Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2023. 36. hét
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.

2023. szeptember 4-10.

Hétfő 09.04.

Vénusz direkt

A szeretet és szépség elvét képviselő Vénusz július 23. óta tartó hátráló mozgását az Oroszlán jegyében befejezte és elindul előre. Az Oroszlán Vénuszról itt olvashatsz. A Vénusz 19 havonta retrográd, és kb. 2-3°-kal korábban kezd hátrálni, mint az előző ciklusában és így fedi le fokozatosan az állatőv minden jegyét.

Az égi mandala, amelyet a Vénusz retrográd hurkai adnak elő, tökéletesen szemlélteti a benne rejlő szépséget. A mandala központja a Föld, az a hely, ahol küzdeni kell a teljesség és a tudás eléréséért. A Vénusz a Bika és a Mérleg jegyének uralkodója, hangsúlyozza a két tartományban levő kettőséget: a zsigeri, érzéki és ösztönös reakciók, melyeket beborítják az erkölcsi és a társadalmi elfogadottsággal kapcsolatos aggályok.

A Vénusz, amikor retrográd, az emberi motiváció rejtett, elsődleges szempontjaival rezonál, és magában rejti az élet misztériumának és rejtelmeinek veleszületett ismeretét. A Vénusz retrográd tranzitja feltárja annak szükségességét, hogy meglássuk önmagunk olyan aspektusait, amelyek általában rejtve vannak a szemünk elől. Ezek az értékek gyakran szöges ellentétben állnak a tudatosan vallottakkal, és a legmélyebb érzelmi zavarokat idézhetik elő.

Ha a Vénusz retrográd ciklusa alatt érintette a születési képlet valamely bolygóját, akkor annak eredménye valószínűleg jóval a Vénusz direktbe fordulása után születik meg. Amikor a bolygó áthalad két házon, akkor mind a két ház témája hatással van a végső kimenetelre.

Merkúr-Jupiter trigon

Optimizmust és jó híreket hoz. A kutatást, a tanulást és a társasági életet részesítjük előnyben. Jó alkalom terveket készíteni, mert jól működnek az ösztöneink, jövőorientáltak vagyunk és gondolkodásunk pozitív. Most ideális utazást megtervezni, vagy elutazni valahova főleg messzi tájakra. Nyitottságunk lehetővé teszi ismereteink és látókörünk bővítését. Az üzleti kapcsolatok is jól működnek, ideális időszak a tárgyalások lebonyolítására és a szerződések aláírására. Mindenfajta jogi ügynek megfelelő. Szerencsés időszak, ami növeli az elégedettségünket és boldogabbá is tesz.

Jupiter retrográd

A siker és terjeszkedés elvét képviselő Jupiter megkezdi hátráló mozgását a Bika jegyében, melyet december 31-ig folytat. A Jupiter majdnem pontosan 1 évet tölt mindegyik jegyben. Éves retrográd ciklusai minden évben körülbelül 1 hónappal később következnek be, néhány fokkal később minden egymást követő jegyben. Mielőtt hátrálni kezd, kb. 4 napig szinte megáll az égen. Retrográd periódusa 115-120 napig tart, ezalatt kb. 10°-ot hátrál. A retrográd irányba fordulást követően 4-6 nappal a Nap trigon fényszöget vet rá, a periódus közepén szemben áll a Nappal, végül, mielőtt direkt irányba fordulna 4-6 nappal a Nappal ismét trigon fényszögben áll.

Kedd 09.05.

Hold-Uránusz együttállás

Hirtelen benyomások, tudatalatti impulzivitások érhetnek. Megborulhatnak a párkapcsolatok, közeli kapcsolatok, a családban lehetnek viták, váratlan események. Legjobb, ha ösztönösen cselekszel, a túl sok gondolkodás nem hozza meg az eredményt. Ilyenkor lehet kockáztatni és nem figyelembe venni a társadalmi elvárásokat.

Szerda 09.06.

Nap-Merkúr alsó együttállás

A Merkúr éppen hátrál az állatövön, ilyenkor un. alsó együttállásba kerül a Nappal. Amikor a Merkúr direkt mozgásban van, akkor az elme funkcionális szinten működik, ez van az esetek 80%-ban. Amikor a Merkúr retrográd az a mentális leállási időt jelképezi. Ez a visszatekintés, az elmúlt 3 hónap problémáinak átgondolásának időszaka, mely sok újragondolással, újraszervezéssel jár. Amikor retrográd pozícióban a Nappal együttáll, a legközelebb van a Földhöz, úgymond haza hozza a tudását. Ami itt feltárul megfelel egy új kezdetnek. Most vagyunk a retrográd szakasz kb. felénél, ami különösen introspektív, a belső mérlegelés, visszatekintés és elengedés időszaka. Ezzel szemben a retrográd fázis most következő második részeaz önvizsgálattól való elszakadást sürgeti és teljes mértékben a belső iránymutatásokon alapuló, esetlegesen vakmerő kísérletezés időszaka. Ebben az időszak sokkal türelmetlenebbül érezzük magunkat, de nem tudjuk felgyorsítani a folyamatokat, ami belső feszültséget eredményezhet, addig amig a Merkúr el nem indul előre szeptember 15-én.

