Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2024. 11. hét

2024. március 11-17.

Hétfő 03.11.

Vénusz a Halakban

A Vénusz március 11-én belép a Halak jegyébe, ahol április 5-ig tartózkodik. A Halakban átvonuló Vénusz útja során két archetípus energiája különösen jól tud keveredni. A Halak uralkodója a Neptunusz a Vénusz felsőbb oktávja, ugyanannak az energetikai elvnek a magasabb, sűrűbb kifejeződése. A Vénusz a romantikus, földi szerelemről, míg a Neptunusz az isteni, transzcendentális, feltétel nélküli szerelemről szól. A Halak Vénusz hidat képez e két birodalom között, és arra hív, hogy fedezzük fel önmagunkkal és másokkal való kapcsolatteremtés különböző módjait. Inkább a lelki gazdagságra törekszünk, mint az anyagi gazdagságra. Inspirálja képzeletünket és fantáziánkat, és képes új szintre emelni művészi, kreatív és spirituális képességeinket. Továbbiakat a Halak Vénusz időszakáról itt olvashatsz.

Vasárnap 03.17.

Nap-Neptun együttállás

Ráláthatsz lelked mélyebb, rejtett rétegeire, mi az igazság, mi az (vagy ki az), amiért érdemes akár óriási áldozatot is vállalni és mi az, amit el kellene engedni. Ha eddig nem sikerült, most könnyebben fogsz tudni megbocsátani, akár másnak, akár magadnak. Az égi segítség ehhez most érzékenységen, intuíción, álmokon keresztül jöhet. Most sokkal együttérzőbb, szolgálatkészebb, jótékonyabb, odaadóbb és nagylelkűbb lehetsz. Erre figyelj oda, nehogy kihasználják a jóindulatodat, vagy becsapjanak. A spirituális és okkult témák most jobban felkelthetik az érdeklődésedet, de csak megbízható forrásokból tájékozódj. Ez egy remek alkalom a felfokozott intuíciót és fantáziát valamilyen művészi vagy kreatív alkotó tevékenységben megélni.

Nap-Markab: március 12-13-14.

Kedden a Nap egyvonalba kerül a Pegasus csillagkép alfa csillagával a Markabbal és csütörtökig érzhető hatása. A Pegazus a szárnyas paripa az égen, aki az Androméda mondakör egyik szereplője, Poszeidon és Medusza fia, aki akkor pattant ki Medusza testéből, amikor Perzeusz levágta a gorgó nő fejét. Ezért üzenete a tudás és a kipattanó isteni szikra. Pegazus egy négyzetet alkot az égen, ahogy a világ is négy részre oszlik a Nap mozgása során a két napforduló és napéjegyenlőség által. Ebből a négy természetes pontból származik az asztrológiában a negyedik harmonikus, a kvadrát aspektus, a cselekvés és a sebesség kifejezése.

A Markab egy stabil pontot jelképez egy mozgásban lévő objektumon, mely az emberi kitartással hozható összefüggésbe. A Nappal való egyvonalban állása azt mutatja, hogy nyomás vagy stresszhelyzet alatt is meg tudod őrizni stabilitásodat, hitedet, nem engeded magad kibillenni az egyensúlyból, teljes kontroll alatt tudod tartani a dolgokat. De vigyázz, ne ess át a ló másik oldalára is, mert a túlzott ragaszkodás és makacsság miatt esetleg nem veszed figyelembe az életképes alternatív megoldásokat.

Vénusz-Sadalmelek és Fomalhaut: március 13-14-15.

A Vénusz március 13-án szerdán együttáll a Vízöntő csillagkép alfa csillagával a Sadalmelekkel, és 14-én a Déli Hal csillagkép alfa csillagával a Fomalhauttal, aki perzsia királyi csillagának egyike, a Dél Őrzőjének tekintették, mert egykor itt volt a téli napforduló (i.e. 3000 körül). A téli napforduló történetei általában egy új élet születésén alapulnak, melynek példája Krisztus születése is, aki a mi téli napfordulónkhoz kapcsolódik.

