Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2023. 42. hét

2023. október 16-22.

Hétfő 10.16.

Hold-Jupiter szembenállás

A Skorpió jegyében haladó Hold, aki a tudatalattinkat, lelkiségünket és az ösztönös reakciónkat képviseli, szembe helyezkedik a Bika Jupiterrel. A Skorpióban levő Hold esésben van, ereje csökken. A hétfő és a kedd az intenzív érzelmi megélések napja, mélyére megyünk a dolgoknak és kiváló időszak arra, hogy önvizsgálatot tartsunk, megszabaduljunk félelmeinktől és korlátozó szokásainktól. A Jupiter szemből mindezt felnagyítja, a Hold pedig megvilágítja azt az életterületet, amiben hinned kellene, amelyben a Jupiter halad. Figyelj arra, hogy ne használjanak ki és te se ess túlzásokba.

Kedd 10.17.

Hold-Uránusz szembenállás

Felrázhatta a kedélyeket ez a kedd reggel bepontosuló fényszög, de szerencsére a Hold gyorsan halad, így hamar kioldódik. Jöhetnek váratlan és szokatlan helyzetek. Érezheted úgy, hogy több szabadságra, változásra van szükséged, ki szeretnél törni valamilyen helyzetből. A kisebb nézeteltérések nagyobb drámákká alakulhatnak. Most semmiképp ne hozz végleges döntést, pláne az érzelmi kapcsolatok tekintetében ne. Az ösztöneid és az intuíciód nem biztos, hogy megfelelően működnek. Viszont kiváló alkalom arra, hogy csinálj valamit egy kicsit másképp.

Merkúr-Uránusz kvinkunx

Új és szokatlan ötleteid lehetnek, melyek eltérhetnek a mindennapi életed alapvető szükségleteitől. Elméd felgyorsultan működhet, feszültnek és szétszórtnak is érezheted magad. Jöhetnek váratlan események, melyek növelik a szorongást. A szőnyeg alá söpört problémákkal most szembe találkozhatsz. Ne most készíts végleges terveket, vagy végezz olyan fontos feladatokat, amelyekhez önfegyelem szükséges. Inkább fedezz fel új dolgokat, találkozz érdekes emberekkel, csinálj valami izgalmasat, de főleg mentálisan legyen kihívás benne. Ilyenkor könnyen vitába is keveredhetsz. Arra azonban figyelj, hogy minden kimondott szónak van súlya és teremtő ereje, az ember elhamarkodottan is kimondhat olyat, amit később megbánhat. Utazáskor legyél óvatos, ellenőrzid az autódat, de az elektronikai rendszerek meghibásodásával is lehet számolni.

Szerda 10.18.

Hold-Vénusz kvadrát

A Nyilas Hold optimista hangulatot kölcsönöz, és az igazság keresésének igényét kelti fel. Fogékonyabbá válhatsz az új élmények és kalandok iránt, de vigyázz, mert könnyen túlzásokba eshetsz. Most nehezebben tudsz koncentrálni a kötelező feladatokra, a munkára. Ideális alkalom a társasági élethez, romantikához, az ingatag lábakon álló párkapcsolatok könnyen szenvedhetnek a hűtlenségtől, de még egy biztos kapcsolatban is adódhatnak félreértések. Ezt kivédheted, ha kompromisszumot kötsz a harmónia megtartásának érdekében. A pénzügyeket illetően is legyél körültekintő, könnyen beleeshetsz abba a csapdába, hogy a pillanatnyi hangulatodnak a hatására túlköltekezel.

Csütörtök 10. 19.

Nap-Merkúr együttállás Neptun kvinkunxban

A Nap-Merkúr együttállás péneken pontosul be, de már néhány napja hatókörön belül állnak. A képzelőerőd felerősödhet és bepillantást nyerhetsz a tudatalatti és az álmok világába is. Arra kell figyelned, hogy vágyaid legyenek összhangban a valósággal. Ennek az időszaknak a kulcsszava a kiigazítás, melyet a beszorultság érzése kísérheti. Szimbolikusan ez azt jelenti, hogy a külső körülmények meghiúsítják vagy kihívások elé állítják az ego vágyait, főleg azon az életterületen, ahol a Nap és a Neptun éppen tranzitál a születési képleten.  A Neptun a tudattalannak azt a részét képviseli, amely arra kényszeríti az embert, hogy vizsgálja meg, mi az, ami akadályokba ütközik. Lehet, hogy az alkalmatlanság érzése kerít hatalmába, hiába érzel heves vágyat arra, hogy belefogj valamibe. Ahelyett, hogy ez a kihívás ösztönözne, a beragadtság és a depresszió érzése jöhet fel, ami az akarat hiányát és az életerő csökkenését eredményezi. Lényeges, hogy az ember tudatosítsa, hogy a választási lehetőségeket tapasztalati úton kínálják fel, és minél jobban tud alkalmazkodni a külső tényezőkhöz, helyzetekhez, annál gyorsabban éri el a célt. Lehet, hogy az egónak a lehetőségekhez képest nagyobb tervei vannak, innen ered a frusztráció, amikor az ember előre nem látott akadályokba ütközik. Ez tulajdonképpen az ego és a világ közötti csatát jelképezi, és aki ilyen aspektussal rendelkezik óriási bátorságot érezhet céljai megvalósításában, ha azt társadalmi ügynek érzi.

Péntek 10.20.

Nap-Merkúr felső együttállás

A Merkúr ciklusa során kétszer áll együtt a Nappal, egyszer előrehaladó fázisában, mint most, és egyszer hátráló időszakában (alsó együttállás). A felső konjunkció során az alsó retrográd együttállás (szeptember 6.) teljes következményei aktualizálódnak. Így ez az előretörési lehetőség a teljes alkotói szabadság megengedésére, minden lehetséges körülményt megragadva a növekedéshez és terjeszkedéshez, személyesen, szakmailag és kreatívan.