Csütörtök 09.07.

Nap-Hold kvadrát

Feszült időszak lehet, de sok benne a teremtőerő. Ha a munkád, az otthonod, a családod vagy bármely más forrásból származó nyomás nehezedik rád, akkor ezt most nehéz elviselni, különösen akkor, ha a közelmúltban nem voltál hajlandó szembenézni vele. Tudatos cselekedeteid ma impulzívak és átgondolatlanok lehetnek, mivel érzelmeid konfliktusba kerülnek a tudatos akaratoddal. Ingerlékenységet, idegességet vagy túlzott érzelmességet hozhat. De ez a tranzit nem feltétlenül olyan nehéz, attól függően, hogy milyen jól kezeled az érzelmeidet. Ha érzelmileg jó formában vagy, ez energizáló tranzit lehet, amely mind az érzelmi hajtóerőt, mind a fizikai energiát megadja a mozgáshoz. Tartsd meg az egyensúlyt az akaratod és az érzelmeid között, hogy tudatosan működhess!

Péntek 09.08.

Nap-Jupiter trigon

Azon az életterületen, ahol a Jupiter retrográd irányba halad, a növekedés, terjeszkedés stagnál addig, ameddig a Jupiter ismét el nem indul előre. Mivel éppen trigon fényszögbe kerül a Nappal, a megnövekedett remény és az izgalom egybeesik a haladás megszűnésével. Hirtelen leállítja vagy visszavonja a terjeszkedő hangulatot, és megfordítja az energiát. A személyes döntések tehetetlenné válnak. Ez nem feltétlenül negatív helyzet, mivel most lehetőség van arra, hogy mielőtt valamit véghez vinnénk, átgondoljuk.

Szombat 09.09.

Nap-Hold szextil

Ez a pszichológiai és érzelmi egyensúly időszaka, amikor a személyiséged különböző aspektusai összhangban vannak egymással. A barátokkal és a közeli szomszédokkal nagyon harmonikus lesz a kapcsolat, és új barátokat szerezhetsz. A mindennapi lét rutinszerű megbeszélései, tárgyalásai és tranzakciói nem fognak akadályokat teremteni. Jó alkalom másokkal lenni. Az ellenkező nemmel való kapcsolat is simább a szokásosnál. Ez különösen jó alkalom arra, hogy átgondold személyes és érzelmi életedet. Az ezen a területen tapasztalható feszültségek most korrigálhatók.

Vasárnap 09.10.

Hold-Plútó együttállás

Mély érzések, mélyen eltemetett emlékek, érzelmek jöhetnek fel a tudatalattiból, melyek könnyen eluralkodhatnak rajtad és megszállottjává is válhatsz ezeknek az érzéseknek, melynek következtében nehezen tudsz másra koncentrálni és túlságosan bele is pöröghetsz egy adott szituációba. Felerősödhetnek a pszichés képességeid és az intuíciód, az álmokra is érdemes figyelni, mert onnan is kaphatsz plusz információkat a tudatalattid rejtett tartalmaiból. Ezek mind befolyásolják hangulatodat és érzelmeidet. Ezért ügyelj arra, hogy ne reagálj túl erősen ezekre az érzésekre. Intuitív meglátásaid elhomályosíthatják a racionális gondolkodási folyamataidat és a tudatos ítélőképességedet, ezért most nem tanácsos fontos döntéseket hozni. Jó alkalom a mély és tartalmas beszélgetésekhez, különösen a nőkkel folytatott interakció segíthet hozzáférni valódi érzéseidhez. A párkapcsolatban intenzív és szenvedélyes vonzalom és érzelmek törhetnek fel, fellobbanhat újra a láng. De ugyan úgy megvan az esély arra, hogy irányító és manipulatív viselkedésnek leszel tanúja, mint a féltékenység, a bűntudat, a fenyegetés vagy a megfélemlítés. Ez egy jó időszak megszabadulni a káros és pusztító kapcsolatoktól és környezettől.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!