Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2023. 52. hét
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.

2023. december 25-31.

Hétfő 12.25.

Vénusz-Neptunusz trigon

Teljes egészében áthatja az Ünnepet. Együttérzésed és a másoknak való segítségnyújtás iránti késztetésed fokozódik. A Vénusz a romantikus, földi szerelemről, a Neptunusz az isteni, transzcendentális, feltétel nélküli szerelemről szól. Ez az aspektus elhozhatja a mennyei szerelem érzését, vagy azt, hogy jobban rá tudj hangolódni az intuícióidra, a képzeleted segítségével megteremts magadnak mindent, amire csak vágysz.

Kedd 12.26.

Hold-Merkúr szembenállás

Az értelem és az érzelem szembe kerülnek egymással, ami megnehezíti a belső egyensúly megteremtését. Az egyik pillanatban túl analitikus a másikban túl érzelmes lehetsz. Érzéseidet nehezebben tudod megérteni és megosztani, illetve a mindennapi problémákat is nehezen érted meg. Mivel ilyenkor érzelmileg túl elfogult lehetsz, vagy nem érted meg a problémákat, ezért könnyen viták alakulhatnak ki. Ez most egyébként sem a fontos döntések időszaka, úgyhogy igyekezz inkább kicsit visszavonulni és elmélkedni, ez segít csökkenteni a feszültséget és megérteni az érzéseidet.

Szerda 12.27.

Rák Telihold

Az év utolsó Teliholdja december 27. 01:33-kor teljesedik ki a Rák jegyének 4°59’-én. A Rák Holdat a Bak Nap világítja meg. A Rák Hold a védettség utáni vágyat hordozza magában, ezért ebben az időszakban bátrabban állhatsz ki azok mellett, akiket szeretsz. A Bak Nap pedig a sors szaturnuszi igényét fejezi ki a keménység és a felelősség iránt. Ez a Telihold segít az objektív és tiszta rálátásban, az elengedésben, a változtatásban, kockázatot vállalni és elindulni bátran a kitűzött cél felé. Kiváló alkalom, hogy összhangba hozd az otthonhoz, a családhoz való kötődést és a külvilággal szembeni kötelezettségeket. A Rák Hold arra hív, hogy becsüld meg otthonodat és gyökereidet, ugyanakkor a Bak Nap arra késztet, hogy kötelesség- és felelősségtudatodat, személyes céljaidat is vedd figyelembe. További részletek új bejegyzésben.

Merkúr-Neptunusz kvadrát

A spirituális és misztikus témákkal való foglalkozás előtérbe kerülhet. Intuitívabbá válhatsz, megnyílhatsz a transzcendens világ felé, sokkal ideálisabbnak érzékeled a dolgokat annál, mint amilyenek valóban. Megélénkült fantáziádat és képzeletedet éld meg kreatív alkotó tevékenységekben, vagy táncolj egy jót, nézz egy romantikus vagy sci-fi filmet. Érdemes ebben az egy-két napban jobban odafigyelni és kiszűrni a valós információkat a sok haszontalan információ közül, ugyanis a Neptun leködösítheti az elmét. Ha teheted, ne most hozz fontos döntéseket és ne most végezz komoly szellemi munkát. A közvetlen kapcsolatok ki vannak téve a félreértéseknek, megtévesztéseknek és becsapásnak. Napold el a mélyreható és tartalmas beszélgetéseket máskorra.

Nap-Jupiter trigon

Mielőtt a Jupiter elindulna előre, a Nap megvilágítja mindazokat a tartalmakat, melyek a retrográd időszak alatt összegyűltek. Emlékeztetőül a retrográd Jupiter időszaka az, amikor belső értékrendünket vesszük górcső alá. Azon az életterületen, ahol a Jupiter hátrál, a növekedés, terjeszkedés stagnál addig, ameddig a Jupiter ismét el nem indul előre. Ahogy a Jupiter kezd visszatérni a direkt pozícióhoz, egyre mozgalmasabb és optimistább időszak következik a leendő tervek felvázolásával, és egyre nagyobb a várakozás és a feszültség érzése. Ez a néhány nap izgalmat és feszültséget hoz, az eredmény lehet egy pozitív felszabadulás, de a démonokat is megidézheti.

Csütörtök 12.28.

Merkúr-Mars együttállás

Most bátrabban tudsz beszélni és kimondani azt, amit eddig nem tudtál, vagy nem mertél. Fokozódik a mentális aktivitás, viszont agresszívebben is reagálhatsz, vitákba keveredhetsz, könnyen elveszítheted az önuralmadat, és megbánthatsz másokat. Ez az energia hajlamosít arra, hogy előbb cselekedj, mint gondolkodj. Inkább fordítsd ezt a hatalmas mentális energiát valamilyen szellemi munkára.