Csillagászati szempontból a Merkúr olyan messze van a Földtől, amennyire csak lehet, és a Nap velünk ellentétes oldalán található. Heliocentrikusan a helyzet egy Föld-Merkúr oppozíció. Lehetséges, hogy az embert az akarat és az ego elvakítja, de az is előfordulhat, hogy megdöbben a saját cselekedeteinek zsenialitásától. A felső konjunkció zárja az ún. prométheuszi fázist és a Merkúr belép az ephiméteuszi fázisába. A Merkúr ciklusának szimbolikájáról részletesen az oldalon olvashatsz: https://centralnet.hu/a-merkur-ciklusanak-szimbolikaja/

A Nap-Merkúr együttállás során az elme és az önkifejezés összhangban van, tisztán ráláthatunk és megértetünk egy adott életterületet. A Nap és a Merkúr együttállásba kerül a Leszálló Holdcsomóponttal, aktiválva a karmikus múltunkat, a hozott tehetségeinket, képességeinket, adottságainkat, fóbiáinkat, valamint új megvilágításba helyezi a múlt szombati Napfogyatkozás eseményeit, jó esetben megértést és tudatosodást hozva, bár a Neptun kvinkuxa miatt lehet benne kihívást, hogy nem látjuk a fától az erőt.

Szombat 10.21.

Nap-Merkúr együttállás Plútó kvadrátban

A Plútó óriási lendületet és energiát ad életed teljes átalakulásához és az újjászületéshez. Vigyázz, hogy ezzel az energiával nehogy hatalmi harcokba keveredj. Szeretnéd jobban a kezedbe venni az irányítást, megvédeni a pozíciódat, konfliktusba kerülhetsz, viselkedésed szélsőséges is lehet. Ha nem cselekszel tudatosan, akkor a körülmények átveszik az uralmat feletted, valószínűleg kellemetlen eredménnyel. Itt az ideje a nagy, radikális beszélgetéseknek, most ki tudod mondani, amit eddig nem tudtál. Ha még maradt valami tisztázatlan téma, akkor most itt a lehetőség megbeszélni. Lehet, hogy olyan titokra derül fény, amire nem is számítasz, vagy akár te is tudsz a titkaidról beszélni, amit eddig nem mertél elmondani. A Plútó képviseli a személyiség tudattalan részét, ami mindazokat a tartalmakat foglalja magában, amelyeket az egyén el szeretne kerülni. Lehet, hogy egy ilyen részed tudatosul, feljön valami a felszínre. Ez azonban nem kellemes érzés, a tudatosulás sajnos fájdalommal jár, ugyanis ezek a tartalmak azért kerülnek oda, mert nem szeretnénk szembesülni velük és lenyomjuk őket. A Plútó regeneráló erejének segítségével be tudja gyógyítani ezeket a sebeket. Óriási emelő és gyógyítóereje lesz a kommunikációnak. Lehetnek mélyreható, úttörő elképzeléseid, de lehetnek olyanok is, melyek túl szélsőségesek, és ha minél nagyobb erővel győzködsz másokat, az annál nagyobb konfliktusokhoz is vezethet. Ne bonyolítsd túl a dolgokat!

Vasárnap 10.22.

Vénusz-Jupiter trigon

A két jótevő harmonikus kapcsolódása zárja a hetet, végre valami jó is történik. Jókedv, optimizmus és a szeretet érzése hat át. Most jobban ki tudod fejezni személyiségednek szeretetteljesebb és barátságosabb oldalát. Jó alkalom randevúzásra, társasági élethez, utazáshoz és a problémás kapcsolatok javítására, otthonod, irodád szépítésére. Pénzügyi befektetéseid most sikeresek lehetnek, vagyonod gyarapodhat.

Merkúr a Skorpióban (10.22-11.10.)

Amikor a Merkúr a Skorpió jegyében tartózkodik, gondolataink és kommunikációnk intenzívebb, fürkészőbb és mélyebb. Az igazságokat keressük mindenben, ami rejtett, mert ösztönösen úgy érezzük, hogy az élet nem igazságos. Ez nem a felületes kommunikáció, hanem a mélyreható beszélgetések ideje. A Skorpió kivételesen éles, mélyreható és analitikus, ugyanakkor intuitív. Hajlamosak lehetünk az egyirányú gondolkodásra, koncentráltságra, sőt megszállottságra is. Hidegvérünket is meg tudjuk őrizni, még ha meg is lepődünk valamin.

Ebben az időszakban pszichológiailag közelítjük meg a dolgokat, amikor elemzünk, döntünk, tanulmányozunk vagy megfigyelünk. Ösztönösen jutunk el nagyon gyorsan egy téma lényegéhez. Találékonyságunk és stratégialkotó képességünk kiemelkedik.

Érdeklődésünk a titkok és tabuk felé irányul. Most nem könnyű elfogadni, amit a másik mond, nekünk kell megtapasztalnunk a dolgokat ahhoz, hogy következtetéseket tudjuk levonni. Ez az időszak kiváló alkalom a kutatásra, a nyomozásra, a hibák kiküszöbölésére és a megérzéseken alapuló munkára.

Merkúr-Szaturnusz trigon

Visszafogja egy kicsit az elhamarkodott döntéseket, komolyságra, koncentráltságra és türelemre tanít. Használd a józan eszedet és vedd figyelembe döntéseid lehetséges következményeit és vállald a felelősséget. Jó alkalom szellemi munkához, döntések meghozatalához, tárgyalásokra. A most elkezdett dolgoknak tartós eredményei várhatók.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!