A Vízöntő csillagkép életet adó vize a Sadalmelek (arabul jelentése: királyok egyik szerencsése) egy megoldatlan helyzetet tud orvosolni, és a Vénusszal különösen szerencsét, boldogságot, termékenységet és anyagi bőséget hozhat.

A Vízöntő a Déli Hal szájába önti a vizet, aki szintén a bőséget és termékenységet szimbolizálja, szellemi, lelki és fizikai értelemben egyaránt. Egy kis misztikát és varázslást is tartalmaz, valamint magas víziókat inspirál. De ahhoz, hogy ide eljuss, fel kell szabadulnod azoktól a bizonyos nehéz terhektől. Ha sikerül, akkor táplálni tudod és formába öntheted elképzeléseidet. Eljuthatsz a tökéletes harmónia állapotába, de csak akkor, ha nemes célok vezérelnek.

A királyi csillagok mindegyikénél van egy kritérium, hogy csak akkor hoznak sikert, ha nem esel bele a kísértés csapdájába, egyébként nem emelkedést, hanem bukást fog hozni (erre jó példa  Hitler, akinek Marsa a Fomalhauttal emelkedett, nagy hatalomra tett szert, és aztán mindent elveszített). Úgyhogy itt a kihívás, hogy vágyaid, indítékaid és szándékaid megőrizzék tisztaságukat, és ne csak egyéni céljaidat szolgálják és a személyes dicsőséget keresd, hanem a kollektíva javait is vedd figyelembe.

Mars-Sadalsuud és Deneb Algedi: március 13-16.

A Mars március 13-án egyvonalba kerül a Sadalsuuddal és a Deneb Algedivel.

A Sadalsuud szintén a Vízöntő csillagkép csillaga, arab elnevezése a szerencsések legszerencsésebbike, és a pozitív események és jó hírek hozójának tekintik. Amikor a Marssal kapcsolódik, akkor örömödet fogod lelni a kihívásokban, élvezed a versenyt. Csatát nyerhetsz és egy konfliktus végére tehetsz pontot.

Deneb Algedi a Bak csillagkép alfacsillaga, a törvényhozó, az igazságorientált ősi védelmező isten szimbolikus képe. Egy olyan jótékony és bölcs uralkodó, aki bölcsességgel és tudással igyekszik megvédeni népét. A Marssal aktiválva a törvényalkotási vágyat vagy a helytelen törvények megszegését, az állam elleni akciókat hozhatja.

Jupiter-Menkar: március 13-23.

A bőség és a szerencse bolygója a Jupiter a Cet csillagkép legfényesebb csillagával a Menkarral kerül egyvonalba és szerdától és jövő hét végéig hatótávolságban vannak egymással. A Jupiter járt már itt tavaly júliusban.

A Menkar a Cet szeme, aki a tudattalan mélységet és a kollektív tudattalant szimbolizálja, amely belátást, de káoszt is hozhat egyaránt. A Jupiter aktiválja a tudattalanban levő tartalmakat és a felszínre hozza azokat, valami felbukkanhat a mélyből, valami tudatosulhat. Ezzel az energiával nagyon jól lehet dolgozni a test-lélek-szellem szintű megtisztulás érdekében, persze ez teljes egyedüllétet kíván, elvonulva a külvilág mindenféle ingereitől. A Cet feje a Pleiádokra néz, amelyet a legtermékenyebb helynek tartanak az égen, és a belső látást és a misztikus képességeket jelöli. Ha tudsz most időt fordítani magadra, akkor felettes éned segítségével képes leszel meglátni azt az utat, ami a boldogság, a termékenység és a bőség felé vezet. Erre a három napos hétvége kiváló alkalom lehet.

Forrás: 
Bernadette Brady: Brady's book of Fixed stars; Star and Planet Combinations

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!