazt, amit addig elvetettél. A karma ok-okozat, nincs jó és rossz karma. Semmi más nem történik, csak az, amit elvetettél, annak megtapasztalod a következményeit, hogy pontosan mikor, azt nem lehet tudni a sors őre, a Szaturnusz számára nincs idő. A Szűzhöz tartozik a szolgálat is. Vannak olyan karmikus tapasztalatok, amelyek jó szolgálattal kiválthatók, a lényeg, hogy szeretettel csináld.

Retrográd Merkúr

Szerda este égi kommunikátorunk megkezdi hátrálását saját jegyében a Szűzben, és szeptember 15-én indul újra előre. A Merkúr rendszeresen retrográd, hatásán nem mindenki érzékeli, de általánosságban elmondható, hogy ebben a néhány hétben ne intézzünk feltétlenül fontos ügyeket, mert elakadásokra számíthatunk, félreértések adódhatnak és balul sülhetnek el a dolgok. Tehát mindennel kapcsolatban, amit a Merkúr ural – kommunikáció, közlekedés, informatikai eszközök – érdemes körültekintőnek lenni.

A Szűz irányítja a mindennapi élettel kapcsolatos dolgokat, beleértve a munkát, egészséget és rutint. Amikor a Merkúr retrográd a Szűz jegyében, késéseket és határidők elmulasztását tapasztalhatunk a munkánk során, vagy nehézségekbe ütközhet a kommunikáció a szakmai életünkben. Egészségügyi problémák is felbukkanhatnak, különösen olyanok, amelyekről azt hitted, hogy már meggyógyultak. Mivel a Merkúr és a Szűz is az információhoz kötődik, félreértésekre is számíthatsz a találkozókkal és szerződésekkel kapcsolatban, valamint általános tisztázatlanságot érezhetsz az életedben.

Viszont van ennek a retrográd időszaknak is pozitív aspektusa. Ez az időszak megfelelő arra, hogy lelassuljunk és újra átgondoljuk hiedelmeinket, gondolati mintánkat, hosszú távú célkitűzéseinket, és azt, hogyan szeretnénk továbblépni életünkben. Mivel a Merkúr egy föld jegyben hátrál, így szilárdabb tervekkel léphetünk ki a retrográd időszakból.

Csütörtök 08.24.

Nap-Hold kvadrát

Feszült időszak lehet, de sok benne a teremtőerő. Ha a munkád, az otthonod, a családod vagy bármely más forrásból származó nyomás nehezedik rád, akkor ezt most nehéz elviselni, különösen akkor, ha a közelmúltban nem voltál hajlandó szembenézni vele. Tudatos cselekedeteid ma impulzívak és átgondolatlanok lehetnek, mivel érzelmeid konfliktusba kerülnek a tudatos akaratoddal. Ingerlékenységet, idegességet vagy túlzott érzelmességet hozhat. De ez a tranzit nem feltétlenül olyan nehéz, attól függően, hogy milyen jól kezeled az érzelmeidet. Ha érzelmileg jó formában vagy, ez energizáló tranzit lehet, amely mind az érzelmi hajtóerőt, mind a fizikai energiát megadja a mozgáshoz. Tartsd meg az egyensúlyt az akaratod és az érzelmeid között, hogy tudatosan működhess!

Péntek 08.25.

Mars-Plútó trigon

Óriási célirányos energiapotenciált ad, ami most nagyon ambiciózussá tesz. Határozottan indulsz vágyaid megvalósítása felé, miközben megőrzöd a harmóniát. Előfordulhat, hogy felkérnek arra, hogy vezetői pozíciót tölts be munkahelyeden. Konfliktus nélkül magabiztosan haladhatsz előre a kihívásokkal teli helyzeteken, fel tudod számolni a sikert akadályozó akadályokat. Életed bármely olyan területét átalakíthatod, amely nem működött. Szenvedélyesebb leszel, hatalmat és befolyást tudsz gyakorolni másokra, ezért fontos, hogy okosan használd az erődet. Lehet, hogy egy új románc is kialakulhat, ami nagy változást hozna az életedben. Jó alkalom az élet titkainak kutatására is, a családi múlt megértése akár lelki és fizikai gyógyuláshoz is vezethet.

Szombat 08.26.

Hold-Mars-Neptun T-kvadrát

Szenvedélyes vágyaid kielégítésére törekszel, a tudatalattid impulzív cselekésre késztet(ne), ha lenne erőd. Figyelj oda, mert túl nagy kockázatot is vállalhatsz, vagy megbánthatsz valakit, arról nem is beszélve, nem biztos, hogy megfelelően érzékeled a valóságot, könnyen becsaphatod magadat vagy mások tévesztenek meg. Ne most hozz fontos döntéseket, vedd jobban fontolóra a dolgokat. Használd képzeleted erejét és inkább végezz valami kreatív alkotó tevékenységet, ami örömet okoz.

Vasárnap 08.27.

Nap-Szaturnusz szembenállás

A rend, a felelősség, a sors őrének bolygója a Szaturnusz június közepén kezdett hátrálni. A Szaturnusz retrográd időszaka az az időszak, amikor a fókuszt kintről bentre helyezzük. A Szaturnusz retrográd ciklusa elindít egy folyamatot, melynek során tudattalan folyamatok kezdenek átalakulni. Általában van egy téma, és az ember tudatában is van a szükséges változásnak, de ösztönösen ellenáll. A Nap most erre világít rá, mi az, amin változtatni kellene, de nem változtatsz. Az ego minden kísérletet megtesz, hogy összeszedje magát és visszaszerezze az irányítást. A Nap helyzete (a ház, ahol éppen tranzitál) azt jelzi, hol vagy a leginkább frusztrált és hol fogsz küzdeni a tekintély és a status quo megőrzéséért. Az ego vissza akarja kapni azt, amit elvesztett, vagy ki akar térni valami elől hosszú távon.

Nap-Szaturnusz szembenállás a retrográd folyamat fordulópontja, az erőteljesen ellenálló szakasz végét és az új energia megtapasztalásának fokozatos beépülésének kezdetét jelzi. Azok a házak, amelyekben a szembenállás megjelenik, kiemelik azokat a területeket, amelyek öntudatlanul bezártunk és megnyirbáltunk. A Szaturnusz mindaddig visszaszorítja az azonnali cselekvést, ameddig a belső folyamat teljesen le nem zajlik. Emiatt érezhetjük úgy, mintha be lennék szorítva, késztetést érzhetünk arra, hogy idő előtt kitörjünk a nagy nyomás alól, vagy a felelősség elől elmeneküljünk.

A Nap-Szaturnusz szembenállása alatt rálátást nyerünk arra, hogy alapvető feltételezéseink mennyire idejétmúltak. Természetesen ez kisebb-nagyobb mértékben attól függ, hogy mennyire voltunk merev és megalkuvást nem ismerők a meglévő struktúrákkal kapcsolatban. Nem minden fog szétesni, de ami már nem támogatja a mélyebb, tudattalan, de mégis intelligensebb „Én” szükségleteit, az a következő két hónapban lassan összeomlik.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!