Mars-Neptun kvadrát

Ez a tranzit kihívások elé állíthat, megkérdőjelezheti az általad meghatározott életút érvényességét, és a hatékonyságodról alkotott képet. Hagyatkozz önbizalmadra és saját belső erőforrásaidra. Győződj meg mindenről, amibe belevágsz, hogy valódi-e. Fontos, hogy a tranzit idején (is), amit csinálsz, az legyen összhangban veled, mert ha nem, akkor több nehézséget fog hozni. A szívügyekkel óvatosan, mert Mars szenvedélyes vágyai nem tükrözik pontosan a helyzet valóságát. Nem ez a megfelelő idő arra, amikor meg kell tenni az első lépést. Lehet, hogy álmosabb és fáradtabb leszel a héten, és az a legcélszerűbb, ha kicsit lazítasz, ne tedd ki a testedet szokatlan igénybevételnek vagy megerőltetésnek. Ne hagyd, hogy a félelmeid vagy a képzelgéseid legyőzzenek téged. Használd fel ezt az energiát kreatív elképzeléseid megvalósítására, amelyekhez inspirációra és képzelőerőre van szükség, nem pedig tartós fizikai erőfeszítésre.

Péntek 12.29.

Vénusz-Plútó szextil

Intenzív szintre kapcsol a szerelem. A meglévő kapcsolat mélyebb szintre fejlődhet, mind spirituálisan, mind szexuálisan, megismerhetitek a kapcsolat eddig rejtett, de szép dimenzióit is. Ha nincs társ, egyre inkább vágyat érzel, hogy megoszthasd szeretetedet valakivel. Akár a megszállottságig is mehetnek a dolgok, hogy nem tudod kiverni a fejedből a másikat. Ha nincs új szerelem, akkor a barátokkal való együttlét elégítheti ki a törődés igényét. Lehetséges, hogy titkos románcok is elkezdődhetnek a tranzit alatt. Bármilyen kapcsolat is alakul ki, a felületesség nem lesz elegendő, mély érzelmi szinten szeretnéd megélni a szerelmet.

Vénusz a Nyilasban

A szeretet és szépség elvét képviselő Vénusz belép a Nyilas jegyébe, ahol 2024. január 23-ig tartózkodik. Amikor a Vénusz a Nyilas jegyében jár az intenzív romantikus energia lendületesre változik. A Nyilasnak természetesen vannak heves pillanatai, tekintve, hogy tüzes jegy. Az energiája azonban lényegesen kevésbé koncentrált, és míg a Skorpiót leginkább az intimitás foglalkoztatja, addig a Nyilas szerelme univerzálisabb.

Napirenden vannak a romantikus kalandok, az új élmények, vonzanak bennünket az egzotikus tájak, helyek és emberek. Valami fényesebbre, nagyobbra és jobbra vágyunk. Gyakran túlzásokba is eshetünk és átléphetjük saját határainkat. Remek alkalom arra, hogy felpezsdítsd párkapcsolatodat, elutazhattok egy olyan helyre, amit még nem láttatok, vagy ha van közös intellektuális érdeklődésetek, a közös tanulás is opció lehet. Ha egyedül élsz, új párt találhatsz magadnak utazás alkalmával vagy egy tanfolyamon akár.

Mivel a Vénusz a pénzügyeket is irányítja, figyelj kiemeltebben arra, mire költesz, ugyanis sokkal könnyelműbben szórhatod a pénzt. Viszont, ha magas szintű tudásba fektetsz, az megtérül, de csak akkor, ha a tudást át is tudod ültetni a gyakorlatba, más különben csak információ marad, amit idővel elfelejtesz.

Szombat 12.30

Hold-Uránusz kvadrát

Gyors hangulatváltozásokat és impulzív reakciókat válthat ki. Türelmetlenebbé válhatsz, ez nem a rutin és a fontos feladatok elvégzésének az ideje, mert figyelmedet elvonja valami érdekesebb dolog. Izgalomra vágysz, de ez nem a megfelelő időszak a hirtelen változtatásokra, különösen a közeli kapcsolatokban. Az új találkozások kielégíthetik ugyan az izgalom iránti igényedet, de nagyon felborítanák az életedet. Érzelmi kitöréseket is megtapasztalhatsz környezetedben, ami több türelmet és empátiát igényel. Szeretnél menekülni az érzelmileg megerőltető helyzetekből. Szerencsére a tranzit hamar kioldódik és visszatér a rendezett állapot.

Vasárnap 12.31.

Jupiter direkt

A siker és terjeszkedés elvét képviselő Jupiter befejezte szeptember 4. óta tartó hátráló mozgását. A Bika jegyének 15°35’-ről indult visszafele és ma a Bika 5°35’-ről indul újra előre. A Jupiter az optimizmust, a növekedést, a nagylelkűséget, az örömöt és a bőséget képviseli. Képes kiterjeszteni elménket, szívünket és lelkünket, megnyitja az életünkben rejlő végtelen lehetőségeket. A Jupiter direktbe fordulása felszabadítja a blokkolt érzelmeket, és impulzív döntésekhez vezethet. Fokozatosan tisztázódik, hogy mire van leginkább szükséged. Lehetőséget kínál az elfojtott kreatív dolgok megelevenítésére. Részletesebben, miről is szólt az elmúlt 5 hónapos időszak a Jupiter olvasatában: https://centralnet.hu/jupiter-a-bikaban-tranzit/

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!